Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
ANY EUROPEU DELS CIUTADANS 2013
  
Aquest 2013 se celebra lAny Europeu dels Ciutadans. Als 27 pasos de la Uni Europea hi ha cinc-cents milions de ciutadans. Com a ciutadans europeus, els nacionals dels 27 Estats membres disfrutem duna srie de drets addicionals: tenim el dret de viure, treballar, viatjar i comprar arreu dEuropa. Cada any fem prop de mil milions de desplaaments transfronterers i 12 milions de ciutadans europeus viuen en un altre pas de la UE.

La UE treballa per assegurar que tots els ciutadans puguin beneficiar-se dels mateixos drets en el seu dia a dia a la UE. Els nostres drets estan protegits al nostre pas, arreu de la UE i tamb a Internet. s per aix que podem viatjar per Europa amb garanties, disposar de protecci consular en els viatges fora de la UE, treballar en un altre pas de la UE amb els mateixos drets o b comprar amb seguretat en qualsevol Estat membre.

Ms informaci: pgina de lAny Europeu dels Ciutadans

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA DE PROPOSTES ERASMUS MUNDUS- ACCI 3: FOMENT DE L'EDUCACI SUPERIOR EUROPEA
  
Aquesta acci t per objecte fomentar l'educaci superior europea mitjanant mesures que millorin el seu atractiu, pes, imatge, visibilitat i accessibilitat. L'Acci 3 dna suport a iniciatives transnacionals, estudis, projectes, actes i altres activitats relacionades amb la dimensi internacional de tots els aspectes de l'educaci superior. Inclou, entre altres, la promoci, l'accessibilitat, la garantia de la qualitat, el reconeixement de crdits i el reconeixement de les qualificacions europees a l'estranger.

Els projectes hauran d'abordar una de les prioritats segents: la promoci de l'educaci superior europea en certes zones geogrfiques (en particular, els pasos del venatge oriental i meridional); la millora dels serveis prestats als estudiants internacionals; la dimensi internacional de la garantia de la qualitat; el foment dels programes conjunts per a estudiants; el foment dels programes conjunts per ocupadors; la creaci de sinergies reforada entre el dileg poltic de la Uni Europea amb tercers pasos i els projectes de cooperaci finanats pels programes europeus en l'mbit de l'ensenyament superior.

Termini: 15 abril 2013

Ms informaci: convocatria DOUE

  
  
  
CONVOCATRIA DE PROPOSTES EN LMBIT DE LES NOVES TECNOLOGIES
  
La Comissi Europea ha publicat una convocatria del programa ICT-PSP, programa de suport a la poltica en matria de tecnologies de la informaci i la comunicaci dins del programa per a la Innovaci i la Competitivitat (CIP). Aquesta convocatria permet el finanament de projectes de cooperaci transnacional amb diferents tipologies d'instruments financers: projectes pilot, xarxes de cooperaci i de bones prctiques. El percentatge de finanament, el cost indicatiu dels projectes, el nombre de socis i la durada depenen del tipus d'instrument financer.

Prioritats temtiques de la convocatria: serveis pblics al nvol i les ciutats intelligents; continguts digitals i creativitat, noves tecnologies en l'mbit de la salut, l'envelliment actiu i la inclusi; seguretat en els serveis electrnics; i innovaci.

Dotaci pressupostria: 125,7M.

Termini: 14 de maig de 2013.

Ms informaci: web del 7 Programa Marc

  
  
  
3. SOM EUROPA
LA GUIA DE PRCTIQUES I TREBALL A LESTRANGER DE LAJUNTAMENT, SELECCIONADA COM A PRCTICA EUROPEA DESTACADA
  
La revista Yours Directly de la xarxa Europe Direct ha publicat, en el seu nmero de desembre de 2012, un article relatiu a la
Guia de treball i prctiques a lestranger
editada per lAjuntament de Lleida com a bona prctica destacada en oferir ajuda per a la cerca de feina i prctiques a lestranger als joves lleidatans.
Enlla a la revista "Yours Directly"

  
  
  
4. DESTAQUEM
TREBALL A L'ESTRANGER: NOU PORTAL DE L'AMBAIXADA ESPANYOLA A LONDRES
  
L'Ambaixada d'Espanya a Londres ha llenat un portal amb informacions tils per treballar al Regne Unit: hi ha borsa de treball amb ofertes de feina, ofertes de prctiques laborals, informaci necessria per viure i treballar al Regne Unit i enllaos webs amb altres informaci d'inters.

Enlla a la pgina de l'Ambaixada espanyola al Regne Unit

  
  
  
CONCURS PREMI EUROPEU CARLEMANY DE LA JOVENTUT
  
El Parlament Europeu i la Fundaci Premi Internacional Carlemany d'Aquisgr conviden als joves dentre 16 i 30 anys a participar en un concurs sobre el desenvolupament de la UE, la integraci i la identitat europea. El premi es concedir a projectes -presentats individualment o en grups- que se centrin en la organitzaci dactes destinats a joves, intercanvis de joves o projectes dInternet que presentin una dimensi europea.

Termini: 28 gener 2013. Enlla al web del concurs

  
  
  
PRCTIQUES A LA COMISSI EUROPEA, GENERALS I PER A TRADUCTORS
  
Programa de prctiques de 5 mesos per a titulats universitaris a diversos serveis i Direccions Generals de la Comissi Europea. Cal tenir bons coneixements dangls, francs o alemany i en el cas de les prctiques per a traductors, domini duna altra segona llengua oficial a la UE. El perode de prctiques comenar a loctubre.

Termini: 31 gener 2013. Enlla a l'oficina de prctiques- Comissi Europea

  
  
  
BEQUES PER A ESTUDIS DE POSTGRAU EN UNIVERSITATS EUROPEES
  
La Fundaci la Caixa convoca 65 beques per cursar estudis de postgrau, durant el curs 2012-2013, en universitats de lEspai Europeu dEducaci Superior (EEES), llevat dEspanya. La convocatria comprn totes les rees del coneixement i sadrea a graduats universitaris, llicenciats i titulats superiors.

Termini: 11 febrer 2013. Enlla a l'Obra Social La Caixa

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí