Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
APROVADA LA NOVA COMISSIÓ EUROPEA FINS L’ANY 2024
  
El passat dimecres 27 de novembre la presidenta electa de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va presentar el seu equip de comissaris davant del ple del Parlament Europeu, i els eurodiputats van confirmar el seu suport al Col·legi de Comissaris en el seu conjunt, amb 461 vots a favor, 157 en contra i 89 abstencions.

La nova Comissió Europea, que exercirà el seu mandat fins l’any 2024, compta amb tres vicepresidents executius amb competències directes sobre canvi climàtic, entorn digital i economia. La representació femenina en la Comissió és la més elevada de la seva història, ja que a més de la presidenta, al nou equip hi ha 11 dones i 15 homes.

La Comissió von der Leyen ha començat oficialment el dia 1 de desembre de 2019.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
NOU PREMI JAN AMOS COMENIUS PER A CENTRES DE SECUNDÀRIA
  
La Comissió Europea impulsa el premi Jan Amos Comenius, amb l’objectiu de reconèixer el treball de les escoles de secundària que ajuden als seus estudiants a explicar i entendre la Unió Europea de manera inspiradora, i que promouen que els estudiants reflexionin de forma crítica sobre el passat, present i futur d’Europa.

Poden participar en aquest concurs les escoles de secundària establertes a la Unió Europea. Hi haurà un total de 28 premis de 8000 euros, un per a cada estat membre.

Termini: 6 de febrer 2020

Més informació: Comissió Europea- premi Jan Amos Comenius

  
  
  
NOVA CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES DEL PROGRAMA ERASMUS+ PER AL 2020
  
La convocatòria Erasmus+ pel 2020 té un pressupost previst de més de 3 mil milions d’euros, que permetran proporcionar més oportunitats als joves europeus per estudiar, fer pràctiques o guanyar experiència professional a l’estranger.

Pel que fa a l’educació, la formació vocacional i l’aprenentatge d’adults inclosos dins el programa Erasmus+ per al 2020, destaquen els Partenariats d’Intercanvi Escolar, que ofereixen oportunitats a escoles europees d’intercanviar estudiants i professors. També serà la tercera edició d’ErasmusPro, que permet que els aprenents realitzin una estada a l’estranger per desenvolupar les seves competències lingüístiques i professionals.

La convocatòria 2020 preveu les següents accions:
- Acció clau 1: Mobilitat de les persones per motius d’aprenentatge
- Acció clau 2: Cooperació per a la innovació i intercanvi de bones pràctiques
- Acció clau 3: Suport a la reforma de les polítiques
- Accions Jean Monnet
- Esport

Termini: diferents dates en funció de l’acció concreta.
Més informació: Guia del programa Erasmus+

  
  
  
PROGRAMA EUROPEU DE PROMOCIÓ DE PRODUCTES AGRÍCOLES PER AL 2020 AMB MÉS DE 200 MILIONS D’EUROS
  
La Comissió Europea destinarà 200,9 milions d’euros el 2020 al programa de Promoció de Productes Agrícoles. Aquest programa té l’objectiu d’incrementar la competitivitat i consumició dels productes agraris de la UE.

El pla vol incidir especialment en la promoció a mercats de fora de la UE amb alt potencial de creixement. 118 milions estarien destinats a aquests mercats, com per exemple Canadà, Xina, Japó, Corea, Mèxic i els Estats Units d’Amèrica. Part del pressupost anirà destinat a productes específics, com per exemple les olives de taula o el formatge.

Dins la UE, es farà èmfasi en campanyes que promocionin diferents estratègies de qualitat, com les denominacions d’origen, les indicacions geogràfiques protegides i l’especialitat tradicional garantida, així com els productes orgànics.

Les convocatòries per les campanyes del 2020 seran publicades el gener del 2020. Seran elegibles diferents òrgans, com organitzacions de comerç, organitzacions de productors i grups agraris responsables de la promoció d’activitats.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
3. SOM EUROPA
TRUCADA 100.000 AL TELÈFON D’INFORMACIÓ SOBRE LA UE EUROPE DIRECT
  
Una pregunta sobre la normativa europea per als plàstics d’un sol ús realitzada per una treballadora d’una empresa de Barcelona, ha estat la consulta número 100.000 al telèfon d’informació Europe Direct aquest 2019 (número gratuït 00 800 6 7 8 9 10 11)

El Centre de Contacte Europe Direct és un canal de la Comissió Europea per a escoltar i atendre els dubtes de la ciutadania sobre la UE. Establert l’any 2000 i amb seu a Brussel·les, aquest centre respon preguntes sobre la UE per telèfon o correu electrònic en les 24 llengües oficials. El nombre anual de consultes ha augmentat més d’un 10% entre 2018 i 2019 i s’espera que acabi l’any amb més de 120.000 qüestions ateses.

El servei d’atenció telefònica i per correu electrònic es completa amb una xarxa de centres Europe Direct al territori, al qual pertany l’Europe Direct Lleida de l’Ajuntament de Lleida, que es troba al C/ Major 31 bis de Lleida.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
4. DESTAQUEM
PROCÉS DE SELECCIÓ D’EDUCADORS/ES INFANTILS PER TREBALLAR A ALEMANYA
  
Procés de selecció de la xarxa Eures d’educadors infantils per treballar en escoles de Munich i Frankfurt, amb pedagogies alternatives en entorns multiculturals.
Per optar-hi cal ser tècnic/a en Educació infantil i/o tenir diploma i/o grau en Educació infantil. S’ofereix contracte indefinit, curs intensiu d’alemany abans de la incorporació i curs d’alemany a Alemanya, assessorament en gestions administratives amb les autoritats alemanyes i en la cerca d’allotjament.
Presentació de sol·licituds fins el 20 de desembre 2019.
Ofertes de treball Eures a Alemanya

  
  
  
PRÀCTIQUES AL COMITÈ DE LES REGIONS DE LA UE
  
Pràctiques de 5 mesos a Brussel•les per a graduats/des universitaris.
Requisits: tenir la nacionalitat d’un país de la UE o d’un país candidat, tenir excel•lent nivell d’una de les llengües oficials de la UE i un coneixement satisfactori d’una de les llengües de treball: anglès o francès; no haver gaudit anteriorment d’unes pràctiques similars de més de 8 setmanes en una institució o organisme de la UE.
Presentació de sol·licituds fins el 30 de març de 2020. Inici de les pràctiques al setembre 2020.
Comitè de les Regions

  
  
  
CONVOCADES 815 PLACES D’AUXILIARS DE CONVERSA D’ESPANYOL A L’ESTRANGER
  
Convocatòria del Ministeri d’Educació i Formació Professional de places per a auxiliars de conversa de llengua espanyola en centres docents d'Alemanya, Austràlia, Àustria, Bèlgica, Canadà, Estats Units, Federació de Rússia, França, Irlanda, Itàlia, Malta, Noruega, Nova Zelanda, Regne Unit, Suècia i Suïssa.
Requisits: tenir nacionalitat espanyola; tenir titulació universitària o estar cursant l’últim curs universitari durant 2019-2020, dels estudis relacionats a l’annex de la convocatòria; complir amb els requisits específics de cada país.
Presentació de sol·licituds fins el 18 de desembre 2019.
INJUVE

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu consultar les ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar més convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
ACORD PRESSUPOSTARI DE LA UE PER AL 2020: CANVI CLIMÀTIC I ALTRES PRIORITATS
  
El 18 de novembre les tres institucions de la UE van arribar a un acord sobre el pressupost de la UE per al 2020. Això permetrà que la UE centri els seus recursos en les prioritats que més importen a la ciutadania: el canvi climàtic, l’ocupació, els joves, la seguretat i la solidaritat dins de la UE. El pressupost del 2020 també prepararà la transició cap al proper cicle pressupostari perquè aquest serà el setè i l’últim de l’actual cicle pressupostari a llarg termini 2014-2020.

Més informació: Comissió Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida