Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
NOVES ETIQUETES PER A PRODUCTES ALIMENTARIS A LA UE
  
El reglament de la Uni Europea (nm. 1169/2011) permet als consumidors, des del passat 13 de desembre, disposar duna informaci ms clara, completa i precisa sobre els aliments que comprin. Les novetats ms destacables sn:
- Les etiquetes dels productes hauran de contenir informaci com ara l'origen de la carn fresca de porc, xai, cabrit i aus de corral.
- La lletra de la informaci obligatria haur de tenir una mida mnima perqu sigui llegible.
- Una informaci ms clara i harmonitzada sobre els ingredients allrgens dels aliments envasats mitjanant un tipus i color de lletra diferent.
- Idntica informaci quan es tracti d'una venda al detall com en la venda a distncia o per internet.
- Indicaci clara quan es tracti de carn o de peix reconstituts.
- Indicaci clara quan es tracti de productes descongelats.

Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
2. CONVOCATRIES I PROGRAMES
SUBVENCIONS PER A LA CELEBRACI D'ACCIONS DE COMUNICACI I ACTIVITATS DIVULGATIVES SOBRE LA UE
  
El Ministeri dAfers Exteriors i Cooperaci convoca subvencions destinades a finanar la celebraci d'activitats divulgatives i accions de comunicaci sobre la Uni Europea, que tinguin lloc al 2015, fent especial mfasi en el segent tema: 30 anys d'Espanya a la Uni Europea.

La finalitat d'aquestes subvencions s promoure la realitzaci d'iniciatives de comunicaci i participaci ciutadana que fomentin el concepte i la prctica de la ciutadania europea en i amb la societat civil espanyola. En poden ser beneficiaris tota persona fsica o jurdica, no pertanyent al sector pblic, legalment constituda, que la seva activitat no tingui nim de lucre.

Termini: 30 de gener de 2015.

Ms informaci: convocatria BOE

  
  
  
CONVOCATRIA DE PROJECTES DE L'EUROREGI SOBRE LA GESTI DE RISCOS
  
L'Euroregi Pirineus Mediterrnia (formada per Catalunya, Illes Balears, Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrnes) ha obert una convocatria sobre la gesti dels riscos relacionats amb el recurs de laigua (inundacions, sequera, submersi, qualitat, garantia en el subministrament).

La dotaci financera d'aquesta convocatria s de 120.000 i el percentatge mxim de cofinanament del 60%. Els projectes han de contribuir a innovar i millorar la gesti dels riscos relacionats amb l'aigua mitjanant accions de comunicaci, informaci, recerca i formaci. L'associaci participant haur d'incloure com a mnim, tres entitats de tres dels quatre territoris membres de l'Euroregi Pirineus Mediterrnia.

Termini: 15 de febrer 2015.

Ms informaci: web de l'Euroregi

  
  
  
PROGRAMA EUROPA CREATIVA: PLATAFORMES EUROPEES
  
La Comissi Europea ha publicat la convocatria de plataformes europees del programa Europa Creativa, que t per objectiu donar suport a organitzacions culturals i creatives que impulsin el desenvolupament de nous talents i estimulin la mobilitat transnacional dels agents culturals i creatius, aix com la circulaci d'obres.

Les plataformes sollicitants han d'estar formades per una entitat coordinadora i almenys deu operadors culturals europeus situats en almenys deu pasos diferents que participin al programa, i almenys cinc d'ells han de tenir seu a la UE, en un pas de l'AELC o a Sussa.
La subvenci mxima s de 500.000 (amb una taxa mxima de cofinanament del 80%).

Termini: 25 de febrer de 2015.

Ms informaci: Agncia Executiva dEducaci, Audivisual i Cultura

  
  
  
3. SOM EUROPA
LEUROPE DIRECT LLEIDA OBT UNA NOVA SUBVENCI DE LA UNI EUROPEA
  

El centre d'informaci sobre la Uni Europea a Lleida, que acull l'Ajuntament de Lleida, ha tornat a obtenir la subvenci anual de la Comissi Europea per al seu funcionament i per a l'organitzaci d'activitats i projectes de caire europeu durant el 2015. LAjuntament de Lleida, a travs de la Regidoria de Projecci Exterior, es consolida daquesta manera com un dels quatre punts informatius que desenvolupen aquesta tasca a Catalunya.

Cal recordar que el centre Europe Direct est situat actualment a ledifici del Casino al carrer Major 31bis, juntament amb Turisme de Lleida. Podeu adrear-vos-hi per consultar qualsevol tema i informaci sobre la Uni Europea.

Ms informaci: web Europe Direct Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
PRCTIQUES A LA COMISSI EUROPEA
  
Programa de prctiques de 5 mesos per a titulats universitaris a diversos serveis i Direccions Generals de la Comissi Europea, adreat a graduats universitaris amb bon nivell dangls, francs o alemany.
Presentaci de sollicituds fins el 30 de gener (inici de les prctiques a partir doctubre 2015)
Programa de prctiques Comissi Europea

  
  
  
PRCTIQUES PER A TRADUCTORS AL PARLAMENT EUROPEU
  
Programa de formaci de 3 mesos al Parlament Europeu adreat a persones amb estudis superiors o tcnics en Traducci. Cal tenir un coneixement excellent de 3 llenges oficials de la UE (saccepta la llengua dun pas candidat), ser major dedat i tenir la nacionalitat dun estat membre de la UE.
Presentaci de sollicituds fins el 15 de febrer (inici de les prctiques a partir de l1 dabril)
Programa de prctiques Parlament Europeu

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí