Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
CAMPANYA TREBALLANT PER A TU DE LA UE
  
La Comissi Europea ha endegat una campanya informativa sobre les inversions de la UE i els seus efectes en la creaci docupaci i en la millora de la vida diria de les persones. A travs danuncis en mitjans de comunicaci i del web www.trabajandoparati.eu podem conixer 80 projectes finanats i desenvolupats en diversos pasos europeus, entre ells, a lestat espanyol.

Com a exemple, podem trobar un projecte a escala europea per ajudar les persones amb asma a respirar millor, que compta amb la participaci de 40 organitzacions dEspanya, Alemanya i Polnia. Sha fet un estudi clnic a Europa que permet identificar els diferents tipus dasma i compartir idees i investigacions recents a travs duna plataforma central.

Ms informaci: web Trabajando para ti

  
  
  
2. CONVOCATRIES I PROGRAMES
CONVOCATRIA DE LA XARXA ENTERPRISE EUROPE NETWORK (COS-EEN-2014-2-04)
  
La Comissi Europea ha publicat la segona convocatria de la xarxa Enterprise Europe Network, que ha de contribuir als objectius del programa COSME (Programa per a la Competitivitat de les Empreses i per a les PIME), facilitant l'accs als mercats europeus i internacionals de les PIME europees i proporcionant serveis de negocis i suport a la innovaci integrades orientades al creixement que ajudin a enfortir la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses europees.

La xarxa abordar principalment a les PIME europees que tracten d'aprofitar les noves oportunitats en el mercat nic i en tercers pasos.

Termini: 29 de gener de 2015

Ms informaci: convocatria de propostes

  
  
  
PROGRAMA ERASMUS+: ACCI CLAU 3. SUPORT A LA REFORMA DE POLTIQUES INICIATIVES PROSPECTIVES
  
La Comissi Europea ha publicat una convocatria de propostes en el marc del programa Erasmus+ per a projectes de cooperaci europea prospectiva en els mbits de l'educaci, la formaci i la joventut.

Els projectes de cooperaci prospectiva sn projectes de cooperaci proposats i gestionats per una associaci d'actors clau amb l'objectiu d'identificar, provar, desenvolupar i avaluar nous enfocaments innovadors en els mbits de l'educaci, la formaci i la joventut que es puguin integrar i permetin obtenir informaci per millorar les poltiques d'educaci i de joventut. Els projectes shan de centrar en la innovaci en les prctiques i poltiques dels sectors de leducaci i la joventut.

Les activitats finanables sn, entre d'altres: anlisis de necessitats, estudis, activitats de recerca, tallers, conferncies i seminaris, intercanvis, avaluacions i activitats de sensibilitzaci. El requisit mnim per a la formaci duna associaci s la presncia dorganitzacions que representin a tres pasos del programa.

Termini: 24 de febrer de 2015.

Ms informaci: convocatria de propostes

  
  
  
PROGRAMA ERASMUS + ACCI ESPORTS: PARTENARIATS COLLABORATIUS
  
La Comissi Europea ha publicat una convocatria de propostes en el marc del programa Erasmus+ per a projectes en lmbit de lEsport per finanar partenariats collaboratius en el camp de lesport i esdeveniments esportius europeus sense nim de lucre en el marc de la setmana europea de lesport 2015.

Aquesta convocatria finana projectes enfocats a la creaci de partenariats esportius per a la realitzaci daccions collaboradores en el marc de lesport a ms desdeveniments sense nim de lucre que tinguin lesport com a base de la seva activitat.

Termini: 22 de gener de 2015

Ms informaci: convocatria de propostes

  
  
  
3. SOM EUROPA
RECEPCI ALS GUANYADORS DE LA GIMCANA DEST EUROPA
  
El tinent dalcalde i regidor de Turisme i Projecci Exterior de lAjuntament de Lleida, Flix Larrosa, va rebre a la Paeria, el passat 23 de desembre, els alumnes guanyadors de la Gimcana del Dia dEuropa, del collegi Lestonnac, que van viatjar a Bruselles al novembre per conixer el Parlament Europeu i altres institucions europees. La visita va permetre als estudiants aprofundir en el coneixement de la Uni Europea, visitar les installacions de la instituci a Brusselles, tenir contacte amb els eurodiputats i treballadors de lEurocambra i intercanviar impressions sobre els temes dactualitat de la poltica comunitria.

El responsable de Projecci Exterior de la Paeria va conversar amb els guanyadors del concurs per conixer tot all que els estudiants han aprs sobre la UE i va escoltar les seves propostes i suggeriments.

La Gimcana forma part dels actes de la Setmana dEuropa, una iniciativa que organitza cada any lAjuntament de Lleida per commemorar el Dia dEuropa (9 de maig)

  
  
  
4. DESTAQUEM
GARANTIA JUVENIL A CATALUNYA
  
La Garantia Juvenil s un programa europeu per reduir latur juvenil. L'objectiu s garantir que els joves menors de 25 anys puguin rebre una oferta d'ocupaci, d'educaci contnua o un perode de prctiques desprs d'acabar l'educaci formal o quedar aturats.
Els beneficiaris de la Garantia Juvenil sn els joves menors de 25 anys o menys de 30 anys en el cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent, que ni estudien, ni treballen, ni reben formacin, ja que constitueixen un dels grups de poblaci amb ms dificultats d'accs a l'ocupaci en aquest moment.

Per a ms informaci i inscripci al programa, us podeu adrear a La Palma- Centre de Recursos Juvenils de Lleida (C. la Palma, 6-10. 25002 Lleida Tel. 973 700 666 joventut@paeria.cat)

La Generalitat de Catalunya ha creat el segent web amb informaci detallada del programa Garantia Juvenil

  
  
  
L'EUROPE DIRECT LLEIDA US DESITJA MOLT BONES FESTES I UN FELI ANY 2015!
  

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí