Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
ESTRATGIA D'ADAPTACI AL CANVI CLIMTIC DE LA UE
  
La Comissi Europea va presentar la setmana passada un paquet de mesures sobre el canvi climtic que consta de dues parts: lestratgia de la UE dadaptaci al canvi climtic, que estableix un marc i uns mecanismes destinats a situar la preparaci de la UE davant els impactes climtics presents i futurs a un nou nivell; i el Llibre Verd sobre les assegurances en el context de les catstrofes naturals i provocades per lsser hum. En el marc daquest Llibre Verd sha obert una consulta pblica amb lobjectiu dobrir un ampli debat sobre ladequaci i la disponibilitat de les opcions existents en matria dassegurances.

La comissria dAcci per al Clima, Connie Hedegaard, va presentar el 18 dabril lestratgia de la UE a Barcelona: El mn que vols, amb el clima que vols, lobjectiu de la qual s trobar solucions prctiques al canvi climtic, demostrant que ladaptaci al canvi climtic pot augmentar el benestar i reportar avantatges econmics als ciutadans.

Ms informaci: Acci per al Clima de la UE

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA DE PROPOSTES DEL PROGRAMA INTERNET SEGUR (SAFER INTERNET)
  
El principal objectiu de la convocatria s promoure un s ms segur d'Internet i d'altres tecnologies de la comunicaci, per educar els usuaris, en particular els nens, els pares i cuidadors, i per lluitar contra els continguts illcits i els comportaments nocius en lnia.

Les propostes podran ser presentades per una sola entitat legal o per un consorci establert en un Estat membre de la UE o en un altre pas elegible (veure Guia del candidat). Rebran suport dos tipus de projectes: xarxes integrades i xarxes temtiques.

Termini: 23 maig 2013.

Ms informaci: Agenda Digital per a Europa-Comissi Europea

  
  
  
PREMI EUROPEU DE RECERCA EN POLTICA CULTURAL 2013
  
S'ha obert la convocatria al Premi de Recerca en Poltica Cultural, organitzat per la xarxa europea de centres de formaci en gesti cultural (ENCATC).El guard est dotat amb 10.000 i distingeix els millors treballs de recerca aplicada comparativa i intercultural de joves investigadors.

Els sis finalistes seran convidats al set Frum de Joves Investigadors en Poltica Cultural (YCPR Forum, en les seves sigles en angls), que tindr lloc els dies 4 i 5 de novembre a Brusselles, coincidint amb la vint-i-unena conferncia anual d'ENCATC, on s'anunciar el guanyador.

Termini: 31 maig 2013.

Ms informaci: web de l'ENCATC

  
  
  
CONVOCATRIA PER A CAMPANYES DE MOBILITAT URBANA SOSTENIBLE
  
La Campanya de Mobilitat Urbana Sostenible de la Comissi Europea ha publicat la segona convocatria per cofinanar campanyes de mobilitat urbana sostenible que es desenvolupin de l'1 de juliol de 2013 al 30 de juny de 2014. La convocatria s oberta a la participaci dels ens locals. L'objectiu principal del finanament de la campanya s donar suport financer les activitats de promoci amb gran visibilitat, aix com els efectes que demostren xarxes i multiplicaci a nivell local, regional i/o nacional, o fins i tot de la UE.

La dotaci pressupostria s de 7.000 per finanar cada iniciativa.

Termini: 31 maig 2013

Ms informaci: web de la Campanya de Mobilitat Urbana Sostenible

  
  
  
3. DESTAQUEM
JORNADA JOVENTUT EN MOVIMENT: OPORTUNITATS DE FORMACI I TREBALL A EUROPA, 25 DABRIL
  
Dijous 25 d'abril a les 9:30h tindr lloc, al sal Segri de Fira de Lleida, la jornada: "Joventut en moviment: oportunitats de formaci i treball a Europa", una acci organitzada pel centre Europe Direct de l'Ajuntament de Lleida juntament amb la Representaci de la Comissi Europea a Barcelona, l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i Fira de Lleida, que t com a principal objectiu donar a conixer diferents programes formatius a l'estranger i de prctiques laborals en empreses i institucions a Europa. Lacte comptar amb la participaci del director de la Representaci de la Comissi Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas i de responsables de diferents serveis i programes de treball a Europa.

Assistncia lliure. Si un grup-classe est interessat en assistir-hi, envieu correu electrnic a: europedirectlleida@paeria.cat

Ms informaci: programa de la jornada

  
  
  
TAULA RODONA LA UNI EUROPEA I LA POLTICA SOCIAL, 24 DABRIL
  
Dimecres 24 dabril a les 18h tindr lloc la taula rodona La UE i la Poltica Social, organitzada pel Centre dExcellncia europeu Jean Monnet de la Universitat de Lleida, amb la collaboraci del Europe Direct Lleida. Lacte comptar amb la participaci del director de la Representaci de la Comissi Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas.

Lloc: Sala de Juntes de la Facultat de Dret i Economia, Universitat de Lleida (C/Jaume II, 73, Lleida). Assistncia lliure.

Ms informaci: programa de la jornada

  
  
  
PARTICIPACI DEL EUROPE DIRECT LLEIDA A LA FIRA DE FP I TREBALL (25-27 ABRIL, FIRA DE LLEIDA)
  
En el marc de la Fira de Formaci Professional i Treball dels propers 25 a 27 d'abril, el centre Europe Direct Lleida participar amb un estand informatiu sobre la UE a Fira de Lleida, on es podran trobar publicacions de les institucions i poltiques europees i resoldre dubtes i preguntes sobre Europa, programes de mobilitat i treball a la UE. Ens trobareu a l'estand de l'Ajuntament de Lleida.

Ms informaci: web de la Fira de FP i Treball

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí