Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
APROVACI DELS NOUS PROGRAMES EUROPEUS PER AL PERODE 2014-2020
  
Els passats 25 i 26 de juny, les institucions europees van acordar l'aprovaci dels nous programes europeus a partir de 2014 fins al 2020 en el marc del nou perode de programaci de la UE, principalment: Erasmus+ (educaci, formaci, joventut i esport) i Horitz 2020 (recerca).

Pel que fa al programa Erasmus+, es va acordar que el pressupost global estimat del nou programa per al perode 2014-2020 ser de 16.000 M. Erasmus+ est estructurat en tres pilars fonamentals: l'educaci i la formaci (rebr el 77,5% del pressupost), la joventut (rebr el 10%) i l'esport (18% del pressupost). Hi haur tamb un 3,5% previst per al mecanisme de garantia de prstecs.

Nou programa Erasmus+


En relaci al programa Horitz 2020 (el nou programa de recerca), es va arribar a un principi d'acord amb el Parlament i la Comissi per mobilitzar 70.000 M per als anys 2014 - 2020. El programa finanar l'excellncia en l'mbit de la recerca, promovent la difusi de la tecnologia, facilitant associacions pblico-privades, la participaci de les PiME i la indstria per contribuir a la recuperaci econmica d'Europa.

Nou programa Horizon 2020


  
  
  
2. CONVOCATRIES I PROGRAMES
PROGRAMA COOPERACI FP7-KBBE-2013-FEEDTRIALS
  
Convocatria de propostes del programa de treball de 2013 del Set Programa Marc d'Investigaci i Desenvolupament Tecnolgic per a accions d'investigaci, desenvolupament tecnolgic i demostraci. Programa especfic cooperaci: 2. Alimentaci, agricultura i pesca i biotecnologia (FP7-KBBE-2013-FEEDTRIALS)

Termini: 1 octubre 2013

Ms informaci: Portal de Recerca i Innovaci

  
  
  
PROGRAMA COOPERACI: CONVOCATRIA "FUTURE INTERNET"-2013 (FP7-2013-ICT-FI)
  
Convocatria de propostes del Programa de Treball del Set Programa Marc de la Comunitat Europea per a accions d'investigaci, desenvolupament tecnolgic i demostraci. Programa especfic Cooperaci: Tecnologies de la Informaci i la Comunicaci: Convocatria FP7-ICT-2013-ICT-FI.

Termini: 10 desembre 2013

Ms informaci: Portal de Recerca i Innovaci

  
  
  
AJUTS PER A ACCIONS DE COOPERACI EN EL MARC DE LA COMUNITAT DE TREBALL DELS PIRINEUS PER AL 2013
  
Sha convocat la concessi dajuts per a accions de cooperaci en el marc de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) per a lany 2013. Hi ha 2 tipus d'accions:

1. Ajuts per al desenvolupament i la consolidaci de xarxes temtiques de recerca (XI-CTP): per finanar lorganitzaci dun sistema estable de relacions i collaboraci entre el personal investigador i/o grups de recerca dentitats dels territoris de la CTP. La durada mxima de les activitats proposades s de dos anys, a partir de l1 de gener de 2014.

2. Ajuts de mobilitat dinvestigadors/es (AIRE-CTP): per finanar les despeses destada i viatge dinvestigadors/es catalans predoctorals i postdoctorals a fi de promoure els intercanvis transfronterers entre els membres de la comunitat cientfica dels diferents territoris de la CTP. Les estades shan diniciar a partir de l1 de gener de 2014 i han de finalitzar abans del 31 de desembre de 2014.

Termini: 22 juliol 2013

Ms informaci: bases i convocatria DOGC

  
  
  
3. SOM EUROPA
EL PROJECTE EUROPEU TOGETHER OLD AND YOUNG DE LA REGIDORIA DEDUCACI DE LA PAERIA PUBLICA ELS SEUS PRIMERS INFORMES
  
El projecte Together Old and Young (TOY) s un projecte d'aprenentatge intergeneracional europeu finanat pel Programa Grundtvig de la Comissi Europea. La finalitat del projecte s crear noves possibilitats per a la tercera edat (majors de 55 anys) i els infants menors de 8 anys, per aprendre i divertir-se junts. El fet de poder crear aquests espais i oportunitats intergeneracionals avui en dia pren un valor afegit, ats que la poblaci europea envelleix, i sestan produint tot un seguit de canvis en les estructures familiars.

Actualment podem trobar publicats els primers informes del projecte. La primera publicaci s una revisi bibliogrfica sobre l'aprenentatge intergeneracional; aquesta publicaci est disponible gratutament i es pot descarregar el document des de la pgina web del projecte.

La segona publicaci, que tamb es pot trobar a la pgina web del projecte, s el resum i sntesi dels resultats de la revisi bibliogrfica. Aquest informe est publicat en vuit idiomes (catal, holandes , angls, itali, polons, portugus, eslov i espanyol), i tamb es pot descarregar des de la pgina web del projecte.

Ms informaci: web del projecte TOY

  
  
  
4. DESTAQUEM
XERRADES INFORMATIVES SOBRE EL SERVEI VOLUNTARI EUROPEU (SVE) A LLEIDA
  
El SVE s una acci de la UE que permet a joves de 18 a 30 anys fer una estada de voluntariat en un altre pas, des de 2 fins a 12 mesos.
Les properes xerrades tindran lloc el dilluns 29 de juliol a les 19h i el dimecres 31 de juliol a les 12h, a La Palma- Centre de Recursos Juvenils de Lleida.

  
  
  
BEQUES PER A ESTADES A LES DELEGACIONS DEL GOVERN DE LA GENERALITAT A L'EXTERIOR
  
Convocatria per a cobrir 5 beques per a estades a les Delegacions del Govern de la Generalitat a l'exterior (Paris, Londres, Nova York, Brusselles i Berlin). La durada de les estades ser de 10 mesos, i la dedicaci, de 37.5 hores setmanals, de dilluns a divendres. Termini: 30 de juliol.
Convocatria DOGC

  
  
  
CONCURS DE FOTOGRAFIA EUROPA A LA MEVA REGI'
  
Concurs convocat per la Comissi Europea amb l'objectiu de distingir imatges de projectes, on es vegi el distintiu de la UE, que tinguin un impacte real a l'hora de millorar les vides dels ciutadans i beneficiar a la comunitat local. El premi s un equip fotogrfic valorat en 1.000 i un viatge per a dues persones a Brusselles a l'octubre. Termini: 23 d'agost 2013.
Web del concurs

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí