Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
INICIATIVA LA TEVA PRIMERA FEINA EURES
  
Es tracta duna iniciativa pilot de la Comissi Europea que t l'objectiu inicial de millorar la mobilitat entre pasos per a uns 5000 joves. Amb La teva primera feina Eures sofereix als joves suport financer en la cerca de treball en un pas diferent del de residncia i a les empreses interessades en la contractaci de treballadors joves procedents daltres pasos de la UE.

Es concediran subvencions a joves treballadors entre 18 i 30 anys per assistir a entrevistes de processos de selecci i/o incorporar-se a un lloc de treball en un altre pas de la UE. Per poder accedir-hi cal que siguin ciutadans de la UE o que hi resideixin legalment, estar inscrit com a demandant d'ocupaci als serveis d'ocupaci i haver estat seleccionat en una oferta de treball a travs de la xarxa Eures.

Aquest programa est gestionat a Espanya a travs del Servicio Pblico de Empleo Estatal (SEPE). Enlla al Servicio Pblico de Empleo Estatal

  
  
  
2. CONVOCATRIES I PROGRAMES
CONVOCATRIA DE PROPOSTES DEL PROGRAMA "ENERGIA INTELLIGENT PER A EUROPA"
  
El programa Energia intelligent per a Europa inclou accions dirigides a:

a) Fomentar leficincia energtica i la utilitzaci racional dels recursos energtics (SAVE)
b) Promoure fonts denergia noves i renovables i fomentar la diversificaci energtica
(ALTENER)
c) Promoure leficincia energtica i ls de fonts denergia renovables en el transport (STEER)

Iniciatives integrades: iniciativa sobre despesa pblica energticament eficient; lideratge local en l'energia; mobilitzaci d'inversions locals en energia; eficincia energtica i energia renovables en edificis; iniciativa per a la millora de les capacitats en sostenibilitat; formaci i qualificaci en l'mbit de l'eficincia energtica i l'energia renovable.

Termini: 8 de maig 2013

Ms informaci: Web del programa Energia Intelligent

  
  
  
CONVOCATRIA DAJUTS DE L'INSTITUT DE LA JOVENTUT PER A ACTIVITATS DEL PROGRAMA EUROPEU "LA JOVENTUT EN ACCI"
  
El programa Joventut en Acci preveu les segents accions:

Acci 1: La Joventut amb Europa, que inclou les segents accions: intercanvis de joves, iniciatives de joves, projectes de democrcia de joves.
Acci 2: Servei Voluntari Europeu: dna suport a la participaci dels joves en diverses formes d'activitats voluntries, tant dins com fora de la Uni Europea.
Acci 3: La joventut al mn, que inclou projectes amb participaci de pasos vens de la Uni Europea.
Acci 4: Sistemes de suport a la joventut, que inclou accions com formaci i establiment de xarxes entre agents actius en l'mbit de la joventut i en organitzacions juvenils.
Acci 5: Suport a la cooperaci europea en l'mbit de la joventut, que inclou trobades entre els joves i els responsables de les poltiques de joventut.

Termini: hi ha tres rondes de presentaci de sollicituds, en funci de la data dinici del projecte: 1 de febrer / 1 de maig / 1 doctubre de 2013.

Ms informaci: convocatria BOE (28-12-2012)

  
  
  
3. SOM EUROPA
PROJECTE TOGETHER OLD AND YOUNG DE LA REGIDORIA DEDUCACI I INFNCIA DE LAJUNTAMENT DE LLEIDA
  
LAjuntament de Lleida a travs de la Regidoria dEducaci i Infncia- i la Universitat de Lleida participen en el projecte Together Old and Young del programa europeu Grundtvig. Els passats dies 6 i 7 de desembre representants de la Regidoria dEducaci i Infncia va participar en la trobada internacional del projecte Together Old and Young, a Dubln. El projecte es basa en la premissa que les relacions entre els nens petits i la gent gran poden ser construdes per al benefici mutu de les dues generacions i per a les comunitats en el seu conjunt. El treball del projecte reuneix els mns de lenvelliment actiu i el voluntariat per a gent gran, d'una banda, i l'educaci de la primera infncia i el treball amb les famlies, per laltra.

El projecte -que tindr una durada de dos anys, fins finals d'octubre de 2014- tamb respon als reptes establerts en l'Any Europeu de lEnvelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional 2012 per millorar les oportunitats de la gent gran de romandre en el mn del treball, compartir les seves experincies i tenir un paper actiu en la societat.

La resta de socis del projecte sn lInternational Child Development Initiatives, dHolanda; Dublin Institute of Technology, dIrlanda; Educational Research Institute, dEslovnia; Lunaria i Retesalut, dItlia; Comenius Foundation for Child Development, de Polnia, i la Universitat de Aveiro, de Portugal.

  
  
  
4. DESTAQUEM
LAJUNTAMENT DE LLEIDA CONTINUAR ACOLLINT EL CENTRE EUROPE DIRECT ENTRE 2013 I 2017
  
La Paeria ha estat seleccionada per la Comissi Europea per acollir un punt dinformaci europeu Europe Direct al que dotar de fins a 25.000,00 euros anuals al llarg dels propers 5 anys. LAjuntament de Lleida es consolida daquesta manera com un dels 4 punts informatius que desenvoluparan aquesta tasca a Catalunya des de l'1 de gener de 2013 i durant 5 anys, fins el 2017.

Aquest s el resultat de la convocatria que la Comissi Europea va obrir el passat mes de juny per seleccionar estructures per acollir centres dinformaci de la Xarxa Europe Direct, present a tots els pasos de la UE. Finalment han estat acceptades 47 de les ms de 100 propostes presentades a tot Espanya.

Web de l'Europe Direct Lleida

  
  
  
FRUM DE DEBAT "EL FUTUR DE LA RECERCA A EUROPA: HORITZ 2020
  
L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza el divendres 18 de gener a l'Auditori del Parc de Recerca Biomdica de Catalunya el frum de debat El futur de la recerca a Europa: Horitz 2020. El Parlament Europeu decideix.

Entrada lliure amb inscripci prvia.

Ms informaci: Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí