Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
EL PARLAMENT EUROPEU PRESENTA LA CAMPANYA INFORMATIVA SOBRE LES ELECCIONS DE 2014
  
El Parlament Europeu va presentar la setmana passada la campanya informativa i de conscienciaci ciutadana per a les properes eleccions europees de 2014, que a Espanya tindran lloc el 25 de maig. El lema escollit per fomentar el vot dels ciutadans en s Acci. Reacci. Decisi i la campanya constar de quatre fases, fins desprs de les eleccions.

Cal remarcar que, per primera vegada en la histria de la UE, els parlamentaris escollits al PE elegiran el/la president/a de la Comissi Europea. A ms, els partits poltics que es presentin hauran de nominar el seu candidat/a a la presidncia de la Comissi Europea. Aquestes sn algunes de les noves competncies que ha incls el darrer tractat aprovat, al Tractat de Lisboa, en vigor des de l1 de desembre de 2009.

Ms informaci: web del Parlament Europeu

  
  
  
2. CONVOCATRIES I PROGRAMES
CONVOCATRIA DE PROPOSTES DEL PROGRAMA DAPHNE (2007-2013)
  
La Comissi Europea ha publicat una convocatria de propostes del programa Daphne (2007-2013) per prevenir i combatre la violncia contra els nens, els joves i les dones i protegir les vctimes i els grups de risc.

La convocatria, oberta a la participaci dels ens locals, t una dotaci pressupostria de 11.404.000. Les prioritats de la convocatria sn, entre altres, les segents: suport a les vctimes de la violncia (violncia vinculada a prctiques nocives, perjudicials...) als nens com a vctimes de bullying a l'escola; intervencions i mesures de protecci a les vctimes; prevenci de la violncia contra els nens, joves i dones.

Termini: 30 octubre 2013

Ms informaci: Comissi Europea - DG Justcia

  
  
  
CONVOCATRIA DE PROPOSTES PER DONAR SUPORT AL DESENVOLUPAMENT D'ITINERARIS DE TURISME ACCESSIBLE
  
La Comissi Europea ha publicat una convocatria de propostes per donar suport al desenvolupament d'itineraris de turisme accessible. La convocatria s oberta a la participaci d'ens locals i t una dotaci de 950.000.

La convocatria proporcionar cofinanament a les propostes relacionades amb el disseny, implementaci, promoci i comercialitzaci dels itineraris turstics accessibles, permetent als turistes amb accs especial poder gaudir plenament d'experincies turstiques atractives i diverses. El percentatge mxim de cofinanament s del 75%. La durada mxima de les accions s de 18 mesos i hauran de comenar a partir de febrer 2014.

Termini: 22 octubre 2013

Ms informaci: Comissi Europea - DG Empresa i Indstria

  
  
  
PREMI PLA DE MOBILITAT URBANA SOSTENIBLE DE LA UE
  
En el marc de la campanya de Mobilitat Urbana Sostenible, la Comissi Europea convoca la segona edici del Premi Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de la UE.

El concurs est obert a les ciutats de la Uni Europea i de l'Espai Econmic Europeu (Noruega, Islndia i Liechtenstein), que han iniciat o completat el desenvolupament d'un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. Per "ciutats" s'inclouen les autoritats pbliques locals i regionals que tenen competncia jurdica en el desenvolupament i implementaci de plans de mobilitat urbana sostenible al seu territori.

Termini: 1 novembre 2013

Ms informaci: web del Premi

  
  
  
3. SOM EUROPA
JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI A LLEIDA
  
Aquesta iniciativa se celebra a tot Europa durant una setmana i es busca fomentar el coneixement i respecte pel patrimoni cultural i artstic mitjanant activitats gratutes als monuments, museus i jaciments arqueolgics, entre altres, de tot Catalunya.

A Lleida shan previst les segents activitats del 27 al 29 de setembre: visites al Museu de Lleida, a la Seu Vella, Institut dEstudis Ilerdencs i la Diputaci de Lleida.

Ms informaci: Programa complert dactivitats a Catalunya

  
  
  
4. DESTAQUEM
NOVA CONVOCATRIA DE PLACES PER A AGENTS CONTRACTUALS A LA COMISSI EUROPEA
  
Procs per a la selecci d'Agents Contractuals (grups de funcions II , III i IV ), en els mbits generalistes dadministraci, auditoria, secretariat, economia, finances, informaci i comunicaci, llenges, dret, poltiques, gesti de programes i projectes i estadstica. Cal tenir un ttol d'ensenyament superior i coneixement satisfactori d'una segona llengua (angls, francs o alemany).
Comissi Europea

  
  
  
PRCTIQUES AL TRIBUNAL DE JUSTICIA DE LA UNI EUROPEA A LUXEMBURG
  
Programa de prctiques adreat a joves titulats universitaris en Dret, Cincies Poltiques o Interpretaci, amb coneixements del francs. Convocatria oberta fins el 30 de setembre 2013.
Tribunal de Justcia de la UE

  
  
  
PRCTIQUES AL PARLAMENT EUROPEU
  
Programa de prctiques de 5 mesos adreat a titulats d'universitats o de centres de nivell equivalent. Es poden sollicitar a Brusselles, Estrasburg o alguna de les delegacions del Parlament Europeu als 28 pasos de la UE. Convocatria oberta fins el 15 d'octubre.
Parlament Europeu

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí