Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
NOU PRESSUPOST DE LA UE PER AL 2014-2020
  
El 8 de febrer els caps dEstat i de Govern de la UE van acordar el pressupost de la UE per als propers anys (2014 a 2020), que ha de ser ara aprovat pel Parlament Europeu. Per primer cop hi ha una rebaixa respecte del perode anterior: el sostre mxim aprovat en crdits i compromisos s de 959.988 milions deuros (1% del PIB europeu), i de 908.400 milions deuros en crdits de pagament (0,95% del PIB de la UE)

Les partides que queden reforades per als propers anys sn:
 • Ocupaci: 6.000 milions deuros per fomentar locupaci juvenil (Espanya en rebr un 30%, uns 1.000 milions)
 • Competitivitat: S'augmenta en un 40% la dotaci de programes destinats a augmentar la competitivitat.
 • Formaci, investigaci: Es reforcen amb fons els programes "Erasmus per a tots" i "Horitz 2020", a ms de noves inversions en transport, desenvolupament, energia i en les xarxes TIC per "connectar Europa"
 • Medi ambient: es destinar un 20% del pressupost UE a garantir el provement energtic i a construir una economia amb poques emissions de carboni.

  Ms informaci: Representaci de la Comissi Europea a Espanya

 •   
    
    
  2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
  CONVOCATRIA DELS PREMIS EUROPEUS A LA PROMOCI EMPRESARIAL 2013
    
  Aquests premis volen reconixer la innovaci i premiar l'xit dels organismes pblics i les associacions pblicoprivades que promouen les empreses i l'esperit d'emprenedoria a escala nacional, regional i local.

  Les sis categories de premis en ledici 2013 sn: foment dels mercats ecolgics i l'eficincia dels recursos; promoci de l'esperit empresarial; inversi en aptituds; millora de l'entorn empresarial; suport a la internacionalitzaci de les empreses; esperit empresarial responsable i integrador.

  Poden presentar propostes les autoritats locals, nacionals o regionals i collaboracions pblicoprivades de tots els estats membres, i tamb de Crocia, Islndia, Noruega, Srbia i Turquia.

  Ms informaci: Direcci General dEmpresa i Indstria de la Comissi Europea

    
    
    
  CONVOCATRIA DEL PROGRAMA LIFE+ 2013
    
  LIFE+ s el principal programa europeu en matria de medi ambient i t com a objectiu contribuir a laplicaci, actualitzaci i desenvolupament de la poltica i la legislaci comunitria. El programa preveu tres lnies principals:

  1. Naturalesa i biodiversitat Life: projectes demostratius de protecci, conservaci i restauraci dhbits naturals, i de flora i fauna silvestres.
  2. Life + Poltica i governana mediambiental: projectes pilot que contribueixin al desenvolupament de poltiques, idees, mtodes o instruments innovadors en els mbits del canvi climtic, aigua, aire, sl, medi ambient urb, soroll, productes qumics, medi ambient i salut, recursos naturals i residus, boscos.
  3. Life + Informaci i Comunicaci: campanyes de comunicaci i sensibilitzaci.

  Termini: 25 de juny 2013

  Ms informaci: Programa LIFE+

    
    
    
  CONVOCATRIA DEL PROGRAMA COST (COOPERACI EUROPEA EN CINCIA I TECNOLOGIA)
    
  COST s un programa de cooperaci entre governs europeus en lmbit de la cincia i la tecnologia. El programa reuneix investigadors i experts de diferents pasos que treballen al voltant de temes especfics. COST NO finana la investigaci com a tal, sin que dna suport a la posada en xarxa d'activitats com reunions, conferncies, seminaris, intercanvis cientfics de curta durada i activitats de promoci/difusi.

  COST est organitzat en nou seccions temtiques generals: biomedicina i biocincia molecular; cincies i tecnologies qumiques i moleculars; cincies de la Terra i gesti mediambiental; alimentaci i agricultura; boscos i els seus productes i serveis; individus, societats, cultures i salut; tecnologies de la informaci i la comunicaci; materials, fsica i nanocincies; transport i desenvolupament urb.

  Les propostes que es presentin hauran dincloure a investigadors dun mnim de 5 pasos del programa.

  Termini: 29 de mar 2013.

  Ms informaci: web del programa COST

    
    
    
  3. SOM EUROPA
  SEMINARI TRANSFRONTERER DACTORS LOCALS DINFORMACI EUROPEA EN EL MARC DE LEUROREGI PIRINEUS-MEDITERRNIA
    
  LEurope Direct Lleida ha participat els 18 i 19 de febrer a Barcelona en el primer seminari d'actors locals d'informaci europea en el marc de l'Euroregi Pirineus-Mediterrnia, organitzat per la Representaci de la Comissi Europea a Barcelona. L'objectiu de la reuni s fomentar els projectes transfronterers i la collaboraci entre diferents xarxes d'informaci dels dos costats de la frontera.

  El seminari ha consistit en vries sessions d'informaci sobre els projectes ms interessants de l'Euroregi i sobre l'impacte de les poltiques europees per als seus ciutadans, aix com diversos grups de treball sobre diferents sectors d'activitat.

    
    
    
  4. DESTAQUEM
  CONCURS: EL PARLAMENT EUROPEU: PER QU MIMPORTA?
    
  Concurs per a joves dels pasos de la UE i Crocia per qu expressin de manera creativa (a travs de lescriptura, pintura, cantant, ballant, fent videos, etc) perqu s important el Parlament Europeu i per qu cal votar a les properes eleccions al PE. El premi s un viatge a Brusselles. Termini: 28 mar.
  Web del concurs

    
    
    
  PRACTIQUES AL COMIT DE LES REGIONS DE LA UE
    
  Prctiques de 5 mesos per a titulats universitaris. Per participar-hi tenir la nacionalitat dun pas de la UE o dun pas candidat, tenir excellent nivell duna de les llenges oficials de la UE i un coneixement satisfactori duna de les llenges de treball: angls o francs. Termini: fins el 31 de mar.
  Web del Comit de les Regions

    
    
    
  CONFERNCIA SOBRE EL PROGRAMA MEDIA DE LA UE A LLEIDA
    
  La conferncia t l'objectiu d'informar i assessorar als productors especialitzats en animaci de les lnies de finanament del programa europeu MEDIA per aquestes obres audiovisuals. La conferncia tindr lloc en el marc de l'ANIMAC, el dia de 1 mar.
  Web de l'Oficina Media a Catalunya

    

  Europe Direct Lleida
  C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

  Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
  Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí