Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
PRODUCTES MS SEGURS GRCIES A LA COOPERACI EUROPEA
  
Mitjanant el sistema dalerta rpida entre els Estats membres de la UE i la Comissi Europea per a productes no alimentaris (RAPEX), el passat 2012 els pasos europeus van adoptar un total de 2.278 mesures dactuaci en relaci a productes perillosos no alimentaris. Aquesta quantitat representa un increment del 26% en el nmero dalertes respecte de 2011. El sistema RAPEX t com a objectiu difondre rpidament la informaci sobre productes potencialment perillosos, fet que permet identificar-los i retirar-los del mercat si comporten un risc per als consumidors.

El 2012, els productes amb ms alertes de riscos per la seguretat van ser els txtils i els articles moda, seguits de les joguines. Els riscos ms comuns que poden comportar aquests productes son qumics, destrangulament i de lesions. Els equips elctrics, els vehicles de motor i els cosmtics completen la llista de les categories de productes ms notificats com a potencialment perillosos el 2012.

El 58% dels productes que es van notificar a travs de RAPEX lany passat procedien de la Xina, motiu pel qual la UE collabora amb el pas asitic, amb el qual ha obert vies de negociaci bilateral per millorar lintercanvi dinformaci.

Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA DAJUTS PER A PROJECTES DECOINNOVACI
  
La Comissi Europea ha publicat la convocatria de propostes First Application and Market Replication Projects CIP-EIP-Eco-Innovation-2013, que concedir 31,5 milions d'euros als 45 millors projectes d'ecoinnovaci.

Les empreses europees poden presentar propostes per comercialitzar solucions mediambientals noves en els cinc sectors segents: reciclatge de materials; aigua; productes de construcci sostenibles; negocis ecolgics; sector alimentari.

Termini: 5 setembre 2013

Ms informaci: Comissi Europea - Ecoinnovaci

  
  
  
SUBVENCIONS PER A PROJECTES DE TV, RDIO, PGINES WEBS I ESDEVENIMENTS RELACIONATS AMB EL PARLAMENT EUROPEU
  
La Direcci General de Comunicaci del Parlament Europeu publicar a la tardor (setembre-octubre 2013) el programa anual de subvencions per 2013-14 que estableix les condicions per atorgar ajuts a projectes o activitats relacionades amb el Parlament Europeu. El Parlament oferir acords marc per a projectes a desenvolupar el 2014.

Els interessats hauran de presentar un projecte detallat. El PE subvencionar un percentatge mxim respecte al cost total del projecte, que podr ser de televisi, rdio, pgines webs i organitzaci dactes. Prviament a la convocatria de subvencions, caldr que els interessats a sollicitar-les completin i envin al Parlament Europeu un Formulari de sollicitud de Cooperaci. Aquest pas previ s obligatori per poder sollicitar desprs la subvenci, i es pot fer des de ja mateix. El PE far una comunicaci al sollicitant indicant-li si s apte o no per a la sollicitud posterior de les subvencions.

Termini: 30 setembre 2013

Ms informaci: web del Parlament Europeu

  
  
  
PREMI DE LA UE A LES DONES INNOVADORES 2014
  
El Premi de la Uni Europea a les Dones Innovadores t com a objectiu reconixer la contribuci de les dones investigadores en lemprenedoria i la innovaci. El concurs est obert a totes les dones que hagin fundat o cofundat la seva empresa i shagin beneficiat durant la seva carrera del Programa Marc de Recerca de la UE o del Programa dInnovaci i Competitivitat.

Hi haur tres premis, dotats amb 100.000 eur, 50.000 eur i 25.000 eur, respectivament. Les participants han de ser residents en un Estat membre de la UE o en un estat associat dels Programes Marc de Recerca i lempresa ha dhaver estat registrada abans de l1 de gener de 2011.

Termini: 15 octubre 2013

Ms informaci: web de Rercerca i Innovaci

  
  
  
3. SOM EUROPA
PROJECTE DE LAJUNTAMENT DE LLEIDA OPORTUNITATS PER LAGRICULTURA A LHORTA DE LLEIDA , FINANAT PEL FONS SOCIAL EUROPEU
  
La Paeria promou la innovaci i lemprenedoria agrria a lhorta lleidatana a travs del cicle Oportunitats per lagricultura a lhorta de Lleida - Primavera 2013. La Regidoria de Medi Ambient i Horta ha organitzat xerrades i visites tcniques a finques de fruticultura en el marc del projecte, que est subvencionat pel SOC i el Fons Social Europeu, dins de la convocatria dajuts a Projectes Innovadors i Experimentals.

Aquest projecte t lobjectiu de fomentar iniciatives agrries lligades a lHorta de Lleida i basades en un comer de proximitat i en productes amb valor afegit. El desenvolupament de nous projectes agraris poden ser un complement a la fructicultura actual, destinada principalment a lexportaci, i a la vegada que es recupera la imatge de lHorta de Lleida com a font daliments de qualitat, salut i benestar.

Dins del mateix cicle es va organitzar, amb la Chambre dAgriculture Roussillon, una visita al sud de Frana, a la zona de Perpiny, els dies 21 i 22 de maig, per tal de conixer vries experincies de producci i comercialitzaci de producte local, de qualitat i de proximitat de la m dels agricultors francesos. En aquest viatge hi van participar 20 professionals de lHorta de Lleida i el regidor de Medi Ambient i Horta, Josep Barber.

Ms informaci: Regidoria de Medi Ambient i Horta

  
  
  
4. DESTAQUEM
PRCTIQUES A LAGNCIA EUROPEA DE MEDICAMENTS
  
Obert el perode de presentaci de sollicituds per a fer prctiques remunerades a lAgncia Europea de Medicaments, adreat a graduats universitaris de les segents especialitats: farmcia, medicina, cincies de la vida, qumica, TIC, entre altres. Termini: 15 de juny.
Agncia Europea de Medicaments

  
  
  
OFERTES DE TREBALL A ALEMANYA
  
Selecci de metges/es i infermers/es (diferents especialitats) per a hospitals a Alemanya. Hi haur entrevistes a Sevilla el 13 de juny. Termini de presentaci de sollicituds: 2 de juny.
Servicio Pblico de Empleo Estatal

  
  
  
CONSULTA CIUTADANA DE LA UE SOBRE EL TRACTAMENT DE RESIDUS PLSTICS
  
La Comissi Europea ha obert una consulta online per conixer lopini dels ciutadans europeus respecte del tractament dels residus plstics. Participaci oberta fins el 7 de juny 2013.
Enlla a la consulta

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí