Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
PLA DE LA UE PER DONAR SUPORT ALS EMPRENEDORS I FACILITAR LA CREACI DE NOVES EMPRESES
  
La Comissi Europea ha presentat un pla destinat a promoure lemprenedoria arreu de la UE i facilitar laccs al finanament que s'articula en tres pilars:

 • l'educaci i formaci en emprenedoria per donar suport a la creaci d'empreses;
 • l'enfortiment del marc de condicions pels emprenedors a travs de l'eliminaci d'obstacles estructurals i el suport en les fases crucials del cicle de vida empresarial;
 • la dinamitzaci de la cultura d'emprenedoria a Europa.

  A partir d'aquests elements clau, la Comissi formula unes recomanacions i mesures adreades als Estats membres entre les quals es troben: el foment de noves oportunitats de negoci de l'era digital; la facilitaci de les transferncies de la propietat de les empreses; l'oferiment de segones oportunitats per als emprenedors honrats desprs d'una fallida i la simplificaci administrativa.

  Ms informaci : web de la Representaci de la Comissi a Barcelona

 •   
    
    
  2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
  PREMI EUROPEU DEL SECTOR PBLIC 2013
    
  L'Institut Europeu d'Administraci Pblica (EPSA) convoca el Premi Europeu del Sector Pblic, que pretn fomentar l'excellncia de l'administraci pblica europea. El concurs est obert a la participaci de tots els nivells de l'administraci pblica d'Europa i t per objectiu donar a conixer experincies innovadores i de valor afegit, fomentant la creaci d'una xarxa d'excellncia pblica europea que exerceixi de plataforma d'aprenentatge de solucions d'avantguarda per a l'administraci pblica.

  Temtica 2013: Superant el temporal- Solucions creatives en temps de crisi

  Termini: 12 abril 2013

  Ms informaci : web de l'EPSA

    
    
    
  FONS EUROPEU DINTEGRACI
    
  La Comissi Europea ha publicat la convocatria 2012-2013 del Fons Europeu d'Integraci, que t per objectiu donar suport als Estats membres per fer possible que nacionals de tercers pasos, amb diversos orgens econmics, socials, culturals, religiosos, lingstics i tnics, s'integrin en les societats europees. La convocatria actual t un pressupost previst de 14 M.

  Hi ha 3 lnies de treball prioritries: accions locals per fomentar la participaci econmica, social, cultural i poltica de les persones nouvingudes; cooperaci amb els pasos d'origen per fomentar la integraci; governana i mesures d'integraci efectives.

  Convocatria oberta a autoritats nacionals, regionals, i locals, ONGs, entitats pbliques o privades, departaments universitaris, centres de recerca i organitzacions internacionals. El partenariat ha d'estar format com a mnim per 4 organitzacions de 4 pasos participants diferents.

  Termini: 26 febrer 2013

  Ms informaci: convocatria de propostes

    
    
    
  PROGRAMA HORIZON 2020 DE RECERCA I INNOVACI EUROPEU
    
  La Comissi Europea busca assessors experts per al programa Horizon 2020 de Recerca i Innovaci. Els grups consultius de la Comissi Europea oferiran assessorament per preparar les convocatries de propostes del programa Horizon 2020 de la UE.

  Termini: 6 mar 2013

  Ms informaci: Horizon 2020

    
    
    
  3. SOM EUROPA
  VISITA A BRUSSELLES DALCALDES I REGIDORS DE CATALUNYA
    
  El regidor de Promoci Econmica de la Paeria, Rafael Peris, va participar els 29-30 de gener en una visita de treball a Brusselles, organitzada per la Comissi i el Parlament Europeu amb lobjectiu de conixer de primera m les lnies del nou marc financer plurianual de la UE i el paper dels municipis en la gesti dels fons europeus pel perode 2014-2020.

  Els alcaldes i regidors es van reunir amb Joaqun Almnia, vicepresident de la Comissi Europea, i amb altres alts responsables de les institucions europees.

    
    
    
  4. DESTAQUEM
  OFERTES DE TREBALL PER A INVESTIGADORS A LA UE
    
  Convocatria de 600 llocs de treball per a investigadors de diferents mbits en instituts dinvestigaci del Centre Com de Recerca de la UE a diferents pasos: Espanya, Blgica, Alemanya, Itlia, Holanda. Els candidats hauran de tenir el ttol de doctorat.
  Termini: 1 mar 2013. Centre Com de Recerca

    
    
    
  OFERTES DE TREBALL A ALEMANYA
    
  Ofertes per treballar en diferents empreses en el sector de lenginyeria a Alemanya. Es preveuen entrevistes de selecci a Barcelona els 7 i 8 de mar.
  Termini: 15 febrer 2013. Servei Pblic d'Ocupaci Espanyol

    
    
    
  PRCTIQUES A LAGNCIA EUROPEA DE DRETS FONAMENTALS
    
  Prctiques de 3 a 6 mesos adreades a titulats universitaris.
  Termini: 25 febrer 2013. Agncia Europea de Drets Fonamentals

    

  Europe Direct Lleida
  C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

  Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
  Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí