Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
LA COMISSI EUROPEA BUSCA LA "CAPITAL DE LA INNOVACI"
  
La Comissi Europea ha convocat el premi Capital de la Innovaci o iCapital. El premi recompensar la ciutat que estigui construint el millor "ecosistema innovador" per connectar ciutadans, organitzacions pbliques, universitats i empreses. Tenint en compte que el 68% de la poblaci de la UE viu actualment en rees urbanes, sn precisament aquestes rees les que ms contribuiran a fer Europa ms innovadora.

Les ciutats candidates hauran de demostrar que segueixen una estratgia exhaustiva que la facin innovadora, estimulant, integradora i interactiva. Un grup independent d'experts seleccionar, durant la primavera del 2014, la ciutat guanyadora, que rebr 500.000 euros perqu pugui continuar amb els seus esforos d'innovaci. La data lmit per presentar-se s el 3 de desembre de 2013.

Ms informaci: Premi "Capital de la Innovaci"

  
  
  
2. CONVOCATRIES I PROGRAMES
AMPLIACI DEL TERMINI PER PRESENTAR PROJECTES CULTURA 2013 A LEUROREGI
  
L'Euroregi Pirineus-Mediterrnia pretn dinamitzar la cooperaci cultural entre Catalunya, Illes Balears, Llenguadoc-Rossell i Migdia-Pirineus a travs d'una convocatria conjunta de projectes per a fomentar i consolidar la cooperaci i ampliar les associacions existents i encoratjar als participants que juguen un paper federalitzant en la regi.

Projectes de tot tipus de disciplines artstiques i expressions poden participar en la convocatria, que compta amb una dotaci financera total de 115.000 . Els partenariats que es presentin han d'incloure estructures de tres de les quatre regions de l'Euroregi Pirineus-Mediterrnia.

Termini: 16 setembre 2013.

Ms informaci: web de l'Euroregi Pirineus Mediterrnia

  
  
  
PROGRAMA ANUAL DE SUBVENCIONS DEL PARLAMENT EUROPEU 2014
  
El Parlament Europeu ha publicat el programa anual de subvencions per al 2014, que estableix les condicions per atorgar ajuts per al cofinanament de projectes o activitats relacionats amb l'Eurocambra en els camps de televisi, rdio, pgines web i organitzaci d'esdeveniments.

Noms podran presentar projectes de subvenci les organitzacions que ja tinguin confirmat un "acord de cooperaci" per haver-se presentat a convocatries anteriors o que presentin la sollicitud de cooperaci al Parlament Europeu abans del 30 de setembre de 2013. Els projectes es duran a terme de l'1 de gener al 31 de desembre de 2014.

Les propostes hauran de proporcionar informaci sobre la Uni Europea, el Parlament Europeu i els seus diputats, els debats poltics que s'hi desenvolupen, les decisions adoptades i en particular, sobre les eleccions europees del 22 al 25 de maig de 2014.

Termini: 30 de setembre de 2013.

Ms informaci: web del Parlament Europeu

  
  
  
3. SOM EUROPA
LA UNIVERSITAT DE LLEIDA I LA UOC CREEN UNA WEB EDUCATIVA SOBRE LA UNI EUROPEA AMB FONS EUROPEUS
  
Learn Europe s una plataforma educativa que se centra en l'ensenyament de la histria, la geografia i l'economia de la Uni Europea. Aquesta web ofereix una gran quantitat de recursos educatius propis i tamb amb enllaos externs.

Es pretn d'aquesta manera de promoure l's de les Tecnologies de la Informaci i la Comunicaci entre la comunitat educativa. En aquest sentit, l'objectiu final s el de proporcionar al docent eines, en funci de diversos grups d'edat, per introduir l'estudi de la UE a l'aula.

Learn Europe ha rebut finanament del programa Jean Monnet de la Comissi Europea, que est destinat a estimular l'ensenyament, investigaci i reflexi sobre el procs d'integraci europeu. Per part de la UdL, ha participat en aquest projecte el Departament de Geografia i Sociologia.

Ms informaci: Learn Europea

  
  
  
4. DESTAQUEM
JORNADA EL FUTUR DE LA UE EN EL MARC DE L'HORITZ 2020 I LA REFORMA DE LA PAC, EL 28 DE SETEMBRE A FIRA DE LLEIDA
  
En el marc de la Fira de Sant Miquel de Lleida, el centre Europe Direct Lleida collabora en lorganitzaci de la jornada El futur de la UE en el marc de lHoritz 2020 i la reforma de la PAC, promoguda pel Collegi dEnginyers Agrnoms de Catalunya. La jornada, daccs gratut, tindr lloc el dissabte 28 de setembre a les 10h al Sal de Congressos de Fira de Lleida.

Enlla al programa

  
  
  
PARTICIPACI DEL CENTRE EUROPE DIRECT LLEIDA A LA FIRA DE SANT MIQUEL
  
Els propers 26 a 29 de setembre, el centre Europe Direct Lleida participar, amb un estand informatiu sobre la UE, a la Fira Agrria de Sant Miquel de la ciutat de Lleida dins lestand de lAjuntament de Lleida. A lestand del Europe Direct shi podr trobar material informatiu, mapes i fulletons de la UE i les seves poltiques i iniciatives, aix com resoldres dubtes sobre qestions relatives a la UE.

Fira de Sant Miquel de Lleida

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí