Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
DRETS I GARANTIES DELS EUROPEUS A LHORA DE FER VACANCES
  
La Comissi Europea, va presentar, a principis de juliol, una campanya per informar els ciutadans que es preparen per viatjar aquest estiu sobre els seus drets com a passatgers i, en cas necessari, sobre com reclamar.

La Uni Europea ha augmentat els drets dels passatgers, i la normativa ja no noms cobreix a aquells ciutadans que es desplacen en avi o en tren sin que tamb protegeix els usuaris d'autobs, autocar o transport martim. S'ha actualitzat la directiva que protegeix els consumidors de viatges combinats, per adaptar-los a les necessitats actuals i a la creixent contractaci de viatges per Internet.

Daltra banda, en cas de necessitar atenci d'urgncia, amb la Targeta Sanitria Europea, un ciutad de la UE t dret a rebre assistncia sanitria d'urgncia de la sanitat pblica en les mateixes condicions i al mateix cost que els ciutadans dels pas on es trobi. Aix mateix, els ciutadans europeus tamb disposen de protecci consular, si es un pas fora de la UE on el seu Estat no hi t ambaixada, poden dirigir-se a la de qualsevol altre Estat membre.

Ms informaci: drets dels passatgers europeus

  
  
  
2. CONVOCATRIES I PROGRAMES
PROGRAMA PROGRESS- IGUALTAT DE GNERE (CONVOCATRIA JUST/2013/PROG/AG/GE)
  
Els objectius de la convocatria sn donar suport a les actuacions de la societat civil i daltres actors rellevants per promoure la igualtat entre dones i homes i per assolir els objectius definits en lEstratgia de la Comissi per a la Igualtat entre dones i homes 2010-2015, i en el Pacte Europeu per la Igualtat de Gnere 2011-2020.

Les rees prioritries de la convocatria sn les accions que abordin la bretxa salarial de gnere i les accions per promocionar lequilibri de gnere en els llocs de presa de decisions econmiques.

Termini: 28 agost 2013

Ms informaci: Comissi Europea- Justcia

  
  
  
CONVOCATRIA DEL PROGRAMA COST (COOPERACI EUROPEA EN CINCIA I TECNOLOGIA)
  
El programa COST promou el treball conjunt dinvestigadors i experts de diferents pasos que treballen al voltant de temes especfics. COST finana la posada en xarxa d'activitats com ara reunions, conferncies, intercanvis cientfics de curta durada i activitats de promoci, per no finana la recerca.

Els sollicitants de noves accions poden presentar-se a una de les nou seccions temtiques que es proposen. Les propostes han d'integrar investigadors procedents d'un mnim de 5 pasos COST. Els grups de recerca tamb poden adherir-se a una acci COST ja aprovada durant el primer any de l'acci.

Termini de presentaci de propostes preliminars: 27 setembre 2013

Ms informaci: programa COST

  
  
  
SUBVENCIONS PER DONAR A CONIXER LES PRIORITATS POLTIQUES DE LA UE
  
La Representaci de la Comissi Europea a Espanya ha convocat subvencions a projectes diniciatives de les universitats, ONGs, think tanks i altres entitats sense nim de lucre que operin en qualsevol comunitat autnoma per promoure el coneixement de la poltica de comunicaci de la UE i les prioritats poltiques claus de la UE. Els projectes poden adoptar la forma de conferncies, colloquis, seminaris i altres tipus de debats pblics.

La subvenci mxima per sollicitant ser de 15.000 euros, i la mnima de 5.000 eur. Els projectes shauran de desenvolupar entre l1 de gener i el 31 de desembre de 2014.

Termini: 30 setembre 2013.

Ms informaci: Representaci de la Comissi Europea a Espanya

  
  
  
3. SOM EUROPA
LA UNI EUROPEA FINANA EL 75% DUN PROJECTE QUE DESENVOLUPA EL PARC CIENTFIC AMB LA UDL I 5 SOCIS EUROPEUS MS
  
El Parc Cientfic de Lleida ha obtingut 75.000 euros de fons europeus FEDER per desenvolupar una infraestructura tecnolgica basada en Cloud Computing, per transferir coneixements i experincies dels centres de R+D+I i de supercomputaci.

El projecte Desenvolupament duna xarxa dinfraestructures federades per a la generaci de serveis de virtualitzaci de llocs de treball s desenvolupat pel Parc Cientfic de Lleida, la Universitat de Lleida i 5 socis ms de la resta de lEstat espanyol, Frana i Portugal: Fundaci Centre de Supercomputaci de Castella i Lle, la Fundaci Computaci i Tecnologies Avanades dExtremadura, la Universitat de Montpeller, lAgrupaci Empresarial Innovadora per a la Seguretat de les Xarxes i Sistemes dInformaci de Castella i Lle, i Inova-Ria Associao de Empresas para uma Rede de Inovao em Aveiro Associao Empresarial de Portugal.

Els objectius del projecte sn transferir coneixements de la tecnologia cloud i experincies des dels centres de R+D+I i des dels centres de computaci. El projecte proposa una infraestructura cloud computing, que utilitzar els recursos de supercomputaci ubicats a les regions del sud-oest dEuropa. Els entorns cloud seleccionats sn leducatiu, ladministraci pblica, el sector sanitari i lempresarial.

Ms informaci: Parc Cientfic de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
CONSULTA CIUTADANA EUROPEA SOBRE COM DEIXAR DE MALBARATAR ALIMENTS
  
Cada any a Europa es llencen 89 milions de tones d'aliments. La Comissi Europea obre una consulta als ciutadans perqu aportin idees per caminar cap a una cadena de producci i consum d'aliments ms sostenible. La consulta estar oberta fins l1 doctubre de 2013.
Enlla a la consulta

  
  
  
PRCTIQUES AL COMIT DE LES REGIONS DE LA UE
  
Prctiques de 5 mesos per a titulats universitaris amb bons coneixements duna de les llenges de treball (angls o francs). Presentaci de sollicituds fins el 30 de setembre de 2013.
Comit de les Regions

  
  
  
PRCTIQUES AL CONSELL DE LA UE
  
Prctiques de 5 mesos per a joves titulats universitaris amb coneixements dangls o francs a la Secretaria General del Consell de la Uni Europea. Enviament de sollicituds fins el 2 de setembre de 2013.
Consell de la UE

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí