Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
CROCIA SADHERIR A LA UNI EUROPEA EL PROPER 1 DE JULIOL
  
L1 de juliol de 2013 la Repblica de Crocia es convertir en l'Estat membre nmero 28 de la Uni Europea, desprs que els ciutadans croats aprovessin, en referndum, la seva adhesi el 22 de gener del 2012. Amb 136 vots de "s", el Parlament croat va ratificar per unanimitat el 9 de mar el Tractat d'Adhesi de la Repblica de Crocia a la Uni Europea. Seguint el procediment de ratificaci en tots els estats membres de la UE i Crocia, l'adhesi est prevista per al proper juliol.

Crocia va sollicitar la seva adhesi a la UE el 2003 i ha estat en negociacions amb la UE des de 2005 fins el 2011. Durant el perode de transici fins a l'adhesi, Crocia t lestatut d'observador actiu en les institucions europees. L'objectiu s permetre que Crocia es familiaritzi amb els mtodes de treball de les institucions de la UE i de participar en el procs de presa de decisions.

Crocia, amb ms de 4 milions d'habitants, est dividida en comtats, que inclouen 126 ciutats i 429 municipis. Els comtats (21 en total inclosa la ciutat de Zagreb), formen les principals subdivisions territorials i van ser introduts el 1990 en la Constituci.

Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA DE PROPOSTES DEL PROGRAMA MEDIA 2007: SUPORT A LA REALITZACI DE PROJECTES PILOT (EACEA/08/13)
  
El programa dna suport a projectes pilot per adaptar-se a l'evoluci del mercat, donant especial importncia a la introducci i utilitzaci de tecnologies de la informaci i la comunicaci. Les accions subvencionables en aquesta convocatria sn les segents:

1) Distribuci: noves formes de crear i distribuir continguts audiovisuals europeus a travs de serveis no lineals.
2) Entorn obert per a la producci de continguts audiovisuals.
3) Distribuci - promoci i mrqueting: utilitzaci de tcniques web per desenvolupar comunitats cinematogrfiques locals.
4) Audiovisual Junction Portal (Portal audiovisual d'enlla): ampliar i millorar l'accs i l'explotaci d'informaci estructurada sobre contingut audiovisual europeu a travs de diverses bases de dades.

La durada de les accions pot ser de 12, 24 o 36 mesos.

Termini: 15 juliol 2013

Ms informaci: Antena Media Catalunya

  
  
  
CONVOCATRIA DEL PROGRAMA JOVENTUT EN ACCIӻ - ACCI 4.3: SUPORT A LA MOBILITAT DELS QUI TREBALLEN EN L'MBIT DE LA JOVENTUT
  
La convocatria t com a objectiu donar suport a la mobilitat i els intercanvis de les persones que treballen en l'mbit de la joventut per tal de promoure l'adquisici de noves capacitats i competncies i enriquir els seu perfil professional.

Els projectes d'aquesta convocatria s'han de fer entre dues entitats, una que actu com a organitzaci d'origen i l'altra d'acollida. Com a mnim, una d'elles ha de ser d'un Estat membre de la UE i han d'incloure activitats sense nim de lucre i que pertanyin a l'mbit de l'educaci no formal.

Les mobilitats tindran una durada mnima de dos mesos i un mxim de sis. La convocatria s'adrea a ONG, entitats europees actives en l'mbit de la joventut o organismes pblics regionals o locals. La dotaci pressupostria s de 755.000 i l'import mxim de la subvenci s de 25.000 .

Termini: 10 setembre 2013

Ms informaci: Agncia Executiva de Joventut, Cultura i Audiovisual

  
  
  
3. SOM EUROPA
EXPOSICI SOBRE ELS DRETS DELS CIUTADANS EUROPEUS A LLEIDA, DEL 19 AL 30 DE JUNY
  
Del 19 al 30 de juny la Sala Canonja de la Seu Vella de Lleida acollir lexposici #Dretscompartits de la Representaci de la Comissi Europea a Barcelona, que vol mostrar i recordar els drets que gaudim com a ciutadans europeus, i quin ha estat el paper de la Uni Europea en el desenvolupament de la ciutadania.

Lexposici, organitzada en el marc de l'Any Europeu dels Ciutadans i dentrada gratuta, fa un recorregut pels drets que tenim com a ciutadans de la UE, els drets fonamentals i d'altres que la Uni ha legislat per tal de protegir-nos tant quan som al nostre pas com quan ens desplacem o residim a fora.

Es tracta d'una exposici itinerant que es va inaugurar el 9 de maig, Dia d'Europa, al Museu Marttim de Barcelona, i que visitar posteriorment diverses ciutats catalanes.

El dia de la inauguraci de lexposici, el proper 19 de juny a les 19h, sorganitzar una taula rodona-debat amb ciutadans per debatre sobre el present i el futur d'Europa.

Ms informaci: Comissi Europea - Any Europeu dels Ciutadans

  
  
  
4. DESTAQUEM
DEBAT AMB ELS CIUTADANS SOBRE ELS DRETS DELS CIUTADANS A LA UE: DIMECRES, 19 DE JUNY, 19H. SALA CANONJA DE LA SEU VELLA
  
El debat comptar amb la participaci del director de la Representaci de la Comissi Europea, Ferran Tarradellas, el president del Consell Catal del Moviment Europeu, Joan Colom, el catedrtic de Dret Internacional Pblic i director del Centre dExcellncia Jean Monnet de la Universitat de Lleida, el Dr. Antoni Blanc, el periodista i director de la revista Dossier Europa, Rafa Gimena, i la regidora de Projecci Exterior, Montse Mnguez.
Invitaci al debat

  
  
  
CONVOCATRIA DE PRCTIQUES AL CONSELL DE LA UNI EUROPEA A BRUSSELLES
  
Programa de prctiques de 5 mesos per a joves titulats universitaris en qualsevol mbit amb coneixement de francs o angls. Termini de sollicituds: fins 2 setembre 2013
Consell de la UE

  
  
  
OFERTES DE TREBALL PER AL CENTRE DE CONTACTE EUROPE DIRECT A BRUSSELLES
  
Selecci de candidats per a treballar com a tcnics de comunicaci al centre de contacte de la xarxa Europe Direct de la Comissi Europea a Brusselles. Es cerquen candidats natius despanyol amb perfecte coneixement dangls i una altra llengua oficial de la UE, i que disposin dun ttol de mster en estudis europeus, cincies poltiques o dret internacional.
Enlla a l'oferta de treball

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí