Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
ACCI PILOT "EL TEU PRIMER TREBALL EURES"
  
s una iniciativa de la Comissi Europea que ofereix suport financer a joves (de 18 a 30 anys) i a empreses:

- Als joves que busquin un lloc de treball en un altre Estat de la UE, oferint-los un ajut econmic per al cobriment de les despeses de viatge i dietes per assistir a lentrevista de selecci en un altre pas europeu (cal estar inscrit com a demandant d'ocupaci als serveis d'ocupaci pblics) , i/o de desplaament si sobt un contracte de treball (sha dhaver estat estat seleccionat en una oferta de treball a travs de la xarxa Eures en un altre pas de la UE)

- A empreses (PIMES) interessades en contractar treballadors joves procedents daltres pasos de la UE, per un perode mnim de 6 mesos. Lajut es destinar a sufragar despeses dintegraci (formaci, cursos didioma, suport administratiu) dels joves contractats.

Ms informaci: Servicio Pblico de Empleo Estatal

  
  
  
2. CONVOCATRIES I PROGRAMES
CONVOCATRIA ERASMUS MUNDUS 2009-2013 (EACEA/18/13)
  
Erasmus Mundus s un programa de cooperaci i mobilitat en l'mbit de l'educaci superior que t com a objectiu essencial el desenvolupament dels recursos humans i la capacitat de cooperaci internacional de les institucions d'ensenyament superior de tercers pasos mitjanant l'augment de la mobilitat entre la UE i aquests pasos.

Les accions subvencionables dins aquesta convocatria sn de lAcci 2: Associacions amb centres d'ensenyament superior de tercers pasos (incloent beques). Els beneficiaris de la convocatria poden ser, entre altres, centres d'ensenyament superior; estudiants d'ensenyament superior; investigadors postdoctorals; acadmics; personal docent de l'ensenyament superior; altres organismes pblics o privats.

Termini: 3 de mar de 2014.

Ms informaci: Agncia Executiva d'Educaci, Audivisual i Cultura

  
  
  
CONVOCATRIA DEL PROGRAMA CAPACITATS DEL 7 PROGRAMA MARC DE RECERCA: SUPORT AL DESENVOLUPAMENT COHERENT DE POLTIQUES DE RECERCA
  
Convocatria de propostes del Programa especfic Capacitats del Set Programa Marc de la UE per accions d'investigaci, desenvolupament tecnolgic i demostraci: FP7-CDRP-2013-EUR-CD (Career development).

Lobjectiu s promoure la collaboraci transnacional sobre el desenvolupament de carreres per als investigadors: B1. Desenvolupament de carreres i B2. Excellncia a la cincia. Es finanaran projectes de Coordinaci i Suport (accions de coordinaci)

Termini: 15 d'abril de 2014.

Ms informaci: Set Programa Marc de Recerca

  
  
  
CONVOCATRIA ADREADA A ENTITATS I A PERSONES FSIQUES PER A LELABORACI DUNA BASE DE DADES DEXPERTS INDEPENDENTS PER AL PROGRAMA HORITZ 2020
  
La Comissi Europea cerca agncies, centres dinvestigaci, universitats, organitzacions de la societat civil, empreses, o persones fsiques per a lelaboraci duna base de dades dexperts independents que puguin assistir els serveis de la Comissi Europea en tasques relacionades amb el programa Hortiz 2020 Programa Marc dInvestigaci i recerca de la UE.

Ms informaci: Recerca i Innovaci UE

  
  
  
3. SOM EUROPA
UNA LLEIDATANA, PROTAGONISTA DEL PROJECTE 19 ROSTRES PER EUROPA DE LA COMISSI I EL PARLAMENT EUROPEU
  
Blanca Novales, professora jubilada dEducaci Secundria, ser una de les representants dels actes organitzats amb motiu de lAny Europeu de la Ciutadania 2013. La lleidatana Blanca Novales, candidata proposada per lAjuntament de Lleida a travs de lEurope Direct, ha estat escollida per protagonitzar el projecte 19 rostres per Europa, una iniciativa organitzada per la Comissi Europea i el Parlament Europea amb motiu de la celebraci de lAny Europea de la Ciutadania 2013. El projecte 19 rostres per Europa ha escollit 19 ciutadans de tota Espanya que representen els valors dEuropa, han exercit els seus drets i deures com a europeus, i que tenen una histria per contar sobre la seva relaci amb Europa.

Els rostres daquests ciutadans decoraran la faana de la seu de les institucions europees de Madrid -amb una fotografia de grans dimensions-, situada al Passeig de la Castellana 46, i tamb seran protagonistes de la campanya de publicitat i xarxes socials que es portar a terme.

Ms informaci: Representaci de la Comissi Europea a Espanya

  
  
  
4. DESTAQUEM
CONCURS DARTICLES SOBRE LA UE
  
Concurs adreat a joves estudiants de periodisme o que shagin llicenciat en els ltims 5 anys. Cal escriure un article sobre les eleccions al Parlament Europeu que tindran lloc al maig de 2014. Els guanyadors del concurs tindran l'oportunitat de participar en un viatge de periodistes a Brusselles i conixer de prop les institucions europees. Larticle ser publicat a El Punt Avui.
Termini: 19 de gener de 2014.
Representaci de la Comissi Europea a Barcelona

  
  
  
BEQUES PER A ESTUDIS DE POSTGRAU A EUROPA
  
LObra Social La Caixa ha convocat 65 beques per a estudis de postgrau en universitats o centres densenyament superior de pasos de lEspai Econmic Europeu.
La convocatria est oberta a totes les rees de coneixement i est adreada a llicenciats, graduats universitaris i titulats superiors, per a la realitzaci de mster o doctorat, si b tamb es poden acceptar projectes de formaci bsica en investigaci cientfica i tcnica.
Termini: 10 febrer 2014.
Obra Social La Caixa

  
  
  
AJUTS PER A ESTADES PROFESSIONALS A ALEMANYA, USTRIA, FRANA, REGNE UNIT I SUSSA PER A MESTRES I PROFESSORS/ES
  
El Ministeri dEducaci, Cultura i Esports convoca 77 places d'estades professionals per al curs 2013/2014 en centres educatius d'Alemanya, ustria, Frana, Regne Unit i Sussa dirigides a professorat de llenges estrangeres o professorat d'altres disciplines que imparteixi classe en llengua estrangera pertanyent als cossos de Mestres d'Educaci Infantil i Primria, Professors d'Ensenyament Secundari, Catedrtics d'Ensenyament Secundari, Professors d'Escoles Oficials d'Idiomes, catedrtics d'escoles oficials d'idiomes, Professors Tcnics de Formaci Professional, Professors de Msica i Arts Escniques i Professors d'Arts Plstiques i Disseny.
Termini: 26 desembre 2013
BOE

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí