Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
COSME: NOU PROGRAMA EUROPEU DE SUPORT A LES EMPRESES
  
COSME s el nou programa per a la competitivitat de les empreses i les PIME per al perode 2014-2020. Disposar duna assignaci de 2.500 milions d'euros per als 7 anys del perode financer i es coordinar amb el programa europeu de promoci de la innovaci, Horizon 2020.

El programa cont 3 grans prioritats de suport a les PIMES:

1. Laccs al finanament per a les PIME.
2. El suport a la internacionalitzaci de les empreses, a travs de lEnterprise Europe Network (xarxa de centres de serveis per a negocis)
3. El foment de lesperit empresarial, a travs de la creaci del Pla dAcci dEmprenedors 2020.

Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA DE PROJECTES DEL PROGRAMA DE COOPERACI TRANSFRONTERERA POCTEFA 2007-2013
  
El Programa de Cooperaci Territorial Transfronterera Espanya-Frana-Andorra publica la tercera i ltima convocatria per al perode 2007-2013. Preveu el suport a projectes dins 3 eixos prioritaris:

1) reforar la integraci transfronterera revaloritzant-ne els aspectes complementaris en el pla d'activitats econmiques, de la innovaci i del capital hum;
2) revaloritzar els territoris i el patrimoni natural i cultural en una lgica sostenible.
3) millorar la qualitat de vida de la poblaci a travs d'estratgies comunes d'estructuraci territorial i de desenvolupament sostenible.

La convocatria t una dotaci pressupostria de 3'2 M, que podr ser ampliada fins a 7 M. Els projectes presentats han de tenir un cost total mnim estimatiu de 80.000. La taxa d'intervenci del FEDER establerta al Programa Operatiu s del 65% de la despesa total elegible de les operacions.

Termini: 10 de desembre de 2013.

Ms informaci: web del programa POCTEFA

  
  
  
SEGON CONCURS EUROPEU DINNOVACI SOCIAL
  
Sota el ttol El desafiament del treball, ledici 2014 daquest concurs t com a objectiu destacar i donar suport a les millors solucions dinnovaci social dajuda als treballadors que aportin noves solucions per reduir la desocupaci i els seus efectes en leconomia i en la societat, ara i en el futur.

El concurs est obert a tot tipus dentitats, persones i empreses, legalment establertes o residents en els 28 Estats membres de la UE. Les tres millors propostes de projectes rebran un premi de 20.000 euros cadascuna.

Termini: 11 de desembre 2013.

Ms informaci: web del Concurs

  
  
  
3. SOM EUROPA
REUNI DEL PROJECTE EUROPEU TOY A ROMA
  
El passat mes doctubre representants de la Regidoria dEducaci i Infncia de lAjuntament de Lleida van participar en la trobada intermdia del projecte europeu Together Old and Young (TOY) del programa Grundtvig a Roma.

LAjuntament de Lleida i la Universitat de Lleida participen en aquest projecte educatiu que t com a finalitat crear noves oportunitats daprenentatge intergeneracional entre persones majors de 55 anys i nens i nenes menors de 8 anys. El projecte t una durada de 2 anys i finalitza a loctubre de 2014.

En les sessions de treball celebrades a Roma es va fer una primera valoraci i reflexi de la tasca realitzada durant el primer any. En aquest moment ja es troba publicada tota la revisi bibliogrfica sobre laprenentatge intergeneracional i properament es publicar i traduir en vuit idiomes diferents, tot un recull dexperincies dutes a terme en els pasos socis al projecte TOY. Cal destacar que lAjuntament de Lleida ser un dels 2 socis que portar a terme una experincia pilot i far la part dimplementaci del projecte.

Ms informaci: web del projecte TOY

  
  
  
4. DESTAQUEM
CONVOCATRIA DE 315 PLACES DE PROFESSORS D'ESPANYOL ALS ESTATS UNITS I AL CANADA 2014-2015
  
El Ministeri dEducaci, Cultura i Esports ha obert una convocatria de places per a professors visitants a Estats Units i Canad, en centres educatius d'Ensenyament Primari i Secundria. s un programa adreat a professors densenyament primari, secundari i descoles oficials didiomes. Termini de presentaci de candidatures: 4 desembre de 2013.
Web del Ministeri dEducaci, Cultura i Esports

  
  
  
BEQUES VULCANUS DE PRCTIQUES INDUSTRIALS AL JAP
  
El programa de Beques Vulcanus consisteix en la realitzaci de prctiques industrials per a estudiants de la UE al Jap durant 8 mesos. s un programa adreat a estudiants universitaris denginyeries o cincies inscrits, a partir del quart any, en una universitat europea durant l'any acadmic corrent. Termini de presentaci de candidatures: 21 de gener de 2014.
Programa Vulcanus

  
  
  
PROGRAMA DE PRCTIQUES DE BOSCH ESPANYA-ALEMANYA
  
Lempresa BOSCH ofereix un programa Trainee per a joves qualificats amb bon nivell dangls i alemany, de 24 mesos de durada dividits en estacions de 4 a 8 mesos, durant els quals el trainee va rotant per diferents rees i centres de treball entre Espanya i Alemanya. Hi ha un programa tcnic amb tres variants (I+D, producci, venda tcnica) i un programa econmic (controlling, logstica/compres, recursos humans, vendes/mrqueting).
Web de BOSCH

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí