Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
LLANAMENT DE CINC PROGRAMES OPERATIUS ESPANYOLS AQUESTA SETMANA
  
Aquesta setmana es presentaran cinc programes operatius espanyols: Catalunya, Galcia, Castella La Manxa, Pas Basc i Cantbria. A Catalunya, el Programa Operatiu est dotat amb 1.6 bilions dEuros, dels quals 808.4m Euros provenen de la UE. El finanament de la UE es distribuir dacord amb lestratgia despecialitzaci regional (RIS3CAT), que es concentra bsicament en R+D+I i en les TIC, amb lobjectiu denfortir les institucions de R+D+I i de fomentar les activitats de recerca gestionades per la iniciativa privada.

El programa operatiu de Catalunya se centrar en tres prioritats:
- Coneixement i innovaci (40,9 % dels fons FEDER);
- Millora de la competitivitat de les pimes (37,9 % dels fons FEDER);
- Economia verda (21,2 % dels fons FEDER)

Els cinc Programes Operatius utilitzaran les inversions de la UE per millorar les seves capacitats en recerca i innovaci, incloent l'ampliaci de les activitats de recerca de les petites i mitjanes empreses del pas (PIMES).

Ms informaci: Direcci General de Poltica Regional

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA CULTURA EUROREGI 2015 PER A PROJECTES DE COOPERACI
  
LEuroregi Pirineus Mediterrnia ha obert una convocatria per donar suport a un partenariat que vulgui adquirir una dimensi europea mitjanant el programa Europa Creativa. La dotaci de la present convocatria s de 100.000 EUR, import que ser assignat a un sol projecte que es comprometi a presentar una candidatura a la convocatria 2015 de la lnia projectes de cooperaci a petita escala del subprograma Cultura dEuropa Creativa.

Encara que el projecte seleccionat no sigui programat per la Comissi Europea, es desplegar a escala regional (i europea), prvia adaptaci al nou context pressupostari. El partenariat ha de comptar necessriament amb almenys quatre entitats de les quatre regions membres de l'Euroregi Pirineus Mediterrnia i el lder tamb ha de ser de lEuroregi.

Termini: 1 de juny 2015
Ms informaci: Euroregi Pirineus Mediterrnia

  
  
  
CONVOCATRIA DE PROPOSTES DE SOLUCIONS TIC QUE MILLORIN LA QUALITAT DE VIDA DE LA GENT GRAN
  
El programa de recerca i desenvolupament Active and Assisted Living (AAL) ha publicat la convocatria de propostes Living actively and independently at home' per finanar projectes que millorin la qualitat de vida de la gent gran mitjanant solucions TIC innovadores.

Les propostes hauran d'abordar els segents aspectes:
- Major grau d'independncia per a l'usuari final, permetent la presa de decisions amb mnima ajuda professional, equipament i/o assistncia.
- Solucions que contribueixin a millorar la qualitat de vida de l'usuari final, proporcionant-li ms autonomia i participaci en la societat.
- Solucions que serveixin de suport als usuaris en la seva llar, mitjanant tecnologies existents, o el desenvolupament de solucions que ajudin a cobrir les necessitats i que tingui un alt potencial de comercialitzaci.

La dotaci pressupostria de la convocatria s de 200.000.
Termini: 28 de maig 2015
Ms informaci: programa AAL

  
  
  
3. DESTAQUEM
CONCURS DE FOTOGRAFIA DEL PARLAMENT EUROPEU
  
LOficina del Parlament Europeu a Barcelona ha convocat un concurs de fotografia, relacionat amb lAny Europeu del Desenvolupament. Cada mes, fins el setembre de 2015, es proposar un tema diferent relatiu al desenvolupament. El premi del concurs s un viatge a Estrasburg. El tema de mar s dones i nenes. Termini de participaci: fins el 29 de mar.
Oficina del PE a Barcelona

  
  
  
SELECCI DE PROFESSIONALS PER TREBALLAR A BADEN-WRTTEMBERG ALEMANYA
  
Procs de selecci a Barcelona per seleccionar ms de 170 professionals qualificats interessats a treballar en aquesta regi dAlemanya en els sectors de l'hostaleria, restauraci, construcci, sanitat i altres professions tcniques. Enviament de sollicituds fins el 3 dabril.
Oficina de Treball de la Generalitat

  
  
  
CONVOCATRIA D'OPOSICIONS A LA UNI EUROPEA
  
Les institucions de la UE estan buscant graduats altament motivats, amb estudis universitaris complets; ciutadania de la UE; un coneixement profund d'una llengua oficial de la UE (C1); i un coneixement satisfactori d'angls, francs o alemany (B2), per ser contractats com a personal permanent. Els llocs de treball oferts seran a Brusselles o Luxemburg. Termini: fins el 21 dabril.
Oficina EPSO

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí