Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
EL PARLAMENT EUROPEU APROVA EL CARREGADOR UNIVERSAL PER A TOTS ELS TELFONS MBILS
  
El ple del Parlament Europeu va donar el 13 de mar llum verda al carregador universal per als telfons mbils i dispositius similars com els tablets. Desprs daquesta votaci al PE, les empreses estaran obligades a adaptar els seus models a un mateix dispositiu. Daquesta manera es facilita el seu s i es redueixen despeses i residus.

Amb aquesta decisi es pretn tamb reduir ls dels equips radioelctrics i evitar els actuals riscos dinterferncia entre els diferents productes. Els fabricants tindran 3 anys per adaptar-se, i el 2017 haur destar disponible un carregador de bateria estndard.

Ms informaci: Parlament Europeu

  
  
  
2. CONVOCATRIES I PROGRAMES
PROGRAMA ERASMUS+: CONVOCATRIA DE PROPOSTES EN LMBIT DE LA JOVENTUT (2014)
  
Convocatria d'ajuts per a la realitzaci d'activitats finanades per la Comissi Europea en el captol de Joventut del programa Erasmus+. Les accions previstes en aquesta convocatria sn les segents:

Acci clau 1. Mobilitat de les persones per motius d'aprenentatge:
. Mobilitat dels joves (intercanvis juvenils)
. Mobilitat dels joves (Servei Voluntari Europeu)
. Mobilitat de les persones que treballen en l'mbit de la joventut
Dates lmit de presentaci de propostes 24 de mar, 30 d'abril i 1 d'octubre de 2014.

Acci clau 2. Cooperaci per a la innovaci i l'intercanvi de bones prctiques (Associacions Estratgiques en l'mbit de la Joventut): dates lmit de presentaci de propostes 30 d'abril i 1 d'octubre de 2014.

Acci clau 3. El suport a la reforma de les poltiques Dates lmit per a la presentaci de propostes 30 d'abril i 1 d'octubre de 2014.

Ms informaci: Convocatria BOE

  
  
  
CONVOCATRIA 2014 DE LA COOPERACI EUROPEA EN INVESTIGACI CIENTFICA I TCNICA (COST)
  
COST dna suport a la posada en xarxa d'activitats com reunions, conferncies, missions cientfiques de curta durada, escoles de formaci i activitats de promoci. No finana activitats especfiques de recerca.

El programa COST est organitzat en 9 seccions temtiques generals (biomedicina i biocincia molecular; cincies i tecnologies qumiques i moleculars, cincies de la Terra i gesti mediambiental; alimentaci i agricultura, boscos i els seus productes i serveis; individus, societats, cultures i salut; tecnologies de la informaci i la comunicaci; materials, fsica i nanocincies, transport i desenvolupament urb).

Es poden presentar propostes en un tema de les seccions temtiques o en propostes interdisciplinries. Hauran dintegrar investigadors procedents dun mnim de 5 pasos del programa COST.

Termini: 28 de mar de 2014

Ms informaci: web de COST

  
  
  
3. SOM EUROPA
CICLE DE DILEGS-DEBATS SOBRE EUROPA I LES ELECCIONS EUROPEES ALS CENTRES CVICS DE LLEIDA
  
Cicle de dilegs-debats per parlar sobre l'actualitat de la UE i les eleccions al Parlament Europeu que es celebraran el 25 de maig de 2014, organitzats per l'Europe Direct Lleida i la Regidoria de Participaci Ciutadana amb la collaboraci de la FAVLL de Lleida i el Consell Catal del Moviment Europeu.

El proper dileg s dimarts 25 de mar, 19.30h: Centre Cvic de Balfia (C/ de Terrassa, 1). Lltim del cicle ser dilluns 7 d'abril, 19:30h: Local social de Copa d'or i Sot de Fontanet (Institut Castell dels Templers)

A crrec de Joaquim Millan, secretari general del Consell Catal del Moviment Europeu i director d'Eurolocal. Assistncia lliure.

Ms informaci: Europe Direct Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
CONVOCATRIA DE LA SISENA EDICI DEL PREMI INTERNACIONAL CIUTAT DE LLEIDA (2014)
  
L'Ajuntament de Lleida ha convocat la sisena edici del Premi Internacional Ciutat de Lleida amb l'objectiu de promoure la projecci internacional de Lleida i la seva rea d'influncia.

El guard reconeix pblicament i institucional la trajectria de persones, entitats de la societat civil, empreses i/o institucions que hagin destacat per la seva aportaci, a travs del seu treball acadmic, cientfic, econmic, social o cultural, a la visibillitzaci, el coneixement o el ress internacional de la ciutat de Lleida i el seu territori ms prxim.

Termini de presentaci de candidatures: 25 d'abril de 2014.

Ms informaci: Web del Premi Internacional

  
  
  
5. ELECCIONS AL PARLAMENT EUROPEU
  
Cinc partits poltics europeus ja han seleccionat els seus candidats a la presidncia de la Comissi Europea, que el nou Parlament Europeu sorgit de les urnes al maig votar durant la sessi plenria del 14-17 de juliol a Estrasburg. Sn els segents:

- Guy Verhofstadt, exprimer ministre belga, s el candidat del Partit Demcrata Europeu, que forma part del grup liberal
- Jean-Claude Juncker, exprimer ministre luxemburgus, s el candidat del Partit Popular Europeu
- Lalemanya Ska Keller i el francs Jos Bov sn els candidats del grup dels Verds
- Martin Schulz, actual president del PE, s el candidat del Partit Socialista Europeu
- El grec Alexis Tsipras s el candidat del Partit de lEsquerra Europea, que agrupa als partits demcrates de lesquerra alternativa i progressista.

Per conixer el procediment delecci del president de la Comissi Europea, podeu consultar linfogrfic del Parlament Europeu

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí