Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
PARTICIPA AL DEBAT CIUTAD AMB VIVIANE REDING, EL 23 DE FEBRER A BARCELONA
  
El proper 23 de febrer, la vicepresidenta de la Comissi Europea ser a Barcelona per participar en un debat amb ciutadans i ciutadanes sobre el futur dEuropa i recollir les idees que sorgeixen arreu del territori per canviar Europa i per construir la UE que volen els seus ciutadans. El colloqui amb Viviane Reding arriba a Barcelona quan falten pocs mesos per a les eleccions al Parlament Europeu, que se celebraran el mes de maig.

Per participar al debat, que tindr lloc a la Pedrera, cal inscriures a travs del web www.debatredingbarcelona.eu. Tamb shi pot participar a travs de les xarxes socials, aportant idees al facebook facebook.com/comissioeuropeabcn o plantejant preguntes a travs de Twitter amb letiqueta #redingBCN.

Ms informaci: Debat amb Viviane Reding

  
  
  
2. CONVOCATRIES I PROGRAMES
PROGRAMA CULTURA EUROPA CREATIVA: CONVOCATRIA DE PROJECTES DE COOPERACI EUROPEA
  
En el marc del subprograma Cultura dEuropa Creativa, la Comissi Europea ha publicat la convocatria del captol projectes de cooperaci europea. Les prioritats i accions daquest tipus de projectes sn:
 • Projectes de circulaci i mobilitat: activitats culturals internacionals com exposicions, intercanvis, festivals; iniciatives per a laccs a obres literries europees i el desenvolupament daudincies.
 • Projectes amb capacitat operativa transnacional: accions de formaci i capacitaci; accions per a la cooperaci internacional i la internacionalitzaci de carreres i activitats, dins i fora de la UE; altres projectes per a facilitar laccs a oportunitats professionals (networking, etc.)

  Els projectes de cooperaci europea poden ser de menor o major escala, en funci del nombre de socis participants.

  Termini: 5 de mar de 2014

  Ms informaci: programa Europa Creativa

 •   
    
    
  CONVOCATRIA COSME ENTERPRISE EUROPE NETWORK 2015/2020
    
  Convocatria de propostes de la Xarxa Enterprise Europe Network (EEN) de serveis de suport a les empreses, en el marc del programa COSME (Programa Comunitari per a la Competitivitat de les Empreses i per a les PIME). La Xarxa ENN t com a objectiu contribuir als objectius del programa COSME facilitant l'accs als mercats europeus i internacionals de les PIME europees i proporcionant serveis de suport de creixement empresarial i dinnovaci. La Xarxa treballar principalment amb les PIME europees que tracten d'aprofitar les noves oportunitats en el mercat interior europeu i tamb en tercers pasos.

  Les activitats que haur de prestar la xarxa sn: serveis d'assessorament, suport i informaci; serveis de collaboraci transfronterers per a la cooperaci empresarial, la transferncia de tecnologia i la innovaci i la recerca; activitats de retroalimentaci de les PIME; activitats especfiques en el marc de suport a la innovaci (programa Horitz 2020)

  Termini: 15 de maig 2014

  Ms informaci: Convocatria del programa COSME

    
    
    
  3. SOM EUROPA
  TALLERS DEL PROJECTE EUROPEU TOGETHER OLD AND YOUNG (TOY) DE LA REGIDORIA DEDUCACI DE LAJUNTAMENT DE LLEIDA
    
  La Regidoria dEducaci ha organitzat durant els mesos de gener i febrer dos tallers de Capacitaci del Projecte TOY (Together Old and Young), projecte europeu en el marc del programa Grundvic.

  Aquest projecte europeu promou lapropament entre els nens i les nenes i les persones grans, mitjanant lintercanvi dexperincies divertides i motivadores. Tant els infants com les persones grans aprenen a desenvolupar i viure experincies significatives. Together Old and Young pretn construir comunitats amigues i properes per als infants i la gent gran.

  Els participants daquests tallers han estat persones interessades en la creaci d'una iniciativa d'aprenentatge intergeneracional (IGL), que reuneix els nens petits (0-8 anys) i les persones de ms edat (55 a 74 anys, 75 anys +), i/o un major desenvolupament duna iniciativa IGL existent.

  Ms informaci: Regidoria d'Educaci- Ajuntament de Lleida

    
    
    
  4. DESTAQUEM
  CONCURS EUROSCOLA
    
  Euroscola s un concurs online convocat per lOficina del Parlament Europeu a Espanya adreat a joves dentre 15 i 18 anys que estudin ESO, Batxillerat o Cicles de FP de Grau Mig, que vol fer Europa ms propera per als joves. Lany 2014 se celebra la vintena edicin del concurs, centrat en el Parlament Europeu i les eleccions europees del mes de maig. El premi consisteix en la participaci en el programa Euroscola que es dur a terme al Parlament Europeu a Estrasburg amb joves de tota Europa.
  Les inscripcions per equips es poden fer fins el 15 de mar de 2014 a travs del web d'Euroscola

    
    
    
  TREBALL: PLACES DAUXLIARS DE CONVERSA EN ESPANYOL PER A CENTRES EDUCATIUS A L'ESTRANGER 2014-2015
    
  El Ministeri dEducaci, Cultura i Esports ha convocat 969 places d'auxiliar de conversa en espanyol per a centres educatius dAlemanya, Austrlia, ustria, Blgica, Canad, EUA, Frana, Irlanda, Itlia, Malta, Nova Zelanda i Regne Unit.
  Enviament de sollicituds fins el 20 de febrer.
  Convocatria BOE

    
    
    
  TREBALL: PRCTIQUES AL SERVEI EUROPEU DACCI EXTERIOR
    
  Programa adreat postgraduats amb ttol de Mster dels Estats membres de la UE per a treballar en les Delegacions de la UE a lexterior, durant 9 mesos (prorrogables 9 mesos ms).
  Enviament de sollicituds fins el 3 de mar.
  Web del programa

    
    
    
  5. ELECCIONS AL PARLAMENT EUROPEU
  QUEDEN 100 DIES PERQU OBRIN ELS PRIMERS COLLEGIS ELECTORALS AL MAIG DE 2014
    
  400 milions de persones podran escollir un nou Parlament Europeu el proper mes de maig. Els 751 eurodiputats que sortiran escollits no noms fixaran el curs de les poltiques europees durant els propers cinc anys, sin que tamb elegiran el/la lder de l'rgan executiu de la UE: el/la president/a de la Comissi Europea.

  Ms de 5,4 milions de catalans estan cridats a les eleccions europees del 25 de maig, en qu sescolliran els 54 representants espanyols al Parlament Europeu fins al 2019. El Parlament Europeu t actualment 7 grups poltics, que representen ms de 160 partits nacionals.

  Ms informaci: Parlament Europeu

    

  Europe Direct Lleida
  C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

  Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
  Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí