Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
NOU DISSENY DEL PORTAL DE LA XARXA EURES DE CERCA DE TREBALL A LESTRANGER
  
EURES (serveis europeus docupaci) s una xarxa de cooperaci, coordinada per la Comissi Europea, destinada a facilitar la lliure circulaci dels treballadors en el marc de lEspai Econmic Europeu (31 pasos europeus).
La pgina web dEURES ha estat completament renovada, de manera que ara, per als sollicitants de treball, sha desenvolupat una nova forma de crear el CV en lnia, que permet informar exhaustivament sobre les competncies i lexperincia laboral als empresaris, utilitzant paraules claus. Per als empresaris, ara ser ms fcil trobar CVs adequats per als seus llocs de treball vacants.
En la nova web dEURES tamb hi ha un apartat sobre Vida i treball que cont informacions sobre qestions importants a lhora de traslladar-se a un altre pas a treballar, com eines per trobar allotjament i escola, impostos, cost de vida, la legislacin social, etc.

Ms informaci: EURES

  
  
  
2. CONVOCATRIES I PROGRAMES
CONVOCATRIA DE PROPOSTES DE LA XARXA ENTERPRISE EUROPE NETWORK
  
L'objectiu d'aquesta convocatria s establir la xarxa Enterprise Europe Network (EEN) per al perode 2015-2020, en el marc del programa COSME per a la Competitivitat de les Empreses i les PIMES.
La xarxa EEN contribuir als objectius del programa COSME, facilitant l'accs als mercats europeus i internacionals de les PIME europees i proporcionant serveis de suport empresarial i la innovaci integrats orientats al creixement que ajuden a enfortir la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses europees. La Xarxa abordar principalment les PIME europees que tracten d'aprofitar les noves oportunitats en el mercat interior, sin tamb en tercers pasos.
Termini: 3 de juny 2014
Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
CONVOCATRIA DACCIONS INDIVIDUALS MARIE CURIE
  
Lobjectiu de les accions Marie Curie s millorar el potencial creatiu i innovador dels investigadors amb experincia, a travs de projectes individuals. Es tracta de fomentar una mobilitat internacional i intersectorial tant en universitats, centres de recerca, infraestructures de recerca, empreses, PIME i altres grups socioeconmics de tot Europa i de fora dEuropa.

Els investigadors candidats han de tenir o b el ttol de doctorat o comptar amb 4 anys d'experincia en recerca a temps complet.

Termini:: 11 de setembre 2014
Ms informaci: Horitz 2020

  
  
  
3. SOM EUROPA - SETMANA DEUROPA A LLEIDA
ACTES CULTURALS DE TEATRE, MSICA I DANSA EN EL MARC DE LA CELEBRACI DEL DIA DEUROPA DEL 5 AL 9 DE MAIG
  
LAjuntament de Lleida, a travs del centre Europe Direct de la Regidoria de Projecci Exterior, organitza la Setmana dEuropa, amb lobjectiu de celebrar el Dia dEuropa. Amb aquesta celebraci commemorem que el 9 de maig de 1950 el ministre francs dExteriors Robert Schuman va proclamar un discurs on va exposar la seva idea d'una nova forma de cooperaci poltica a Europa, que va constituir linici de lactual Uni Europea. Els actes previstos sn:

- Gimcana Dest Europa i acte institucional, el dia 6 de maig al Tur de la Seu Vella
- Teatre: La idea dEuropa, de George Steiner, el dia 6 de maig al Caf del Teatre Escorxador
- Concert Msica i dansa, el dia 7 de maig a la Pl. Sant Joan
- Cinema europeu: Alabama Monroe, el 8 de maig a lEspai Funtic
- Xerrades sobre Voluntariat europeu, els dies 6 i 8 de maig a La Palma-Centre de Recursos Juvenils, organitzades per la Regidoria de Joventut.

Ms informaci: programa de la Setmana dEuropa

  
  
  
4. DESTAQUEM
LA INICIAVA JOVENTUT EN MOVIMENT DE LA COMISSI EUROPEA SHA PRESENTAT A CATALUNYA DURANT LA FIRA DE LA F&T DEL 24 AL 26 DABRIL
  
La campanya informativa Joventut en moviment de la Comissi Europea ha estat una de les protagonistes principals de la darrera edici de la Fira de Formaci Professional i Treball F&T, desenvolupada del 24 al 26 a Fira de Lleida. A lestand de la Comissi Europea shi va presentar un gran ventall diniciatives que promouen la mobilitat, la formaci i locupaci dels joves a Europa, com els programes Erasmus+, Servei Voluntari Europeu, la xarxa Eures, programes del Fons Social Europeu, entre altres.

La iniciativa Joventut en moviment ha comptat amb la participaci de la Comissi Europea, el centre Europe Direct Lleida, la Regidoria de Joventut de lAjuntament de Lleida, el Departament dEnsenyament, el Servei dOcupaci de la Generalitat, la Direcci General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Globalleida i la Universitat de Lleida.

Ms informaci: Joventut en Moviment

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí