Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
NOVA CONVOCATÒRIA DE LA INICIATIVA DISCOVER EU PERQUÈ ELS JOVES VIATGIN GRATIS PER EUROPA
  
DiscoverEU és una iniciativa de la Unió Europea que ofereix als joves de 18 anys l'oportunitat de conèixer Europa a través d’un viatge amb el passi Interrail.

El proper període de candidatures per als joves que hi vulguin participar estarà obert del 7 al 28 de novembre de 2019. Els requisits per poder-hi participar són: haver nascut entre l'1 de gener de 2001 i el 31 de desembre de 2001 (ambdós inclosos) i tenir la nacionalitat d'un dels estats membres de la UE en el moment de la decisió d'adjudicació.

Els joves seleccionats (prèvia participació en un concurs), podran fer un viatge de fins a 30 dies de durada entre l’1 d’abril i el 31 d’octubre de 2020.

Més informació i inscripcions: Portal Europeu de la Joventut

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA DE LA CAMBRA DE COMERÇ DE LLEIDA D’AJUTS ECONÒMICS DESTINATS AL FOMENT DE L’OCUPACIÓ JUVENIL
  
La Cambra de Comerç de Lleida ha publicat la convocatòria d'ajuts econòmics destinats al foment de l'ocupació juvenil, per mitjà d'ajuts a les empreses per a la contractació de joves beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, així com per donar suport al desenvolupament de noves activitats empresarials i/o professionals dutes a terme pels joves beneficiaris de la Garantia Juvenil.

Les actuacions subvencionables amb càrrec a aquesta convocatòria estan cofinançades pel Fons Social Europeu (FSE) a través del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil per al 2014-2020.

Hi ha dues línies d’ajuts: ajuts a la contractació i ajuts a l’autoocupació.

Termini: 31 de desembre 2019

Més informació: Cambra de Comerç de Lleida

  
  
  
CINQUENA CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES DEL PROGRAMA ACCIONS URBANES INNOVADORES (UIA)
  
La Iniciativa Accions Urbanes Innovadores (UIA) ha publicat la cinquena convocatòria per a projectes pilot que identifiquin i donin solucions innovadores a reptes urbans per a un desenvolupament urbà sostenible. Cada projecte podrà percebre fins a 5 milions d'euros. És una iniciativa cofinançada pel programa FEDER amb un 80%.

Els projectes han de ser innovadors, participatius, transferibles, de qualitat i mesurables. Els àmbits per a la nova convocatòria de projectes són:
- Qualitat de l’aire
- Economia circular
- Cultura i patrimoni cultural
- Canvi demogràfic

Poden optar a aquest finançament les ciutats de més de 50.000 habitants o aglomeracions urbanes organitzades que constitueixin una associació / agrupació d'autoritats urbanes (en el cas de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i les mancomunitats).

Termini: 12 de desembre 2019
Més informació: Accions Urbanes Innovadores

  
  
  
CONVOCATÒRIA EUROPA CREATIVA-MEDIA DE SUPORT A FESTIVALS DE CINEMA
  
El programa MEDIA és un subprograma d’Europa Creativa per donar suport a la indústria audiovisual europea. Aquesta convocatòria és per a festivals que incloguin almenys un 70% de pel·lícules europees en la seva programació (o 100 llargmetratges) de com a mínim 15 països. El 50% d’aquestes pel·lícules, com a mínim, han de ser de països diferents al país on se celebra el festival.

S’admetran les sol·licituds presentades por entitats elegibles (empreses privades, organitzacions i associacions sense ànim de lucre, associacions, fundacions, municipis/ajuntaments, etc.) que organitzin festivals audiovisuals en països participants en el subprograma MEDIA.

Terminis: 21 de novembre 2019 o 23 d’abril 2020, en funció de quan sigui l’inici de les activitats.

Més informació: Oficina Europa Creativa Media- Espanya

  
  
  
3. SOM EUROPA
UNA ESTUDIANT DE L’IES GUINDÀVOLS DE LLEIDA GUANYA UN SEGON PREMI AL CONCURS DE JOVES CIENTÍFICS DE LA UE
  
Clàudia Pubill, alumna de l’IES Guindàvols de Lleida, ha guanyat un segon premi de 5.000 euros al concurs de joves científics de la UE, en el camp de les ciències socials. Concretament, el seu treball de recerca porta per títol: “AMB LA MORT ALS TALONS. Crònica d’una fugida i dues guerres”.

En el seu treball reconstrueix la biografia de Miguel Quintillà, un fuster que es va convertir en soldat, fugitiu i presoner durant la Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial, reconeixent així la importància dels herois anònims durant la Història.

El concurs per a joves científics de la Unió Europea va ser creat per la Comissió Europea el 1989 per fomentar la cooperació i l'intercanvi entre científics joves i donar-los l'oportunitat de ser guiats per alguns dels investigadors més destacats d'Europa. Per aquest certamen han estat seleccionats 150 projectes de 42 països diferents.

Més informació: Institut Guindàvols

  
  
  
4. DESTAQUEM
PROGRAMA DE BEQUES DE LA FUNDACIÓ AMANCIO ORTEGA
  
Convocatòria de 600 beques adreçades a alumnat de 4rt d’ESO de centres educatius espanyols, per estudiar 1r de Batxillerat en una High School a Canadà o als EUA, durant el curs escolar 2020-2021. La beca cobreix el 100% dels serveis necessaris per cursar un any acadèmic al Canadà o als EUA.
Termini d’inscripció fins el 30 d’octubre 2019.
Fundación Amancio Ortega

  
  
  
BEQUES FULLBRIGHT PER A LECTORS D’ESPANYOL ALS EUA
  
Convocatòria de fins a un màxim de 14 places per a lectors d'espanyol en universitats nord-americanes durant el curs acadèmic 2020-2021 per un període de 9 mesos. El programa ofereix l'oportunitat d'adquirir experiència en l'ensenyament d'espanyol i conèixer profundament la societat i cultura nord-americanes.
Requisits: tenir nacionalitat espanyola i residència a Espanya; disposar de títol superior de llicenciatura o grau (la data d'obtenció del títol no pot ser anterior a juny de 2012 ni posterior a octubre de 2019); tenir experiència laboral o formació acreditada en l'ensenyament d'idiomes o en educació; tenir bon nivell d'anglès oral i escrit acreditat.
Presentació de sol·licituds fins el 17 d’octubre 2019.
Programa Fullbright

  
  
  
CONVOCATÒRIA DE 20 LLOCS DE TREBALL PER A EDUCADORS INFANTILS A ALEMANYA
  
Procés de selecció de la xarxa Eures per a professionals de l’educació infantil (per a nens de 0 a 6 anys) per treballar a Berlín (Alemanya). Requisits: tenir la titulació de mestre/a d’Educació infantil; mestre/a amb l’especialitat d’educació infantil; tècnic/a superior en educació infantil; diplomat/da en treball social o diplomat/da en educació social; coneixements d’alemany amb nivell mínim de B1; coneixements d’anglès a nivell intermig; tenir nacionalitat d’un Estat membre de la UE.
L’empresa ofereix curs d’alemany previ a la incorporació al lloc de treball i suport i assessorament en l’arribada a Berlín.
Presentació de sol·licituds fins el 16 d’octubre 2019.
Ofertes de treball a Alemanya xarxa Eures

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu consultar les ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar més convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
LA UE INVERTEIX 117 MILIONS D’EUROS EN INFRAESTRUCTURES DE TRANSPORT SOSTENIBLE A EUROPA
  
Set projectes espanyols seleccionats rebran un finançament global de 25,5 milions d'euros. Gràcies a aquests projectes es reduirà el soroll generat pels trens de mercaderies, es desenvoluparan i milloraran les connexions ferroviàries transfrontereres i es milloraran les infraestructures essencials en els ports.

Més informació: Comissió Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida