Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
CONVOCATRIA DELS PREMIS EUROPEUS A LA PROMOCI EMPRESARIAL 2014
  
La Comissi Europea ha convocat ledici 2014 daquests premis destinats a recompensar les iniciatives ms imaginatives i eficaces dorganismes pblics i associacions pblico-prives de la UE que fomenten lemprenedoria i donen suport, especialment, a les PIMEs. Hi ha sis categories de premis: promoci de lesperit empresarial; inversi en aptituds; millora de lentorn empresarial; suport a la internacionalitzaci dempreses; foment dels mercats ecolgics i leficincia dels recursos; emprenedoria responsable i inclusiva.

La competici es desenvolupa en dues fases: primer els candidats han de competir a escala nacional per poder optar desprs a la competici a escala europea.

Ms informaci: Web dels Premis

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA D'AJUTS PER A LA DIVERSIFICACI ECONMICA DE LES ZONES RURALS DEL PROGRAMA LEADER
  
La Comissi Europea ha publicat una convocatria d'ajuts per a la diversificaci econmica de les zones rurals del programa Leader en el marc de l'eix 4 del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2007-2013, mitjanant els grups d'acci local (GAL).

Els ajuts a la diversificaci inclouen:

- Millora dels processos de transformaci i comercialitzaci dels productes agraris. Creaci, millora i/o ampliaci de microempreses o petites i mitjanes empreses agroalimentries o agrobotigues (mesura 12301)

- Creaci i desenvolupament de microempreses. Creaci, millora i/o ampliaci de microempreses, per diversificar i potenciar el teixit econmic en els territoris rurals (mesura 312)

- Foment d'activitats turstiques. Creaci, millora i/o amplicaci d'establiments turstics de capacitat reduda o d'empreses d'activitats d'oci (mesura 313)

- Conservaci i millora del patrimoni rural. Projectes d'inversi superiors a 300.000, que generin activitat econmica i serveixin per a l'embelliment de nuclis antics, recuperaci de l'arquitectura tradicional i actuacions no productives que constitueixin elements de dinamitzaci, generin una atracci cap a la zona d'actuaci i cren sinergies amb els projectes productius de l'mbit territorial Leader (mesura 323)

Termini: 22 de febrer de 2014.

Ms informaci: DOGC

  
  
  
LAGNCIA EXECUTIVA DEDUCACI, AUDIOVISUAL I CULTURAL DE LA UE BUSCA EXPERTS PER ASSESSORAR LAGNCIA EN LA GESTI DELS PROGRAMES DE LA UE
  
LAgncia necessita experts externs per a les segents lnies del programa: Erasmus+ (educaci, juventut, esport), Europe for Citizens, Europa Creativa (MEDIA, Cultura), EU Aid Volunteers.

Les tasques dels experts consistiran en: avaluar les propostes rebudes en les convocatries; fer una avaluaci i seguiment dels projectes; fer estudis especfics i anlisis relatius als camps de l'activitat; traducci i edici de documents en els idiomes requerit; tasques de suport a l'Agncia durant els esdeveniments pblics; qualssevol altres funcions relacionades amb els programes gestionats per l'Agncia.

Ms informaci: web de l'AECEA

  
  
  
3. SOM EUROPA
JORNADA SOBRE EL PROGRAMA HORIZON 2020 A LA UNIVERSITAT DE LLEIDA, EL 6 DE FEBRER
  
La Universitat de Lleida, conjuntament amb lAGAUR, organitzen el proper dijous 6 de febrer a les 10h una jornada informativa sobre el programa Horizon 2020 (Programa marc per a la investigaci i la recerca de la UE 2014-2020), durant la qual es presentaran els tres pilar del Programa: Reptes Socials, Cincia Excellent i Lideratge Industrial.

Dia i lloc: 6 de febrer, de 10.00 a 13.00 h. Sala de Juntes de la Facultat de Cincies de lEducaci. Av. de lEstudi General, 4 (Universitat de Lleida - Campus de Cappont).

Cal confirmaci dassistncia a carolina.subias@udl.cat

  
  
  
4. DESTAQUEM
TREBALL: PROGRAMA DE PRCTIQUES A LES OFICINES DE LA XARXA EXTERIOR D'ACCI
  
Prctiques remunerades de 9 mesos per a menors de 25 anys en investigaci de mercats i accions per a la internacionalitzaci empresarial en els mbits de gesti empresarial, el finanament, la cooperaci internacional, la innovaci i la internacionalitzaci, als Centres de Promoci de Negocis dACCI. Presentaci de candidatures fins el 17 de febrer.
Web d'ACCI

  
  
  
FORMACI: BEQUES DE POSTGRAU DE LA FUNDACI LA CAIXA PER A ESTUDIAR ALS ESTATS UNITS O AL CANAD
  
La Fundaci la Caixa convoca 48 beques per cursar estudis de postgrau, en universitats dels Estats Units o del Canad, durant el curs 2015-2016. La convocatria comprn totes les rees del coneixement i sadrea a graduats universitaris, llicenciats i titulats superiors. Els estudis sn de mster o doctorat. Presentaci de candidatures fins el 28 dabril de 2014.
Fundaci La Caixa

  
  
  
5. ELECCIONS AL PARLAMENT EUROPEU
  

En les properes eleccions al Parlament Europeu sescolliran 751 diputats, dels quals 54 corresponen a Espanya. Al nostre pas les eleccions tindran lloc el diumenge 25 de maig.

Com a novetat daquestes eleccions, cal destacar que el proper president de la Comissi Europea actualment Jos M. Durao Barroso- ser escollit pel Parlament Europeu i no pels Estats membres com fins ara, i els partits poltics europeus hauran de presentar els seus candidats a presidir la Comissi Europea durant la campanya electoral.

Ms informaci: Web de les eleccions al Parlament Europeu

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí