Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
PROPOSTA DE LA COMISSI EUROPEA PER ELIMINAR ENTREBANCS A LA LLIURE CIRCULACI DE TREBALLADORS A LA UE
  
La Comissi Europea ha presentat un paquet de propostes per eliminar barreres als treballadors que volen buscar feina a altres pasos de la UE, amb lobjectiu que el mercat nic europeu i la llibertat de circulaci de persones funcionin plenament, per tal dafavorir locupaci i el creixement.

Malgrat que segons el tractats europeus els ciutadans de la UE que treballen en un altre Estat membre tenen dret a les mateixes condicions que els nacionals, en moltes ocasions, els 10,7 milions de treballadors de la immigraci interna de la UE senfronten a algunes prctiques discriminatries. Per aquest motiu, la Comissi ha proposat un seguit de mesures que facilitin l'exercici dels drets laborals als treballadors a la UE. Es tracta de drets que daten de fa 50 anys i que estan reconeguts als Tractats de la UE i a la Carta de Drets Fonamentals de la UE.

Ms informaci: Representaci de la Comissi Europea a Barcelona

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA DAJUTS A PROJECTES CULTURALS DE LEUROREGI PIRINEUS MEDITERRNIA
  
Aquesta convocatria dajuts pretn impulsar i consolidar projectes de cooperaci estructurant, enfortir i ampliar les associacions existents i afavorir els actors que tenen un rol estructurant en el territori euroregional. Els territoris elegibles sn Catalunya, Illes Balears, Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrnes.

mbits dacci de la convocatria: qualsevol disciplina i expressi artstica (arts escniques, art contemporani, cinema, audiovisual, patrimoni, msica, literatura, etc.)
Tipus dactivitats que es poden presentar als ajuts: creaci, difusi, formaci, educaci artstica, etc.

Termini: 12 de juliol 2013.

Ms informaci: Euroregi Pirineus Mediterrnia

  
  
  
CONVOCATRIA DE SUPORT A LA PROMOCI DE PRODUCTES DE TURISME TRANSNACIONAL SOSTENIBLE
  
Els productes finanables de la convocatria hauran de ser productes transnacionals concrets com ara rutes, itineraris, ofertes turstiques basades en infraestructures, o b productes conceptuals que tinguin un vincle com i un elevat potencial de desenvolupament turstic sostenible, que preferentment estiguin en un cert nivell de desenvolupament.

Per presentar-se a la convocatria caldr:
 • la participaci d'un mnim de quatre Estats membres;
 • que els productes turstics estiguin dissenyats entorn d'un tema com;
 • que tinguin dimensi europea.

  Termini: 3 juliol 2013.

  Ms informaci: Comissi Europea - Empresa i Indstria

 •   
    
    
  CONVOCATRIA DACCI PREPARATRIA DASSOCIACIONS EUROPEES EN L'MBIT DE L'ESPORT
    
  La convocatria de la Comissi Europea est destinada a finanar projectes transnacionals proposats per organismes pblics o organitzacions sense afany de lucre que tinguin per objecte la identificaci i experimentaci de xarxes adequades i bones prctiques en aquest mbit.

  rees prioritries de la convocatria:
 • Refor de la bona governana i de les carreres duals en l'esport, mitjanant el suport a la mobilitat dels voluntaris, els entrenadors, els dirigents i el personal de les organitzacions esportives sense afany de lucre;
 • protecci dels esportistes, en especial els joves, contra els riscs per a la salut i seguretat mitjanant la millora de les condicions d'entrenament i competici;
 • Promoci dels jocs i esports tradicionals europeus.

  Termini: 19 de juliol de 2013.

  Ms informaci: Comissi Europea- Esports

 •   
    
    
  3. SOM EUROPA
  COLLEGI LESTONNAC, GUANYADOR DE LA GIMCANA DEST EUROPA 2013
    
  El 6 de maig es va celebrar, dins la Setmana d'Europa, la Gimcana Dest Europa amb la participaci de 16 grups d'estudiants de primer de batxillerat de Lleida que, per primer cop, es va dur a terme al Tur de la Seu Vella de Lleida. El grup guanyador va ser del Collegi Lestonnac, i com a premi, la seva classe viatjar a Brusselles per conixer el Parlament Europeu.

  Desprs de la Gimcana, la Sala Canonja de la Seu Vella va acollir l'acte institucional del Dia d'Europa, amb la participaci de l'alcalde de Lleida, ngel Ros, i la diputada al Parlament Europeu Maria Badia.

  Ms informaci: Dia d'Europa a Lleida

    
    
    
  4. DESTAQUEM
  START UP EUROPE: PROGRAMA INTERNACIONAL PER A JOVES ENGINYERS ESPANYOLS (GRUP VW)
    
  Programa internacional impulsat per SEAT orientat a enginyers espanyols recent llicenciats que ofereix una experincia de treball a Alemanya, de dos anys de durada. Sofereix formaci i participaci en lelaboraci de projectes de lempresa SEAT. Posteriorment, els participants formaran part del grup VW/Audi durant un temps dentre 18 i 21 mesos.
  Requisits: ser espanyol, recent llicenciat en una enginyeria superior, domini de lalemany, expedient acadmic notable, inters pel mn automobilstic.
  Web de SEAT

    
    
    
  TREBALL: PROCS DE SELECCI DENGINYERS A DINAMARCA
    
  El web del Servicio de Empleo Pblico Espanyol (SEPE) publica ofertes de treball de diverses empreses del sector de lenginyeria que realitzaran entrevistes a Espanya per seleccionar personal (Bilbao, Saragossa i Madrid, en diferents dates durant el mes de maig). Data lmit per incriures a les ofertes: 17 de maig 2013
  Web SEPE- Eures

    
    
    
  TREBALL: SELECCI DEXPERTS EN SEGURETAT ALIMENTRIA A LA UE
    
  LOficina Europea de Selecci de Personal (EPSO) ha obert el termini de presentaci de candidatures dexperts en seguretat alimentria amb experincia professional, tant en matria de poltica i legislaci, com en lmbit de lauditoria, inspecci i avaluaci.
  Data lmit: 22 maig 2013.
  Web de l'EPSO

    

  Europe Direct Lleida
  C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

  Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
  Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí