Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
LA COMISSI EUROPEA PRESENTA LAGENDA EUROPEA SOBRE MIGRACI
  
La Comissi Europea va presentar el 13 de maig una Agenda Europea sobre Migraci, on esbossa tant les mesures immediates que s'adoptaran per tal de respondre a la situaci de crisi que hi ha a la Mediterrnia com els diversos passos que s'han de donar en els propers anys per gestionar millor la migraci en tots els seus aspectes.

L'Agenda estableix una resposta europea que combina les poltiques internes i externes fent el millor s possible de les agncies i altres instruments de la UE, i comptant amb la participaci de tots els agents: els Estats membres, les institucions de la UE, les organitzacions internacionals, la societat civil, les autoritats locals i els tercers pasos. El ple del Parlament Europeu debatr el 20 de maig la nova Agenda Europea sobre Migraci.

Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
2. CONVOCATRIES I PROGRAMES
CONVOCATRIA URBACT DE CREACI DE XARXES DE PLANIFICACI DACCI EN LMBIT DEL DESENVOLUPAMENT URB
  
El programa URBACT III ha publicat una convocatria de propostes per a la creaci de 20 xarxes de planificaci d'acci (Action-Planning Networks), que tenen per objectiu millorar la capacitat de les ciutats de gestionar les poltiques urbanes sostenibles i reforar l'habilitat de dissenyar estratgies integrades en aquest mbit. Els beneficiaris sn ciutats i autoritats pbliques o entitats equivalents. El pressupost total elegible per una xarxa de planificaci d'acci s d'entre 600.000 i 750.000.

Formant part d'aquestes xarxes, les ciutats intercanvien sobre reptes poltics especfics i comparteixen experincies, problemes i possibles solucions, generant noves idees per afrontar els desafiaments relatius al desenvolupament urb sostenible.

Termini: 16 de juny de 2015.
Ms informaci: web URBACT

  
  
  
CONVOCATRIA PER ENFORTIR LA COMPETITIVITAT I LA SOSTENIBILITAT DEL SECTOR TURSTIC EUROPEU
  
En el marc del programa COSME, s'ha publicat una convocatria de propostes que t per objectiu promoure l'ampliaci del turisme de temporada, la diversificaci dels productes turstics i el foment del turisme accessible.

La convocatria est dividida en tres temes:
1. Incrementar els fluxos turstics en temporada baixa/mitja per a collectius de sniors (majors de 55 anys) i joves (entre 15 i 29 anys)
2. Diversificar l'oferta a la UE i els productes turstics promovent productes transnacionals, en els camps de l'esport i/o el benestar, o en l'mbit cultural o de l'herncia industrial.
3. Promoure l'accessibilitat del turisme millorant les installacions per turistes amb necessitats especials, sota la idea de "turisme per a tothom".
Les propostes han de ser presentades per consorcis constituts per un mnim de cinc socis d'almenys dos pasos diferents (pels temes 1 i 2) o d'almenys dos pasos diferents (pel tema 3).

Termini: 30 de juny de 2015.
Ms informaci: convocatria COSME

  
  
  
3. SOM EUROPA
CELEBRACI DE LA SETMANA DEUROPA A LLEIDA
  
LAjuntament de Lleida, a travs del centre Europe Direct, va organitzar del 4 al 9 de maig la Setmana dEuropa, amb lobjectiu de celebrar el Dia dEuropa (9 de maig).

Un dels principals actes va ser la Gimcana "Dest Europa", celebrada el dimecres 6 de maig amb 150 estudiants de primer de Batxillerat al Tur de la Seu Vella, que van superar diferents proves i jocs de contingut europesta. El centre guanyador en l'edici 2015 ha estat l'IES Torrevicens, que com a premi podr visitar el Parlament Europeu a Brusselles.

En finalitzar la Gimcana va tenir lloc la hissada de la bandera europea i l'acte institucional de celebraci del Dia d'Europa.

Ms informaci: web de la Paeria

  
  
  
4. DESTAQUEM
TREBALL: CONVOCATRIA D'OPOSICIONS PER TREBALLAR A LA COMISSI EUROPEA
  
Convocatria EPSO/AD/303/15 per a administradors en lmbit de cooperaci al desenvolupament i gesti dajuda a pasos de fora de la UE. Termini de presentaci de sollicituds fins el 9 de juny.
Web EPSO

  
  
  
TREBALL: OFERTES EN EL SECTOR SANITARI A SUSSA
  
La xarxa Eures publica diverses ofertes per a contractar personal d'infermeria i metges en diferents llocs de treball a Sussa. Es tracta de posicions en Cardiologia i Angiologia IMC, Medicina interna, Atenci intensiva, Quirrgica, entre altres. Termini de presentaci de sollicituds fins el 31 de juliol de 2015.
Oferta Eures

  
  
  
BEQUES ICEX D'INTERNACIONALITZACIO (BEQUES EN EMPRESES 2015)
  
El programa t com objectiu completar la formaci, durant 9 mesos, i promoure la inserci laboral dels 235 becaris seleccionats mitjanant la possibilitat de realitzar prctiques durant un any en empreses o entitats pbliques espanyoles amb activitat internacional. Els becaris obtenen un Mster Universitari en Gesti Internacional de l'Empresa. Termini de sollicituds fins el 29 de maig de 2015.
web de l'ICEX

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí