Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
NOU PROGRAMA DEDUCACI, FORMACI I JOVENTUT DE LA UE ERASMUS +
  
Erasmus+ s el nou programa per a leducaci, la formaci, la joventut i lesport que entrar en vigor a partir de 2014. La iniciativa pretn millorar la formaci dalumnes i professors, millorar la qualitat de lensenyament a Europa i facilitar les perspectives de treball dels joves. El seu pressupost s de 19 bilions deuros per al perode 2014-2020. Aquest programa va ser aprovat oficialment pel Consell el passat 26 de juny i inclour les segents accions generals i 7 subprogrames:

1. Mobilitat en la formaci
2. Cooperaci per a la innovaci i les bones prctiques
3. Suport a la reforma de les poltiques d'educaci
4. Manteniment dels subprogrames fins ara vigents: Comenius, Erasmus, Leonardo da Vinci, Grundtvig, Erasmus Mundus i Joventut en Acci.
5. Safegeix tamb una lnia dEsports i un esquema de crdits adreat a estudiants de mster que vulguin estudiar en un altre pas.

Ms informaci: Web d'Erasmus +

  
  
  
2. CONVOCATRIES I PROGRAMES
PROGRESS: CONVOCATRIA DE PROPOSTES DE SUPORT A LOFERTA I LA DEMANDA EN EL MERCAT DEL FINANAMENT DEMPRESES SOCIALS
  
L'objectiu de l'acci preparatria (VP/2013/017) s identificar, desenvolupar, promoure i difondre les bones prctiques dels governs nacionals, regionals o locals o intermediaris financers en l'assistncia a joves emprenedors socials en moments de gran desocupaci juvenil.

L'acci preparatria est dirigida a les empreses socials en les seves primeres etapes, i a empreses socials iniciades o elaborades pels joves que tenen el potencial daconseguir solucions innovadores amb un impacte social i ambiental clar; escalar el seu enfocament innovador; o transferir el seu enfocament per a la replicaci. Els sollicitants han de ser entitats pbliques, privades o entitats sense nim de lucre.

Termini: 15 novembre 2013.

Ms informaci: Comissi Europea - Ocupaci, Afers Socials i Inclusi

  
  
  
PROGRESS: CONVOCATRIA DE SUPORT A PROJECTECS DIRIGITS AL COMPLIMENT DE LES HABILITATS PER AL CREIXEMENT I LA OCUPACI
  
L'objectiu global de la convocatria (VP/2013/010) s fomentar noves formes de collaboraci a travs d'aliances entre actors pblics i privats sobre el mercat de treball (per exemple, serveis pblics i serveis d'ocupaci privats, empreses, incloent pimes, cambres de comer, els provedors de formaci i educaci, els interlocutors socials) davant les persistents mancances i desajustos de capacitats per ajudar a omplir la bretxa entre loferta i demanda de treball a la UE.

Els mbits coberts per convocatria sn: feines del sector verd, TIC i Gran Coalici per als Treballs Digitals, serveis de salut i datenci social i habilitats necessries per a sectors concrets.

Els sollicitants hauran de ser interlocutors socials, autoritats pbliques, organitzacions internacionals, organitzacions amb o sense nim de lucre, centres de recerca, instituts o universitats, organitzacions de la societat civil.

Termini: 15 de gener 2014

Ms informaci: Comissi Europea - Ocupaci, Afers Socials i Inclusi

  
  
  
3. SOM EUROPA
EL CENTRE EUROPE DIRECT LLEIDA PARTICIPA A LES REUNIONS ANUALS DE CENTRES DINFORMACI EUROPEUS DE LA COMISSI EUROPEA
  
Durant el mes doctubre, els tcnics responsables del centre Europe Direct Lleida han assistit a les dues reunions de la xarxa Europe Direct organitzades per la Comissi Europea a Sofia (Bulgria), del 21 i 22 doctubre i a Valladolid, del 28 i 29 doctubre.

Durant les reunions i jornades tcniques organitzades, shan tractat els temes de treball de la Comissi Europea per al 2014, com les perspectives financeres de la UE i les poltiques prioritries de la UE per al perode 2014-2020, la campanya per a les eleccions al Parlament Europeu del mes de maig de 2014, lAny Europeu de la Ciutadania, entre altres. Aix mateix, les trobades han servit per posar en com i intercanviar bones prctiques entre centres Europe Direct darreu dEuropa i de la resta de lEstat espanyol.

  
  
  
4. DESTAQUEM
ACTE DE LLIURAMENT DEL PREMI INTERNACIONAL CIUTAT DE LLEIDA 2013
  
El dimarts 5 de novembre a les 19h tindr lloc, al Sal de Plens de la Paeria, l'acte de lliurament del guard del Premi Internacional Ciutat de Lleida 2013, que enguany ha estat concedit a lempresa tecnolgica lleidatana Lleida.net.

L'acte s pblic per cal confirmaci d'assistncia al correu electrnic projeccioexterior@paeria.cat o al telfon 973 700675.

Ms informaci: Web del Premi Internacional Ciutat de Lleida

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí