Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
NOU PROGRAMA ERASMUS PER A TOTHOM
  
Erasmus per a tothom s el nou programa de la Comissi Europea per a leducaci, formaci, joventut i esport per al perode 2014-2020. Reunir tots els programes daprenentatge de la UE, tant en lmbit de leducaci superior, com la formaci professional, laprenentatge permanent o el voluntariat, i substituir els programes del perode actual Aprenentatge Permanent, Joventut en Acci i cinc programes internacionals. El programa est ara en fase daprovaci per part del Consell i el Parlament de la UE, per entrar en vigor el gener de 2014.

El pressupost s de 19.000 milions deuros per als anys 2014-2020. El programa tindr tres lnies dacci principals:
1.Mobilitat per motius daprenentatge dels individus (rebr el 66% del pressupost)
2.Cooperaci per a la innovaci i les bones prctiques (26% del pressupost)
3.Suport a la reforma de les poltiques (5% de recursos)
Es preveu tamb la continutat de la iniciativa Jean Monnet i la cooperaci europea en lmbit de lesport.

Ms informaci: Erasmus per a tothom

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
PREMIS REGIOSTARS 2014
  
La Direcci General de Poltica Regional de la Comissi Europea convoca els premis RegioStars 2014, que estan dirigits a la identificaci, difusi i comunicaci de les bones prctiques i innovadores finanades a travs de la poltica de cohesi de la UE. Les categories per al 2014 sn:

1. Creixement intelligent: la innovaci de les PIME
2. Creixement sostenible: creixement verd i ocupacions a travs de Bio-economia
3. Creixement integrador: Creaci de llocs de treball per les noves generacions
4. Citystar: Projectes d'inversi en transport pblic urb sostenible
5. Grans Projectes d'Inversi: l'eficincia energtica i l'economia baixa en carboni.

Termini: 19 d'abril de 2013

Ms informaci: Premis RegioStars

  
  
  
CONVOCATRIA DE PROPOSTES DE LA FUNDACI ANNA LINDH
  
Convocatria de propostes 2013 per a projectes que promoguin la mobilitzaci i lempoderament de la societat civil per a la inclusi i la ciutadania a la Mediterrnia. La convocatria, amb una dotaci pressupostria de 800.000, permetr cofinanar projectes fins el 80% del total de les despeses elegibles centrats en les segents dimensions:
 • dileg intercultural que promogui lintercanvi i la participaci a la vida pblica;
 • diversitat social i cultural com a eina de cohesi i cooperaci;
 • democrcia relativa a les accions de conscienciaci a la societat civil;
 • nous enfocaments al desenvolupament hum, integrant les dimensions socio-econmica i mediambiental.

  Els mbits dacci dels projectes sn: cultura i creativitat; educaci i aprenentatge intercultural; espais urbans i ciutadania; i mitjans de comunicaci i opini pblica. La Fundaci donar suport al voltant de 30 projectes multilaterals amb un mnim de dos socis, dels quals un almenys sigui dels pasos del sud de la Mediterrnia.

  Termini: 15 d'abril de 2013.

  Ms informaci: Fundaci Anna Lindh

 •   
    
    
  3. SOM EUROPA
  ESTUDIANTS FRANCESOS DE LILLA DE RUNION FAN UNA ESTADA A LLEIDA
    
  Un grup dalumnes de lilla francesa de Runion realitzen un intercanvi amb lInstitut Torre Vicens de Lleida, projecte que sengloba dins del marc del programa europeu Leonardo da Vinci. Els 13 estudiants participants estan a Lleida durant cinc setmanes, i durant aquest temps dintercanvi duen a terme prctiques formatives a diverses empreses relacionades amb la comptabilitat i ladministraci, visiten la ciutat i voltants i realitzen activitats culturals.

  Tres serveis de lAjuntament de Lleida acullen estudiants en prctiques en el marc daquest intercanvi formatiu (Joventut, loficina Europe Direct i Turisme de Lleida)

    
    
    
  4. DESTAQUEM
  PREMI INTERNACIONAL CIUTAT DE LLEIDA, EDICI 2013
    
  LAjuntament de Lleida convoca la cinquena edici del Premi Internacional Ciutat de Lleida amb lobjectiu de reconixer socialment i institucional la tasca desenvolupada per part duna persona, entitat, empresa, instituci o grup de treball en favor de la projecci internacional de la ciutat de Lleida i la seva rea dinfluncia, a travs de les seva activitat acadmica, cientfica, econmica, social o cultural.

  El guard, de caire honorfic, consisteix en una reproducci del Bronze dAscoli, document legal de bronze de lany 89 a.C. aparegut a la localitat italiana dAscoli el 1909, que reconeixia la ciutadania romana a un grup de cavallers hispans. s el document ms antic on apareix, per primer cop, el nom en llat de la ciutat de Lleida, Ilerda.

  Termini per presentar candidatures: del 4 de mar al 15 dabril de 2013.

  Ms informaci: Premi internacional Ciutat de Lleida

    
    
    
  CONCURS EUROSCOLA
    
  Ja shan obert les inscripcions per participar a la XIX edici del concurs europeu en lnia Euroscola, adreat a estudiants de secundria, batxillerat o cicles de formaci professional de grau mig entre 15 i 18 anys. El concurs, que es desenvolupa en castell, catal i angls, selecciona els finalistes per cada Comunitat Autnoma i els nou equips millor classificats seran els guanyadors, els quals participaran en una jornada Euroscola a la Seu del Parlament Europeu a Estrasburg.

  Es tracta d'un concurs convocat per l'Oficina del Parlament Europeu a Espanya en col.laboraci amb la Representaci a Espanya de la Comissi Europea. Tema central 2013: Any Europeu de la Ciutadania. Inscripcions obertes fins el 15 d'abril 2013.

  Ms informaci: web concurs Euroscola

    
    
    
  JORNADA INFORMATIVA SOBRE EL PROGRAMA EUROPA AMB ELS CIUTADANS I AJUTS CULTURALS
    
  Jornada informativa sobre el Programa Europa amb els Ciudadans de la Comissi Europea i sobre ajuts a corporacions locals que fomentin la comunicaci cultural de la Secretaria dEstat de Cultura, el proper 19 de mar a Auditori de la Secretaria dEstat de Cultura a Madrid.

  Ms informaci: programa de la jornada

    

  Europe Direct Lleida
  C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

  Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
  Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí