Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UNIÓ EUROPEA
LA COMISSIÓ EUROPEA SIGNA EL PRIMER CONTRACTE AMB L’EMPRESA FARMACÈUTICA ASTRAZENECA PER A UNA POSSIBLE VACUNA CONTRA LA COVID19
  
El 27 d’agost va entrar en vigor el primer contracte que ha negociat la Comissió Europea, en nom dels Estats membres de la UE, amb una empresa farmacèutica, Astrazenca, que està desenvolupant amb la Universitat d’Oxford la possible vacuna amb la qual es vol impedir la infecció que provoca la COVID-19. Aquesta vacuna experimental es troba ja en fase d’assajos clínics a gran escala, després d’obtenir resultats prometedors a les fases preliminars.

Aquest contracte de la Comissió Europea facilitarà a tots els Estats membres de la UE l’adquisició d’una vacuna contra la COVID19, així com la seva donació a països amb rendes mitges i baixes o la transferència a altres països europeus. Els Estats membres podran adquirir 300 milions de dosis de vacuna d’AstraZeneca, amb opció a uns altres 100 milions de dosis, que es prorratejaran en funció de la població.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
LA COMISSIÓ EUROPEA PROPOSA DESTINAR 81.400 MILIONS D’AJUDA FINANCERA A 15 ESTATS MEMBRES, DELS QUALS 21.300 MILIONS D’EUROS A ESPANYA
  
La Comissió Europea ha proposat concedir ajudes financeres per valor de 81.400 milions d'euros a 15 Estats membres amb càrrec a l'instrument SURE. Aquest instrument és un element crucial de l'estratègia global de la Comissió per protegir els ciutadans i pal·liar les conseqüències socioeconòmiques de la pandèmia de coronavirus. A l’Estat espanyol se li concedirien 21.300 milions d’euros.

Si el Consell de la UE aprova la proposta de la Comissió, l’ajuda financera es concedirà en forma de préstecs en condicions favorables de la UE als Estats membres, que han de servir per finançar els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTE) i el cessament d’activitat d’autònoms.

Més informació: Comissió Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATÒRIES
CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS DEL PARLAMENT EUROPEU PER PROMOURE EL CONEIXEMENT SOBRE L'ACTIVITAT DE LA UNIÓ EUROPEA
  
L'objectiu d'aquesta convocatòria és contribuir a generar consciència en els ciutadans sobre el paper i els valors democràtics de la UE, i del Parlament Europeu, en particular, com a veu de la ciutadania europea. També vol fomentar una interacció més estreta amb la ciutadania perquè participi en la comunitat de voluntaris todosjuntos.eu, creada pel PE després de les eleccions de maig de 2019.

La convocatòria es divideix en tres categories per a la presentació de projectes:
•Interacció amb la societat civil
•Interacció amb la joventut mitjançant la creació d'Esdeveniments Europeus de la Joventut
•Interacció amb la joventut en relació a la Conferència sobre el futur d'Europa

Hi poden optar entitats nacionals o paneuropees, amb o sense ànim de lucre, en funció de la categoria de projectes.

Termini: 30 de setembre 2020

Més informació: Parlament Europeu

  
  
  
CONVOCATÒRIA DEL FONS D’AJUT DE L’EUROREGIÓ PIRINEUS MEDITERRÀNIA (EPM) PER FER FRONT A LA COVID19
  
Aquesta iniciativa finançarà projectes i accions dels següents àmbits sectorials: innovació, medi ambient i canvi climàtic, ensenyament superior i recerca, turisme i cultura.

Hi poden optar persones jurídiques de dret públic o privat, persones físiques i centres d’educació superior que estiguin domiciliats als territoris de l’Euroregió Pirineus Mediterrània (Illes Balears, Catalunya i Regió d’Occitània)

El fons compta amb un import total de 700.000€, i els ajuts poden ser de 2 tipus:

1) Ajuts destinats a consorcis o a altres formes d’associació que presentin projectes d’una durada de 18 mesos.
2) Ajuts destinats a realitzar estudis prospectius que responguin als objectius plantejats per l’Euroregió i que facin possible que universitats, centres de recerca, empreses i experts puguin treballar conjuntament per donar-hi una resposta comuna.

Termini: 31 d’octubre de 2020

Més informació: web de l'Euroregió

  
  
  
CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS PER A LA CONTRACTACIÓ DE PERSONES DESOCUPADES DEL PROGRAMA EMPLEAVERDE
  
El Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico convoca subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a la contractació de persones desocupades a temps complet per un període mínim de sis mesos, per persones físiques o entitats que estiguin vinculades directa o indirectament amb l'economia verda i/o blava o que, no estant vinculades, generin ocupació que contribueixi a una línia de negoci sostenible o a la gestió d'una millora ambiental en l'entitat, amb l'objectiu de contribuir a afrontar grans reptes actuals com la crisi generada pel Covid-19, la pèrdua de biodiversitat, el canvi climàtic i el repte demogràfic, impulsant una transició ecològica i justa i construint un futur més resilient i sostenible.

El Programa Empleaverde està cofinançat pel Programa Operatiu Ocupació, Formació i Educació 2014-2020 del Fons Social Europeu. La dotació máxima de la convocatòria serà de fins a 5.000.000,00 euros i per a Catalunya és de 717.000 euros (segons distribució geogràfica del FSE i tipus de regió)

Hi poden optar persones físiques que actuïn com a ocupadores o entitats privades amb o sense ànim de lucre, legalment constituïdes i amb seu a Espanya.

Termini: 30 de setembre 2021

Més informació: convocatòria BOE

  
  
  
3. SOM EUROPA
L’AJUNTAMENT DE LLEIDA OFEREIX 18 PUNTS DE CONNEXIÓ WIFI GRATUÏTA EN ESPAIS PÚBLICS DE LLEIDA GRÀCIES AL PROGRAMA EUROPEU WIFI4EU
  
La ciutat de Lleida disposa 18 punts de connexió WIFI -sense fils- i gratuïta en diversos espais públics de la ciutat, gràcies a un acord entre la Paeria i la Unió Europea per promoure la connectivitat gratuïta per als ciutadans i ciutadanes de la UE en espais públics a través de la iniciativa WIFI4UE. La Unió Europea ha assumit el cost total de la instal·lació de l’equipament electrònic, valorat en 15.000 euros.

Gràcies a aquest acord, la Paeria promociona la connectivitat gratuïta per a tota la ciutadania a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadà (OMAC), l’Oficina de Gestió i Atenció Tributària (OGAT), el Casal de la Dona, Turisme de Lleida, el Museu de l’Aigua, l’Antic Casal de Joventut Republicana i els centres cívics de Centre Històric, Democràcia, Mariola, Balàfia, Pardinyes, Secà de Sant Pere, la Bordeta, Magraners, Cappont, Sucs, Raimat i Llívia.

Més informació: Ajuntament de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
MANUAL DE PRÀCTIQUES A LES INSTITUCIONS EUROPEES
  
El Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat ha elaborat una guia amb un recull d'oportunitats d'estades de pràctiques en diferents institucions, òrgans i agències de la UE i altres organismes internacionals, la majoria de les quals adreçades a joves universitaris/es.
Document actualitzat el juliol de 2020.
Manual de pràctiques UE

  
  
  
PRÀCTIQUES AL CONSELL DE LA UE
  
100 places de pràctiques remunerades a la Secretaria General del consell de la UE, per a graduats/des universitaris/es.
Requisits: ser ciutadà de la UE o ciutadà d’un país candidat a la UE; tenir bons coneixements d’anglès o francès, i d’una altra llengua oficial de la UE; no haver gaudit anteriorment de cap pràctica remunerada superior a 2 mesos a qualsevol institució de la UE.
Presentació de sol·licituds fins el 28 de setembre 2020. Inici de les pràctiques al febrer 2021.
Consell de la UE

  
  
  
PRÀCTIQUES AL COMITÈ DE LES REGIONS DE LA UE
  
Pràctiques de 5 mesos a Brussel•les per a titulats/des universitaris/es.
Requisits: tenir la nacionalitat d’un país de la UE o d’un país candidat; tenir excel•lent nivell d’una de les llengües oficials de la UE i un coneixement satisfactori d’una de les llengües de treball: anglès o francès; no haver fet pràctiques ni treballat anteriorment en alguna institució o organisme de la UE durant més de 8 setmanes.
Presentació de sol·licituds fins el 30 de setembre. Inici de les pràctiques al febrer de 2021.
Comitè de les Regions

  
  
  
5. OFERTES DE TREBALL A L’ESPAI ECONÒMIC EUROPEU
EUROPEAN JOB DAYS – FIRES ONLINE DE CERCA DE TREBALL A EUROPA
  
Jornades organitzades per EURES, el portal europeu de la mobilitat professional, en les quals es posa en contacte empresaris i futurs treballadors/es de diferents països europeus.
A través de la plataforma www.europeanjobdays.eu es pot crear un compte personal, introduir el currículum i consultar les ofertes penjades per a les diferents jornades previstes durant setembre i octubre:
- Dinamarca
- França
- Lituània
- Flandes (Bèlgica)
- Alemanya

Més informació: European Job Days

  
  
  
CONVOCATÒRIES DE TREBALL I PRÀCTIQUES EN INSTITUCIONS DE LA UE
  
Podeu consultar més convocatòries de treball i programes de pràctiques en institucions, agències i organismes de la UE en aquest enllaç del nostre web

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí

Soc de Lleida