Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
2015, ANY EUROPEU DEL DESENVOLUPAMENT
  
El 2015 ser l'Any Europeu del Desenvolupament. Les activitats comenaran el 9 de gener, amb una cerimnia d'inauguraci a Riga (Letnia). L'objectiu de l'Any Europeu del Desenvolupament s augmentar la conscienciaci dels ciutadans europeus sobre el paper que juga la UE en el desenvolupament internacional, en leradicaci de la pobresa i en la resposta als reptes globals, alhora que animar-los a comprometre's i a participar de forma activa en el desenvolupament internacional i en les accions de l'Any Europeu.

Les activitats que es duran a terme durant el 2015 giraran al voltant del lema "el nostre mn, la nostra dignitat, el nostre futur". El 2015 s l'any fixat per assolir els objectius del Millenni i tamb s l'any en qu es decidir un nou acord internacional sobre el clima, en la Conferncia del Canvi Climtic de les Nacions Unides al setembre.

Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
2. CONVOCATRIES I PROGRAMES
PROGRAMA EUROPA AMB ELS CIUTADANS 2014-2020. CONVOCATRIES DE PROPOSTES
  
La Comissi Europea ha publicat diverses convocatries del programa Europa amb els Ciutadans 2014-2020 del captol 2 El comproms democrtic i la participaci ciutadana. L'objectiu del programa Europa amb els ciutadans s contribuir a la comprensi de la UE per part dels ciutadans, promoure la ciutadania europea i millorar les condicions per a la participaci; conscienciar sobre la memria histrica; i encoratjar la participaci democrtica. Poden participar-hi els ens pblics i les ONG dels 28 Estats membres.

En concret, shan publicat les segents convocatries:

  
  
  
2.1. AGERMANAMENTS DE CIUTATS
  
Aquesta convocatria pretn donar suport a projectes que acostin ciutadans de pobles agermanats. A travs de mobilitzar ciutadans de la Uni a nivell local per tal de debatre temtiques dinters que formin part de lagenda europea. Aquesta mesura persegueix promoure la participaci cvica en el procs de construcci i desenvolupament de les poltiques europees.

Termini: 2 de mar de 2015

Ms informaci: Agncia Executiva dEducaci, Audivisual i Cultura

  
  
  
2.2. XARXES DE CIUTATS
  
Aquesta convocatria proporciona finanament als municipis i a les associacions perqu treballin conjuntament en temtiques concretes amb una perspectiva de llarg termini amb la voluntat de desenvolupar xarxes de ciutats que permetin una cooperaci sostenible.

Termini: 2 de mar de 2015

Ms informaci: Agncia Executiva dEducaci, Audivisual i Cultura

  
  
  
2.3. PROJECTES DE LA SOCIETAT CIVIL
  
Aquesta convocatria promou projectes que fomentin la trobada de ciutadans en activitats vinculades directament a les poltiques de la Uni, proporcionant aix la participaci directa en el procs de disseny de poltiques de la Uni. Les activitats finanades hauran dincloure; la promoci de la solidaritat i el comproms social, el recull dopinions, el voluntariat.

Termini: 2 de mar de 2015

Ms informaci: Agncia Executiva dEducaci, Audivisual i Cultura

  
  
  
3. SOM EUROPA
RECEPCI DE NADAL ALS AMBAIXADORS DE LLEIDA
  
LAuditori Municipal Enric Granados va acollir, el passat 24 de desembre, la tradicional recepci nadalenca als ambaixadors de Lleida que des de fa 13 anys organitza la Paeria a travs de Turisme de Lleida. Lalcalde de Lleida, ngel Ros, va presidir la trobada amb els ambaixadors que aquests dies han tornat a casa. La trobada sha dut a terme en aquest equipament municipal ja que acull lexposici del cientfic lleidat Joan Or i coincidint amb la celebraci lany 2016 el centenari dEnric Granados.

El programa dels Ambaixadors de Lleida, que compta actualment amb 620 persones, s una eina de promoci de la ciutat a travs de la qual els lleidatans que hi participen fan de cicerones all on es troben. Est adreat als lleidatans i lleidatanes que resideixen fora de la ciutat i que volen contribuir a la seva projecci. El seu propsit s formar una xarxa de persones interessades a canalitzar la promoci turstica de la ciutat de Lleida en el seu lloc actual de residncia, ja sigui a l'Estat espanyol, Europa o arreu del mn.

Ms informaci: programa Ambaixadors de Turisme de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
BEQUES DE POSTGRAU DE LOBRA SOCIAL "LA CAIXA"
  
Convocatria de beques i ajuts per a estudis de msters i postgrau:

- 25 beques per a cursar un doctorat a Espanya. Termini: 23 de febrer de 2015.
- 65 beques per a cursar estudis de postgrau a Europa. Termini: 9 de febrer de 2015.
- 48 beques per a cursar estudis de mster o doctorat a Estats Units o Canad. Termini: 27 d'abril de 2015.
- 7 beques per a cursar estudis de mster o doctorat a Austrlia, Corea del Sud, lndia, el Jap, Singapur i la Xina. Termini: 23 de mar de 2015

Ms informaci: Obra Social La Caixa

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí