Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UNIÓ EUROPEA
CREACIÓ D’UN NOU INSTRUMENT DE SOLIDARITAT EUROPEU DE 100.000 MILIONS D’EUROS
  
La Comissió Europea ha proposat la creació d’un instrument de solidaritat de 100 000 milions d’euros, anomenat SURE, per ajudar els treballadors a mantenir els seus ingressos i les empreses davant la crisi, a través de préstecs als països. La Comissió Europea també proposa de reorientar tots els seus fons estructurals disponibles per donar també resposta a la crisi del coronavirus.

Agricultors i pescadors també rebran ajuts, de la mateixa manera que en rebran les persones més desafavorides. Totes aquestes mesures faran servir l’actual pressupost de la UE.

Ara, aquest nou instrument haurà de ser aprovat pel Consell de la UE.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
PROGRAMA ERASMUS PLUS: INFORMACIÓ ACTUALITZADA DEL SERVICIO ESPAÑOL PARA LA INTERNACIONALIZACIÓN DE LA EDUCACIÓN (SEPIE)
  
En motiu del brot de COVID19 a Europa i les mesures nacionals adoptades per combatre la propagació del virus, el SEPIE ha creat un apartat web específic sobre el coronavirus per facilitar informació als beneficiaris i participants del programa Erasmus plus de la Unió Europea. El programa Erasmus plus és el programa de la UE que dona suport a l'educació, la formació, la joventut i l'esport a Europa.

En aquesta pàgina web s’hi van posant també comunicats del SEPIE i actualitzacions de la situació respecte el programa Erasmus plus.

Més informació: web SEPIE

  
  
  
PROGRAMA EUROPA CREATIVA: AMPLIACIÓ DE TERMINIS EN CONVOCATÒRIES EN CURS
  
Atesa la situació actual generada per la crisi del COVID19 i com està afectant els sectors cultural i creatiu, el programa Europa Creativa de la Comissió Europea ha decidit ampliar els terminis de presentació de sol·licituds de les convocatòries que acabaven en dates properes.

Una d’aquestes convocatòries és “Patrimoni en Acció”, convocatòria per la qual se seleccionaran 30 pràctiques locals innovadores relacionades amb el patrimoni (polítiques, projectes, esdeveniments, entre altres), que puguin inspirar altres ciutats i regions, i que generin un veritable impacte sobre el territori.

La convocatòria està oberta a administracions locals i regionals de tot tipus, dels 27 Estats membres de la UE i del Regne Unit.

Nou termini: 27 d’abril 2020.

Més informació: Programa Europa Creativa

  
  
  
3. SOM EUROPA
LA UNIÓ EUROPEA CONCEDEIX DEU SUBVENCIONS AVANÇADES A INVESTIGADORS QUE FAN RECERCA A CATALUNYA
  
185 científics han resultat beneficiaris de les subvencions avançades que atorga cada any el Consell Europeu de recerca.

Entre els científics seleccionats n’hi ha deu que estan duent a terme els seus projectes de recerca a Catalunya: a l’Institut de Recerca Biomèdica, la Universitat de Girona, la Universitat Pompeu Fabra (2), el Centre de Recerca en Economia Internacional, el Centre de Regulació Genòmica, l’Institut Català d’Investigació Química, l’Institut Català de Nanotecnologia, l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona.

En total es destinaran 450 milions d’euros a 185 projectes de recerca punters. Aquest finançament forma part del programa de recerca i innovació de la UE, Horitzó 2020.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
4. DESTAQUEM
CONCURS D’ARTICLES SOBRE LA UNIÓ EUROPEA
  
La Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha convocat novament el concurs d'Articles sobre la UE, adreçat a estudiants universitaris. Aquest any la pregunta és: quin paper juga la UE davant la crisi climàtica? Els articles guanyadors es publicaran al Diari ARA i els seus autors participaran en un viatge de periodistes a Brussel·les.
Hi poden participar joves fins a 30 anys que estiguin estudiant en un centre universitari de la UE o que s'hagin llicenciat o graduat en els darrers 5 anys.
Participació oberta fins el 19 d’abril 2020.

Representació de la Comissió Europea a Barcelona

  
  
  
PRÀCTIQUES AL TRIBUNAL DE JUSTÍCIA DE LA UNIÓ EUROPEA
  
Pràctiques remunerades de 5 mesos a diferents serveis del Tribunal de Justícia de la UE. Requisits: disposar de títol universitari en Dret o Ciències Polítiques (especialitat en Dret) o d’intèrpret de conferències (per a les pràctiques a la Direcció General d’Interpretació); bons coneixements de francès.
Presentació de sol·licituds fins el 15 d’abril 2020.
Tribunal de Justícia de la UE

  
  
  
BEQUES FULBRIGHT D’AMPLIACIÓ D’ESTUDIS ALS ESTATS UNITS
  
Convocatòria de 20 beques per realitzar programes de postgrau en universitats dels EUA durant el curs 2021-2022, en qualsevol disciplina. Les beques tindran una durada de 10 a 12 mesos, segons el calendari acadèmic del programa.
Requisits: tenir nacionalitat espanyola; disposar de títol superior obtingut entre gener de 2013 i setembre de 2020; excel·lent coneixement d’anglès (demostrable documentalment); experiència professional, depenent del tipus d’estudis que es vulgui realitzar.
Presentació de sol·licituds fins el 24 d’abril 2020.
Programa Fullbright

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
OFERTES DE TREBALL DE LA XARXA EURES A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
  
Podeu consultar les ofertes de treball i processos de selecció de personal a Europa en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar més convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
SUPORT DE LA UNIÓ EUROPEA AL SECTOR AGROALIMENTARI EUROPEU
  
Des de l’inici de la crisi del coronavirus la Comissió Europea ha adoptat una sèrie de mesures envers el sector agroalimentari, un sector que està demostrant la seva resiliència i segueix proporcionant als europeus aliments segurs i de gran qualitat:

- Ampliació del termini de presentació de sol·licituds d’ajuda de la PAC: la nova data límit per a la presentació de sol·licituds serà el 15 de juny, enlloc del 15 de maig.

-Increment de l’ajuda estatal: d’acord amb el Marc temporal relatiu a les mesures d’ajuda estatal adoptat, els agricultors podran beneficar-se d’una ajuda màxima de 100.000 euros per explotació agrícola, i les empreses de transformació i comercialització d’aliments podran beneficar-se d’un màxim de 800.000 euros.

- Flux continu de productes alimentaris a tota la UE, garantint el mercat únic de mercaderies a través de “carrils verds”.

Més informació: Comissió Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida