Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
WIFI4EU: 13 MUNICIPIS CATALANS OFERIRAN ACCÉS WI-FI GRATUÏT AMB FINANÇAMENT EUROPEU
  
La tercera convocatòria de la iniciativa europea WiFi4EU ha permès que 13 municipis catalans s’afegeixin al llistat de beneficiaris d’una ajuda de 15.000 euros per oferir wifi gratis en alguns espais públics com dependències municipals, biblioteques públiques, museus, places o parcs.

A la província de Lleida han estat beneficiats Golmés, Balaguer, Algerri, Riner i Esterri de Cardós. Aquests se sumen al centenar de municipis que van obtenir aquest ajut a la segona convocatòria i als quaranta-quatre de la primera. La ciutat de Lleida va obtenir-la al 2018.


Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA DE LA SEGONA EDICIÓ DEL PREMI D’INNOVACIÓ TURÍSTICA DE L’EUROREGIÓ PIRINEUS MEDITERRÀNIA
  
L’objectiu del premi és reconèixer les start-ups o joves empreses consolidades del sector turístic, ajudar-les a millorar la seva competitivitat i crear vincles entre start-ups als tres territoris de l’Euroregió.

La convocatòria té tres objectius principals:
1. Recompensar les start-ups o joves empreses del sector turístic –amb un component d’Innovació– que tinguin un model econòmic que permeti el seu desenvolupament en els territoris de l’EPM.
2. Posar en contacte els professionals del turisme amb start-ups que puguin oferir serveis o productes que millorin la seva competitivitat.
3. Crear vincles entre start-ups als tres territoris i satisfer les expectatives i necessitats de cadascuna.

Les empreses que s’hi poden presentar han d’estar situades a Catalunya, a les Illes Balears i/o a Occitània. Es preveuen tres premis, amb ajuts financers de 3.000, 5.000 i 7.000 euros, respectivament.

Termini: 5 de novembre 2019

Més informació: Euroregió Pirineus Mediterrània

  
  
  
CONVOCATÒRIA D’AJUTS PER DONAR SUPORT A LA DIFUSIÓ DE LA INFORMACIÓ RELACIONADA AMB LA POLÍTICA DE COHESIÓ EUROPEA
  
La finalitat d’aquesta convocatòria és donar suport a l’elaboració i la difusió d’informació i continguts relacionats amb la política de cohesió de la UE, i més concretament:
• Promoure i afavorir una millor comprensió del paper de la política de cohesió de la UE a l’hora de donar suport a totes les regions de la UE.
• Donar a conèixer en major mesura els projectes finançats per la UE.
• Difondre informació i estimular un diàleg obert sobre la política de cohesió i els seus resultats.
• Fomentar la participació ciutadana en assumptes relacionats amb la política de cohesió.

Els sol·licitants poden ser: mitjans de comunicació, universitats, agències de comunicació i altres entitats públiques i privades (excepte les autoritats de gestió o organismes intermedis de gestió de finançament europeu). Els ajuts seran d’entre 70.000 i 300.000 euros per cobrir un màxim de 80% de les despeses.

Termini: 10 de desembre 2019

Més informació: Comissió Europea- DG Regio

  
  
  
3. SOM EUROPA
L’EUROPE DIRECT LLEIDA OFEREIX SESSIONS INFORMATIVES “EUROPA A L’ABAST” A L’INSTITUT MUNICPAL D’OCUPACIÓ DE LLEIDA
  
El passat 23 d’octubre el centre Europe Direct Lleida va oferir dues sessions informatives sobre Europa i la Unió Europea a alumnes de vendes i hostaleria de l’Institut Municipal d’Educació.

En aquestes sessions, que formen part del programa “Educació a l’abast” que l’Ajuntament de Lleida ofereix a tots els centres educatius de la ciutat, s’explica de manera amena i didàctica com funciona la UE, quines són les seves principals institucions i presa de decisions, així com les oportunitats i programes de mobilitat per a joves que ofereix la UE.

Els centres interessats en acollir una sessió informativa “Europa a l’abast” es poden posar en contacte amb l’Europe Direct Lleida.

Més informació: Europe Direct Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
NOVA CONVOCATÒRIA DE LA INICIATIVA DISCOVER EU PERQUÈ ELS JOVES VIATGIN GRATIS PER EUROPA
  
DiscoverEU és una iniciativa de la UE que ofereix als joves de 18 anys l'oportunitat de conèixer Europa a través d’un viatge amb el passi Interrail.
El proper període de candidatures per als joves que hi vulguin participar estarà obert del 7 al 28 de novembre 2019. Requisits per participar-hi: haver nascut entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2001 (ambdós inclosos) i tenir la nacionalitat d'un dels estats membres de la UE.
Els joves seleccionats (prèvia participació en un concurs), podran fer un viatge de fins a 30 dies de durada entre l’1 d’abril i el 31 d’octubre de 2020.
Més informació i inscripcions a Portal de la Joventut UE

  
  
  
BEQUES DE PRÀCTIQUES A L’INSTITUT EUROPEU DE LA MEDITERRÀNIA (IEMED)
  
Convocatòria de vuit beques de formació pràctica a l’IEMED (de gener a desembre 2020) per a joves amb titulació superior en els següents àmbits: polítiques euromediterrànies i EuroMeSCo; recursos, enquesta euromed i anuari; món àrab i mediterrani; polítiques regionals mediterrànies i desenvolupament humà; cultura i societat civil a l’espai euromed; igualtat de gènere a la mediterrània; web corporatiu, xarxes socials i premsa; suport nstitucional i relacions euromediterrànies.
Requisits: cal disposar d'un títol universitari, tenir la nacionalitat d'un dels 43 estats de l'àmbit euromediterrani i tenir menys de 30 anys el dia de la publicació de la convocatòria.
Presentació de candidatures fins el 13 de desembre de 2019.
Generalitat de Catalunya- tràmits

  
  
  
OFERTES DE FEINA A ÀUSTRIA PER LA TEMPORADA HIVERN 2019/20
  
Procés de selecció de professionals de l'hostaleria per treballar a Vorarlberg (Àustria). S’ofereixen llocs de treball de cambrer/a, cuiner/a i cambrer/a de pis. L’equip tècnic dels serveis públics d’ocupació austríacs de la regió de Vorarlberg especialitzat en els sectors d’Hostaleria i Gastronomia (HoGa) realitzarà les entrevistes de selecció a Barcelona, el dia 21 de novembre.
Requisits: formació finalitzada i/o experiència, en funció del lloc de treball; Coneixements de llengua alemanya o anglesa (diferents nivells en funció de l lloc de treball).
Presentació de sol·licituds fins el 8 de novembre 2019.
Servei d'Ocupació de Catalunya

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu consultar les ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar més convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
LA COMISSIÓ EUROPEA PREPARA EL CAMÍ PER A UN NOU PROGRAMA QUE PERMETI ALS ARTISTES EUROPEUS TREBALLAR A L’ESTRANGER
  
La Comissió ha assajat amb èxit un nou programa per promoure la mobilitat dels artistes i els professionals de la cultura. El projecte pilot i-Portunus, finançat a través del programa Europa Creativa de la UE, és un resultat concret de la Nova Agenda Europea per a la Cultura adoptada en 2018. Amb un pressupost d'1 milió d'euros en 2019, i-Portunus ha finançat a 343 artistes i professionals de la cultura de l'àmbit de les arts escèniques o visuals procedents de 36 països perquè passin un període de 15 a 85 dies treballant a l'estranger.

Més informació: Comissió Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida