Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UNIÓ EUROPEA
INICI DE LA PRESIDÈNCIA ALEMANYA DEL CONSELL DE LA UE
  
L’1 de juliol Alemanya va prendre el relleu de Croàcia i ostenta per tretzè cop la presidència rotatòria del Consell de la UE, institució que reuneix els Governs de tots els Estats membres.

Juntament amb Portugal i Eslovènia, que n’assumiran successivament la presidència el 2021, formaran un grup per coordinar la resposta a la crisi del coronavirus i la recuperació d’Europa. Els tres països han acordat que la protecció climàtica i la transformació digital han d’estar al centre d'aquesta recuperació.

A més, l’agenda de la presidència alemanya inclou també altres temes com el pressupost a llarg termini de la UE, l’estat de dret, el paper d’Europa al món i les negociacions per determinar la futura relació de la UE amb el Regne Unit.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
EL PROJECTE "SEWERS4COVID" EN QUÈ HA COL·LABORAT EURECAT-LLEIDA, EN UN VÍDEO DE LA COMISSIÓ EUROPEA SOBRE RECERCA A CATALUNYA CONTRA EL CORONAVIRUS
  
El projecte Sewers4COVID, on han col·laborat investigadors de la Unitat de Smart Management Systems d’Eurecat a Lleida, amb seu al Parc Científic de Lleida, és un dels projectes destacats en el vídeo de la Comissió Europea sobre recerca contra el coronavirus desenvolupada a Catalunya. Sewers4COVID és una solució desenvolupada per pronosticar brots epidèmics en temps real mitjançant l’anàlisi d’aigües residuals, amb eines de microbiologia i l'intel·ligència artificial, i va guanyar una de les categories de la Hackató europea #EUvsVirus, celebrada de forma virtual del 24 al 27 d’abril.

Aquest és un dels quatre projectes que mostra un vídeo de la Comissió Europea sobre projectes europeus que s’estan duent a terme a Catalunya contra el coronavirus.

Més informació: vídeo de la Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA DEL FONS D’AJUT DE L’EUROREGIÓ PIRINEUS MEDITERRÀNIA (EPM) PER FER FRONT A LA COVID19
  
El Fons està obert a projectes i accions dels cinc àmbits sectorials en què treballa l’EPM: innovació i recerca, medi ambient i canvi climàtic, ensenyament superior, turisme i cultura.

El fons s’articula al voltant de sis objectius específics: innovació i recerca; ensenyament superior; turisme; medi ambient (economia circular); adaptació al canvi climàtic; cultura (digitalització dels continguts artístics)

Hi poden optar persones jurídiques de dret públic o privat, persones físiques i centres d’educació superior que estiguin domiciliats als territoris de l’Euroregió Pirineus Mediterrània (Illes Balears, Catalunya i Regió d’Occitània)

Termini: 31 d’octubre 2020

Més informació: web de l'Euroregió

  
  
  
CONVOCATÒRIA DELS PREMIS EUROPEUS DEL PATRIMONI: PREMIS EUROPA NOSTRA 2021
  
Els objectius d'aquests premis són identificar i promoure millors pràctiques en la conservació i la millora del patrimoni cultural tangible i intangible; estimular l'intercanvi transfronterer de coneixements; augmentar la consciència i l'estima del públic pel patrimoni cultural d'Europa; i fomentar noves iniciatives mitjançant l'exemple.

Hi ha 4 categories: conservació; recerca; dedicació al patrimoni; educació, formació i sensibilització.

En la convocatòria 2021, es premiaran fins a 30 èxits patrimonials de tot Europa. D’aquests, fins a 4 guanyadors rebran un Gran Premi amb un suport econòmic de 10.000 euros. Un dels guanyadors també rebrà el Premi d'Elecció Pública després d'una votació en línia. Les candidatures poden venir per part de tots els països que formen part del programa Europa Creativa de la UE.

Termini: 1 d’octubre 2020

Més informació: Europa Nostra

  
  
  
3. SOM EUROPA
L’AJUNTAMENT DE LLEIDA, BENEFICIARI DEL PROGRAMA EUROPEU WIFI4EU, HABILITARÀ ZONES WIFI EN CENTRES CÍVICS DE LA CIUTAT
  
L’Ajuntament de Lleida ha iniciat la licitació del subministrament i instal·lacions necessàries per habilitar zones WIFI en 15 espais públics de la ciutat. En concret, hi haurà connectivitat gratuïta per la ciutadania als centres cívics de Balàfia, la Bordeta, Cappont, Centre Històric, Democràcia, Llívia, Magraners, la Mariola, Pardinyes, Raimat, Secà de Sant Pere i Sucs, així com l’edifici de l’antic Casal de Joventut Republicana, el Museu de l’aigua i el Calidoscopi.

Aquesta actuació és el resultat de l’acord entre la Paeria i la Comissió Europea, que ha permès a l’Ajuntament acollir-se a la subvenció del programa ‘Connectar Europa’, amb la qual es promou la connectivitat WiFi gratuïta per als ciutadans de la Unió Europea en espais públics com parcs, places, edificis públics, biblioteques, centres de salut i museus a través de la iniciativa WiFi4EU.

Més informació: Ajuntament de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
PRÀCTIQUES AL TRIBUNAL DE JUSTÍCIA DE LA UE
  
Pràctiques de 5 mesos al Tribunal de Justícia de la UE a Luxemburg, als gabinets dels membres del Tribunal i als seus serveis.
Requisits: ser titulat/da en dret o ciències polítiques (especialitat de Dret); tenir bons coneixements de francès.
Presentació de sol·licituds fins el 15 de setembre. Inici de les pràctiques al març de 2021.
Tribunal de Justícia de la UE

  
  
  
PRÀCTIQUES AL COMITÈ DE LES REGIONS DE LA UE
  
Pràctiques de 5 mesos a Brussel•les per a titulats universitaris.
Requisits: tenir la nacionalitat d’un país de la UE o d’un país candidat; tenir excel•lent nivell d’una de les llengües oficials de la UE i un coneixement satisfactori d’una de les llengües de treball: anglès o francès; no haver fet pràctiques ni treballat anteriorment en alguna institució o organisme de la UE durant més de 8 setmanes.
Presentació de sol·licituds fins el 30 de setembre. Inici de les pràctiques al febrer de 2021.
Comitè de les Regions

  
  
  
PRÀCTIQUES AL COMITÈ ECONÒMIC I SOCIAL DE LA UE
  
Pràctiques remunerades de 5 mesos a la seu del Comitè Econòmic i social de la UE, amb seu a Brussel·les, per a titulats/des universitaris/es.
Requisits: tenir la nacionalitat d’un estat membre de la UE; tenir bons coneixements d’anglès o francès; no haver fet pràctiques ni treballat anteriorment en alguna institució o organisme de la UE durant més de 6 setmanes.
Presentació de sol·licituds fins el 30 de setembre. Inici de les pràctiques el febrer de 2021.
Comitè Econòmic i Social

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
NOVETATS DE LA XARXA EURES EN MOTIU DE LA COVID19
  
Enllaç al Servei d’Ocupació Públic Estatal amb informació sobre ofertes de treball i processos de selecció a altres països

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  
  
  
6. PRIORITATS DE LA COMISSIÓ EUROPEA
LA COMISSIÓ EUROPEA PRESENTA UNA NOVA ESTRATÈGIA EN MATÈRIA DE VACUNES
  
La Comissió Europea ha presentat una estratègia europea per accelerar el desenvolupament, la producció i el desplegament de vacunes contra la COVID19.
Amb aquesta estratègia la Comissió donarà suport als esforços per accelerar el desenvolupament i la disponibilitat de vacunes segures i eficaces en un termini comprès entre els 12 i els 18 mesos, si no abans.

Més informació: Comissió Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida