Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
EUROPA CREATIVA, NOU PROGRAMA PER AL SECTOR CULTURAL
  
Europa Creativa s el nou programa de la UE dedicat al sector del cinema, cultural i creatiu per al perode financer del 2014 al 2020. Amb un pressupost de 1460 milions dEUR per aquest perode, prestar suport a milers dartistes, professionals i organitzacions culturals i audiovisuals de les arts escniques, les belles arts, ledici, el cinema, la televisi, la msica, les arts interdisciplinars, el patrimoni i la indstria dels videojocs.

La prctica totalitat dels projectes que rebin ajut hauran de tenir una dimensi transfronterera, i la major part del pressupost sutilitzar per concedir subvencions a projectes individuals, tot i que tamb donar suport a iniciatives com les Capitals Europees de la Cultura, les Jornades Europees del Patrimoni i premis de la UE.

El programa incorporar tamb un nou Instrument de Garantia Financera, que gestionar el Fons Europeu dInversions (operatiu a partir de 2016) i facilitar laccs dels petits operadors als prstecs bancaris.

Ms informaci: Web dEuropa Creativa

  
  
  
2. CONVOCATRIES I PROGRAMES
CONVOCATRIA MEDIA 2014-2020 DAJUTS A LA PROMOCI DE FESTIVALS DE CINEMA
  
La Comissi Europea ha publicat la convocatria que dna suport als festivals de cinema.

Les accions elegibles dins daquesta convocatria sn els festivals que ofereixin un mnim dun 70% de programaci europea o b un mnim de 100 llargmetratges (o 400 curts) de pasos que pertanyin al subprograma MEDIA. Daquests, el 50% hauran de ser films no nacionals i amb un mnim de 15 pasos representats. A ms, hauran de comptar amb un histric dun mnim de 3 edicions.

Terminis: hi ha 2 terminis de presentaci:
- 28/02/2014 per activitats que comencin entre 01/05/14 i 31/10/14;
- 04/07/2014 per activitats que comencin entre 01/11/14 i 30/04/15.

Ms informaci: Antena Media Catalunya

  
  
  
CONVOCATRIA DE PROJECTES DE LEUROREGI PIRINEUS MEDITERRNIA DEFICCIA EN LS ENERGTIC
  
L'Euroregi Pirineus Mediterrnia ha publicat una nova convocatria de cooperaci sobre l'eficincia i consum responsable en l's de recursos (aigua o energia). La dotaci financera s de 148.000 i el percentatge mxim de cofinanament s del 60% del total de despeses elegibles.

Els projectes presentats hauran de contribuir a donar suport a l'eficincia i consum responsable en l's dels recursos (energia o aigua) mitjanant accions de comunicaci, informaci, recerca i formaci.

Les regions elegibles sn Catalunya, Illes Balears, Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrnes. Els projectes hauran de ser presentats com a mnim, per una associaci formada per tres entitats de tres de les quatre regions membres de l'Euroregi Pirineus Mediterrnia.

Termini: 14 de mar de 2014.

Ms informaci: web de lEuroregi

  
  
  
3. SOM EUROPA
EXPOSICI #DRETSCOMPARTITS DELS EUROPEUS I DEBAT AMB CIUTADANS SOBRE LA UE A LA PAERIA
  
Dilluns 13 de gener va tenir lloc a la Paeria la inauguraci de lexposici sobre els drets dels ciutadans europeus #dretscompartits, de la Representaci de la Comissi Europea a Barcelona, i el debat-dileg amb ciutadans sobre el present i futur de la UE.

El debat va comptar amb la participaci de Montse Mnguez, regidora de Cooperaci Territorial i Projecci Exterior de lAjuntament de Lleida, Ferran Tarradellas, director de la Representaci de la Comissi Europea a Barcelona, Antoni Blanc, director del Centre dExcellncia Jean Monnet de la Universitat de Lleida i Rafa Gimena, periodista i director Dossier Europa.

Ciutadans i ciutadanes de Lleida, representants dentitats civils, estudiants i professors de batxillerat i representants de la Corporaci van assistir a lacte i van participar al debat formulant preguntes i reflexions sobre la UE.

Lexposici al pati de la Paeria es pot visitar fins el divendres 17 de gener al mat.

Ms informaci: Fotografies de l'acte

  
  
  
4. DESTAQUEM
CONCURS EUROSCOLA
  
Euroscola s un concurs online convocat per lOficina del Parlament Europeu a Espanya adreat a joves dentre 15 i 18 anys que estudin ESO, Batxillerat o Cicles de FP de Grau Mig, que vol fer Europa ms propera per als joves. Lany 2014 se celebra la vintena edicin del concurs, centrat en el Parlament Europeu i les eleccions europees del mes de maig. Linici del concurs s el 3 de febrer.
Les inscripcions shan de fer per equips de 10 a travs del web d'Euroscola

  
  
  
TREBALL: PRCTIQUES A LA COMISSI EUROPEA
  
Programa de prctiques de 5 mesos a diversos serveis i Direccions de la Comissi Europea, adreades a titulats universitaris, amb bon nivell dangls, francs o alemany. Inscripcions fins el 3 de febrer.
Web de la Comissi Europea

  
  
  
TREBALL: EURODISNEY OFEREIX PLACES DE PERSONAL D'HOSTALERIA, ANIMACIO I NETEJA PER A TREBALLAR A PARIS
  
El complex turstic Disneyland Paris busca personal a les rees d'hosteleria, recepci, atenci al client, operadors/animadors d'atraccions, assistncia i entreteniment als visitants i personal de neteja del parc. Cal saber angls i francs.
L'empresa es desplaar a Madrid per a fer entrevistes de selecci els propers 6 i 7 de febrer de 2014.
Web d'Eurodisney Paris

  
  
  
5. ELECCIONS EUROPEES 2014
NOU WEB SOBRE LES ELECCIONS AL PARLAMENT EUROPEU
  

El Parlament Europeu ha creat un web especfic sobre les eleccions del proper mes de maig. Shi pot trobar informaci sobre els 28 Estats membres de la UE, les eleccions a tota la Uni Europea entre el 22 i el 25 de maig de 2014, una secci de notcies, informaci sobre els partits poltics de dimensi europea i un kit de premsa per a periodistes.

Ms informaci: Web del Parlament Europeu

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí