Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
EL PARLAMENT EUROPEU CONCEDEIX EL PREMI SAKHAROV 2013 A MALALA YOUSAFZAI
  
Lestudiant i activista pakistanesa pel dret a leducaci de les dones Malala Yousafzai s la guanyadora del Premi Skharov per a la Llibertat de Conscincia 2013, que atorga anualment el Parlament Europeu. Malala ser convidada a rebre el guard el proper 20 de novembre al Parlament Europeu a Estrasburg.

Malala Yousafzai (1997) s una estudiant de la localitat pakistanesa de Mingora, coneguda pel seu activisme en favor del dret de les dones a leducaci al Pakistan, on el rgim dels talibans va prohibir que les nenes anessin a lescola. Quan totes les escoles per a noies sota control talib van ser tancades al gener de 2009, amb tan sols 13 anys la Malala va comenar a escriure un bloc per a la secci Urdu de la cadena BBC sota el pseudnim de Gul Makai. Quan es va rebellar la seva identitat, es van produir amenaces cap a la seva famlia, i a loctubre de 2012 va patir un intent dassassinat, quan un pistoler la va disparar al cap quan tornava a casa en autobs.

Ms informaci: Parlament Europeu

  
  
  
2. CONVOCATRIES I PROGRAMES
CONVOCATRIA DE PROPOSTES PER COFINANAR MESURES INFORMATIVES DE SUPORT RELATIVES A LA PAC
  
La Comissi Europea ha obert una convocatria de propostes per cofinanar mesures informatives sobre la Poltica Agrria Comuna (PAC), amb l'objectiu d'informar als ciutadans sobre temes bsics de la PAC reformada.

Els temes prioritaris sn: la seguretat alimentria, la gesti sostenible dels recursos naturals i el desenvolupament d'rees rurals.

Les accions plantejades hauran de tenir abast nacional o europeu i hauran d'implementar-se en almenys tres Estats membres. El percentatge mxim de cofinanament ser del 75% del total de les despeses elegibles.

Termini: 30 de novembre 2013.

Ms informaci: Comissi Europea- Agricultura i Desenvolupament Rural

  
  
  
PROGRESS: CONVOCATRIA DEXPERIMENTACI EN POLTICA SOCIAL
  
La Direcci General d'Ocupaci, Assumptes Socials i Inclusi de la Comissi Europea ha publicat una convocatria sobre experimentaci en poltica social en el marc del programa PROGRESS (VP/2013/012).

Hi ha tres mbits prioritaris: activaci de serveis de suport a la inclusi en la societat i en el mercat de treball; sistemes de protecci social que responguin a les necessitats de les persones al llarg de la seva vida; i millora de l'eficcia i l'eficincia de la despesa per assegurar una protecci social adequada i sostenible.

Els projectes s'han de presentar per un consorci conformat per un mnim de dues entitats encara que el lder ha de ser una autoritat pblica estatal, regional o local.

La subvenci sollicitada ha d'estar entre els 700.000 i 1.000.000 (s'aprovaran 4-5 projectes) i el percentatge mxim de cofinanament del 80%.

Termini: 16 desembre 2013.

Ms informaci: Comissi Europea- Ocupaci, Afers Socials i Inclusi

  
  
  
3. SOM EUROPA
JORNADA SOBRE OPORTUNITATS DE FINANAMENT LOCAL EUROPEU 2014-2020, EL 22 DOCTUBRE A LLEIDA
  
El centre Europe Direct Lleida i el Consell Catal del Moviment Europeu organitzen, en el marc de la Fira Municiplia de Lleida, la jornada Europa 2014-2020: oportunitats de finanament local, el proper 22 doctubre al mat a Fira de Lleida. Lobjectiu daquesta jornada s presentar les poltiques prioritries de la UE en el nou perode de programaci 2014-2020 i les oportunitats que ofereixen al mn local els propers fons estructurals i els nous programes europeus en la seva aplicaci a Catalunya.

Entrada gratuta. Cal confirmar assistncia a europedirectlleida@paeria.es / Tel. 973 700675

Ms informaci: Programa de la jornada

  
  
  
4. DESTAQUEM
TREBALL: PRCTIQUES REMUNERADES AL BANC MUNDIAL
  
Prctiques remunerades al Banc Mundial adreades a joves llicenciats que estiguin cursant un doctorat o estudis post universitaris. Inici de les prctiques: desembre 2013. Termini de presentaci de sollicituds: 31 d'octubre.
Programa de prctiques del Banc Mundial

  
  
  
TREBALL: PROCS DE SELECCI DE LA XARXA EURES PER A DIFERENTS PASOS
  
La xarxa EURES ha organitzat, conjuntament amb el SOC (Servei d'Ocupaci de Catalunya) un procs de selecci per a treballar en diversos pasos europeus. En aquest marc de collaboraci es convoca un procs de selecci per a professionals de diferents sectors: Sector sanitari (Infermeria i personal cuidador), sector tcnic (enginyeria) i metallrgia (soldadura i operadors de maquinria) i Sector docent (professors en diverses especialitats). Els pasos de dest sn Alemanya, Frana, Holanda i Regne Unit. Termini de presentaci de candidatures: 7 de novembre. Les entrevistes es faran a LHospitalet de Llobregat el proper 13 de novembre.
Informaci sobre el procs de selecci

  
  
  
TREBALL: PROCS DE SELECCI PER VACANTS DEL SECTOR DE LHOSTALERIA A ALEMANYA
  
La xarxa EURES organitza, conjuntament amb el SOC (Servei d'Ocupaci de Catalunya) un procs de selecci de xefs, cuiner/a, cambrer/a i recepcionista. Cal tenir coneixements dalemany. Inscripci fins el 20 doctubre. Les entrevistes es faran a Tarragona els 4 i 5 de novembre.
Informaci sobre el procs de selecci

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí