Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
2.000 MILIONS DEUROS PER A LOCUPACI JUVENIL A ESPANYA
  
El Consell d'Ocupaci i Poltica Social de la UE va aprovar el passat febrer lacord poltic sobre la Recomanaci del Consell relativa a l'establiment de la Garantia Juvenil, l'objectiu de la qual s que tots els joves de fins a 25 anys rebin una bona oferta d'ocupaci, educaci contnua, formaci d'aprenent o perode de prctiques en un termini de 4 mesos, desprs de quedar aturats o acabar la formaci formal.

Aquesta garantia s'aplicar a partir del 2014. El seu finanament ser amb els fons de la UE, especialment el Fons Social Europeu (FSE) i altres instruments de cohesi, i ser reforada per la nova Iniciativa sobre l'Ocupaci Juvenil (2014-2020), creada pel Consell Europeu. Aquesta iniciativa est oberta a totes les regions que tinguin taxes d'atur juvenil per sobre del 25%.

El suport per aquest programa ser de 6.000 milions d'euros per als propers set anys. D'aquest import, Espanya rebr 918 milions d'euros, procedents de la partida pressupostria especfica per Ocupaci Juvenil, i 932 milions d'euros, procedents del FSE, amb la mateixa finalitat.

Ms informaci: Representaci de la Comissi Europea a Espanya

  
  
  
2. CONVOCATRIES I PROGRAMES
JOVENTUT: CONVOCATRIA DEL PROGRAMA JOVENTUT EN ACCIӻ ACCI 4.5
  
L'objectiu d'aquesta convocatria de propostes s finanar projectes que fomentin accions d'informaci i comunicaci en l'mbit europeu destinades a joves i lders juvenils. Les accions dinformaci i comunicaci previstes hauran de referir-se a les properes eleccions europees de juny de 2014. En el marc de lAny Europeu dels Ciutadans, les candidatures hauran de comprendre activitats dotades de dimensi cvica i ciutadana. Hauran de promoure la participaci electoral dels joves.

Les propostes hauran de ser presentades per organitzacions sense nim de lucre, que podran ser: organitzacions no governamentals (ONG); ens pblics regionals o locals; o consells nacionals de la joventut. La data d'inici dels projectes haur d'estar compresa entre l'1 de novembre i el 31 de desembre de 2013, amb una duraci mnima de 9 mesos, i mxima de 15 mesos.

Termini: 27 juny 2013.

Ms informaci: Agncia Executiva dEducaci, Audiovisual i Cultura

  
  
  
INVESTIGACI: PROGRAMA DE TREBALL IDEES DEL SET PROGRAMA MARC DE LA UE
  
Convocatria de propostes del programa de treball Idees 2013 del Set Programa Marc de la UE per a accions dinvestigaci, desenvolupament tecnolgic i demostraci ERC proof of concept grant (subvenci a la prova de concepte del CEI)

Termini: 3 de octubre de 2013

Ms informaci: Set Programa Marc

  
  
  
3. SOM EUROPA
PREMI INTERNACIONAL CIUTAT DE LLEIDA, EDICI 2013
  
LAjuntament de Lleida ha convocat la cinquena edici del Premi Internacional Ciutat de Lleida amb lobjectiu de reconixer socialment i institucional la tasca desenvolupada per part duna persona, entitat, empresa, instituci o grup de treball en favor de la projecci internacional de la ciutat de Lleida i la seva rea dinfluncia, a travs de les seva activitat acadmica, cientfica, econmica, social o cultural.

El guard, de caire honorfic, consisteix en una reproducci del Bronze dAscoli, document legal de bronze de lany 89 a.C. aparegut a la localitat italiana dAscoli el 1909, que reconeixia la ciutadania romana a un grup de cavallers hispans. s el document ms antic on apareix, per primer cop, el nom en llat de la ciutat de Lleida, Ilerda.

Termini per presentar candidatures: 15 abril 2013.

Ms informaci: Premi Internacional Ciutat de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
PRCTIQUES AL PARLAMENT EUROPEU
  
Prctiques remunerades de 5 mesos per a titulats d'universitats o de centres de nivell equivalent. Els candidats poden postular-se per anar a Brusselles, Estrasburg o a alguna de les Oficines d'Informaci als 27 Estats membres (tamb a Barcelona). Termini: fins 15 maig 2013.
Enlla a l' Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

  
  
  
VIURE I TREBALLAR A ALEMANYA: SESSIONS INFORMATIVES A BARCELONA ELS 12, 16 I 19 DABRIL
  
Sessions dinformaci del programa IDEA de formaci dual en l'mbit del comer a Alemanya, adreades a persones entre 18 i 30 anys que vulguin iniciar una formaci remunerada a Alemanya en el camp comercial.
Enlla al Servei d'Ocupaci de Catalunya

  
  
  
TREBALL A FINLNDIA: OFERTES PER A INFERMERES AL SECTOR PBLIC DE SALUT
  
Entrevistes a Espanya a finals de maig-principis de juny. Sofereixen contractes de treball amb curs intensiu de finlands (3 mesos) abans de marxar. Cal enviar CV abans del 5 de maig.
Enlla al Servicio Pblico de Empleo Estatal

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí