Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
NOVA INICIATIVA PIME DE LA COMISSI EUROPEA PER FACILITAR CRDITS MS BARATS A LES EMPRESES ESPANYOLES
  
El passat mes de gener la Comissi Europea va signar la iniciativa PIME amb Espanya, un acord pioner de 3.200 milions deuros per a les empreses amb menys de 250 empleats.

En el marc daquesta iniciativa, les Comunitats Autnomes reassignaran una part del finanament de la UE amb crrec als Fons Estructurals i dInversi europeus, uns 800 milions deuros. Aquesta quantitat sutilitzar com a garantia per a assumir riscos en els projectes.

La iniciativa PIME a Espanya ofereix garanties als intermediaris financers (bancs i altres institucions financeres), que cobreixen les carteres de crdits que es concedeixen a les PIME subvencionables. Aix, en el cas dimpagaments de prstecs concedits a les PIME, la iniciativa PIME cobreix parcialment limpagament.

Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
INICIATIVA VOLUNTARIS D'AJUDA DE LA UE
  
La iniciativa preveu lassistncia tcnica a les organitzacions denviament, i tamb el desenvolupament de les capacitats per a lajuda humanitria de les organitzacions dacollida. Les propostes per als dos tipus d'activitats (assistncia tcnica i desenvolupament de les capacitats) han de ser presentades per algun daquest tipus dorganitzacions:
1.- ONGs sense nim de lucre constitudes de conformitat amb el dret d'un Estat membre i la seu es trobi en el territori de la UE;
2.- organismes de dret pblic de carcter civil que es regeixin pel dret d'un Estat membre, o b,
3.- per la Federaci internacional de les Organitzacions nacionals de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja.

Terminis durant 2015: 1 dabril i 1 de setembre.
Ms informaci: convocatria DOUE

  
  
  
CONVOCATRIA DAJUTS DEL CAPTOL JOVENTUT DEL PROGRAMA ERASMUS+
  
El captol de Joventut del Programa Erasmus + t per objecte desenvolupar la cooperaci en l'mbit de la joventut a la Uni Europea. Dins del captol de Joventut, el Programa planteja tres tipus d'accions clau:
a) Acci clau 1. Mobilitat de les persones per motius d'aprenentatge dels individus.
b) Acci clau 2. Cooperaci per a la innovaci i l'intercanvi de bones prctiques.
c) Acci clau 3. El suport a la reforma de les poltiques.

Poden ser beneficiaris dels ajuts tant les persones fsiques representants d'un grup de joves no associats com les entitats o organitzacions que concorrin a la present convocatria que reuneixin els requisits establerts en la Guia del Programa.

Terminis durant lany 2015: 30 d'abril /1 d'octubre.
Ms informaci: Organismo Autnomo de Programas Educativos

  
  
  
PUBLICACI DE LA GUIA "EUROPA CREATIVA" EN CATAL
  
Europa Creativa s el nou programa de la UE concebut per donar suport al cinema i als sectors cultural i creatiu. Aquesta publicaci en catal, realitzada per la Representaci de la Comissi Europea a Barcelona, s una guia sobre les oportunitats que ofereix la UE als professionals dels sectors cultural i audiovisual.

Enlla a la Guia

  
  
  
3. SOM EUROPA
CONVOCATRIA DE LA SETENA EDICI DEL PREMI INTERNACIONAL CIUTAT DE LLEIDA- 2015
  
L'Ajuntament de Lleida ha convocat la setena edici del Premi Internacional Ciutat de Lleida amb l'objectiu de promoure la projecci internacional de Lleida i la seva rea d'influncia.

Shi poden presentar persones, entitats de la societat civil, empreses i/o institucions que hagin destacat per la seva aportaci, a travs del seu treball acadmic, cientfic, econmic, social o cultural, a la visibillitzaci, el coneixement o el ress internacional de la ciutat de Lleida i el seu territori ms prxim.

Termini de presentaci de candidatures: fins el 20 d'abril de 2015.

Ms informaci: web del Premi Internacional

  
  
  
4. DESTAQUEM
CONCURS EUROSCOLA 2015, DEDICAT A LANY EUROPEU DEL DESENVOLUPAMENT
  
Concurs convocat per l'Oficina d'Informaci del Parlament Europeu a Espanya, destinat a joves d'entre 15 i 18 anys que estudien l'Ensenyana Secundria Obligatria (ESO), Batxillerat o Cicles de Formaci Professional de Grau Mitj a centres educatius dEspanya. El premi final s la participaci en el programa Euroscola del Parlament Europeu a Estrasburg, juntament amb joves de tot Europa.
Les inscripcions dels grups participants estan obertes fins el 2 de mar de 2015.
Web Euroscola

  
  
  
PRCTIQUES AL COMIT DE LES REGIONS DE LA UNI EUROPEA
  
El Comit de les Regions, amb seu a Brusselles, convoca el seu programa de prctiques pel perode d'octubre de 2015 a mar de 2016. Estan adreades a persones amb un ttol universitari i coneixement satisfactori de dues llenges comunitries. Termini de presentaci de candidatures fins el 31 de mar.
Web del Comit de les Regions

  
  
  
CONVOCATRIA DE LECTORATS EN UNIVERSITATS ESTRANGERES
  
Convocatria de l'AECI per promocionar els estudis de llengua i cultura espanyola en universitats dAmrica, sia, sia-Pacfic, frica Subsahariana, Europa, Mediterrani i pasos rabs. S'adrea a persones de nacionalitat espanyola, amb titulaci universitria dEspanyol, Filologia, Literatura, Llenges, Humanitats, Traducci, Interpretaci o Lingstica, amb formaci especfica en la didctica despanyol i experincia docent.
Termini per a presentar sollicituds per a places noves: 2 de mar 2015.
Web de l'AECI

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí