Europa en un click
  
  
NOU BUTLLET DE L'EUROPE DIRECT LLEIDA
  
Europe Direct Lleida presenta aquest nou butllet d'informaci europea amb l'objectiu de difondre l'actualitat de la Uni Europea: notcies dactualitat, convocatries de programes europeus, iniciatives locals de dimensi europea, aix com altres actes i activitats. A la part final del butllet trobareu les condicions ds daquest servei.

Per a ms informaci, us podeu adrear a la nostra web i tamb al nostre centre:
Avda. Tortosa, 4. Edifici GORA-Mercolleida. 25005 Lleida

  
  
  
ACTUALITAT DE LA UNI EUROPEA
Consulta de la Comissi Europea "Quina Europa volem"
  
La Comissi Europea va llanar el mes de maig la iniciativa "Quina Europa volem", una mplia consulta popular en qu els ciutadans poden participar i dir en quina Europa volen viure el 2020.

En aquest marc, la vicepresidenta de la Comissi Europea i comissria per a la Justcia, Drets Fonamentals i Ciutadania, Viviane Reding, tindr una trobada amb ciutadans a Cadis el prxim 27 de setembre, de 12.30 a 14h, que ser retransmesa via webstreaming, el que permetr veure en viu el debat a travs d'internet al web http://uesp.es/ideas.

Tamb es retransmetr a travs del compte de Twitter de la Representaci de la Comissi a Espanya (@uemadrid). Les persones interesades podran participar al debat i plantejar preguntes utilitzant el hashtag #QuEuropaQueremos.

Totes les contribucions que es rebin utilitzant aquest hashtag es mostraran en una gran pantalla a lauditori de Cadis, on tindr lloc el debat ciutad. Enlla per partipar al debat

  
  
  
PROGRAMES I CONVOCATRIES
Recerca i Desenvolupament: Convocatria de propostes dels programes de treball de 2012 i 2013 del Set Programa Marc de la UE i del Programa Marc de la CEEA
  
La Comissi Europea ha publicat 50 convocatries per a la recerca i la innovaci que es destinaran a donar suport a projectes que impulsin l'ocupaci i la competitivitat. La mesura s'inscriu en el 7 Programa Marc de la UE i permetr cofinanar mesures que tractin qestions com la salut, les noves tecnologies, l'energia i el medi ambient i altres.

Entre les 50 convocatries es troba la que permet cofinanar projectes per al desenvolupament de ciutats intelligents Smart Cities', a la qual es destinaran 365M. L'objectiu s que el sector privat participi en aquesta iniciativa destinada a crear ciutats ms eficients i respectuoses amb el medi ambient.

Hi ha diferents terminis en funci dels programes i convocatries especfics.

Ms informaci: 7 Programa Marc de la UE

  
  
  
Turisme: convocatria per a productes turstics transnacionals basats en el patrimoni cultural o industrial (44G/ENT/PPA/12/6460)
  
L'objectiu de la convocatria s complementar les poltiques nacionals i regionals de suport a la cooperaci transnacional i iniciatives conjuntes encaminades a dissenyar productes transnacionals innovadors en els mbits del turisme cultural i / o industrial, amb la finalitat de: contribuir a diferenciar l'oferta turstica europea per capitalitzar i donar valor al patrimoni cultural com; contribuir a la regeneraci econmica i creaci d'ocupaci en declivi (post) a travs de les regions industrials en projectes de cooperaci interregional i transnacional en l'mbit del turisme.

El producte turstic transnacional ha de ser concebut i estructurat al voltant d'un tema com, que ha d'estar relacionat amb el patrimoni cultural europeu o industrial. El producte turstic que es cre tindr una "dimensi europea", ha dabastar, com a mnim, 5 pasos europeus, i ha destar format per un consorci dun mnim de 5 socis, basats en 5 pasos diferents.

Termini: fins el 28 de setembre.

Ms informaci: Comissi Europea - Empresa i Indstria

  
  
  
ESTUDIANTS DE LANUNCIATA-DOMINIQUES DE LLEIDA VISITEN EL PARLAMENT EUROPEU A BRUSSELLES
La visita s el premi concedit per haver guanyat la "Gimcana Dest Europa"
  
El 20 de setembre un grup de 25 joves del Collegi Anunciata-Dominiques de Lleida Lleida va visitar el Parlament Europeu a Brusselles, on van ser rebuts pels eurodiputats Maria Badia i Raimon Obiols.

Aquesta visita es produeix amb motiu del premi aconseguit pel grup de joves daquest centre escolar com a vencedors de la Gimcana Dest Europa. La gimcana va ser organitzada per lAjuntament de Lleida -amb el suport de lOficina del Parlament Europeu a Barcelona- per a tots els centres de secundria de la ciutat el passat 7 de maig en el marc dels actes de celebraci de la setmana dEuropa per commemorar el Dia dEuropa, 9 de maig.

La visita al Parlament Europeu va permetre als estudiants aprofundir en el coneixement de la Uni Europea, visitar les installacions de la instituci a Brusselles, tenir contacte amb els eurodiputats i treballadors de lEurocambra i intercanviar impressions sobre els temes dactualitat de la poltica europea.

  
  
  
DESTAQUEM
I Frum agrari europeu: la nova PAC, el 29 de setembre de 2012 a Lleida
  
En el marc de la propera edici de la Fira de Sant Miquel de Lleida, el 29 de setembre tindr lloc la jornada I Frum agrari europeu: la nova PAC, que t com a objectiu presentar la proposta de reforma de la Poltica Agrria Comuna de la Comissi Europea, les demandes del Parlament Europeu, el posicionament de la Generalitat de Catalunya, aix com les opinions del sector agrari catal.

LEurope Direct Lleida collabora en lorganitzaci daquesta jornada.

Hora i lloc: 10h, Sal de Congressos. Fira de Lleida. Camps Elisis

La inscripci s gratuta. Enlla al programa

  
  
  
LEurope Direct Lleida participar amb un estand informatiu a la Fira de Sant Miquel
  
El centre Europe Direct Lleida estar present a la Fira Agrria de Sant Miquel-Eurofruit que tindr lloc del 27 al 30 de setembre amb un estand informatiu sobre la Uni Europea i els diferents serveis que ofereix el centre i la xarxa Europe Direct, situat a l'estand de la Paeria.

A l'estand informatiu us podreu informar sobre diferents aspectes de la UE aix com trobar material divulgatiu sobre programes, iniciatives i institucions europees.

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí