Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
ALIANA EUROPEA PER A LA FORMACI DAPRENENTS
  
Ms de 40 empreses i altres organitzacions europees shan adherit a lAliana Europea per a la Formaci dAprenents, coordinada per la Comissi Europea, i shan comproms a oferir als joves ms llocs daprenentatge professional i de major qualitat. En total, les empreses oferiran als joves 140.000 oportunitats daprenentatge professional i formaci. Per exemple, alguns dels compromisos adquirits per les empreses en el marc daquesta aliana sn:

- Adecco proporcionar formaci en el lloc de treball a 5 000 joves fins el 2017;
- AXA oferir oportunitats laborals a 20.000 joves fins 2018 (entre contractes fixes, de durada determinada i prctiques)
- BMV ampliar la formaci professional a escala internacional, especialment a travs dun programa de formaci dual entre Alemanya i Espanya.

Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
PROGRAMA POCTEFA ESPANYA-FRANA-ANDORRA: 10 DE SETEMBRE, PRIMERA CONVOCATRIA DE PROJECTES
  
La primera convocatria del programa de cooperaci territorial POCTEFA 2014-2020 (Interreg V-A Espanya, Frana, Andorra) es publicar el proper 10 de setembre i els projectes disposaran de dos mesos per presentar les seves candidatures.

Aquest programa inclou les regions espanyoles del Pas Basc, La Rioja, Navarra, Arag i Catalunya i els departaments francesos dels Pirineus Atlntics, dels Alts Pirineus, de l'Alta Garona, de l'Arieja i dels Pirineus Orientals; Andorra hi participa com a pas tercer.

Incloent-t'hi el finanament nacional, el pressupost total del programa ascendeix a gaireb 289 milions d'euros. Savaluaran amb especial atenci les iniciatives dirigides a preservar el medi ambient i a enfortir el vincle entre R+D i el sector empresarial.

Ms informaci: web del programa POCTEFA

  
  
  
PRIMERA CONVOCATRIA DEL PROGRAMA TRANSNACIONAL MED (FASE PREPARATRIA)
  
Des del 23 de juny est oberta una fase preparatria dirigida a facilitar la presentaci de propostes en el marc del programa de cooperaci transnacional MED 2014-2020, que sha dobrir l'1 de setembre i fins el 2 de novembre. Es podran presentar propostes en els segents eixos:

Eix 1: innovaci: creixement blau, creixement verd, indstries creatives i culturals, innovaci social
Eix 2: economia baixa en carboni: eficincia energtica en edificis pblics, fons d'energia local renovables, transport urb sostenible
Eix 3: recursos naturals i culturals: turisme sostenible martim i costaner, gesti i xarxa d'rees protegides

L'import del programa es valora en ms de 275M, dels quals el FEDER aporta 224M. A ms, s'han assignat al programa 9,3M a travs de l'Instrument d'Ajut de Preadhesi (IAP) de la UE.

Ms informaci: web del programa MED

  
  
  
APROVAT EL PROGRAMA DE COOPERACI TERRITORIAL SUDOE
  
La Comissi Europa ha aprovat el programa de cooperaci territorial pel sud-est d'Europa (programa SUDOE), que es beneficiar d'una ajuda financera del Fons Europeu de Desenvolupament (FEDER) de ms de 100 milions d'euros durant el perode 2014-2020.

El programa SUDOE inclou els segents territoris: tot Espanya (excepte les Illes Canries); tot Portugal (excepte Madeira i Aores); les regions del sud-est de Frana dAquitania, Avernia, Languedoc-Rossell, Lemos, Pirineus, Poitou-Charentes; Gibraltar; i Andorra. El programa est estructurat al voltant de cinc eixos prioritaris:
1. Promoure la capacitat d'innovaci per a un creixement intelligent i sostenible
2. Estimular la competitivitat i la internacionalitzaci de les pimes
3. Millorar les poltiques d'eficincia energtica en los edificis pblics i els habitatges
4. Prevenir i gestionar els riscs de manera ms efica
5. Protegir el medi ambient i promoure d's suficient dels recursos

Ms informaci: web del programa SUDOE

  
  
  
4. DESTAQUEM
BEQUES ARGO
  
Beques per a la realitzaci de prctiques a empreses a Europa, Estats Units, Canad, sia i Austrlia finanades pel Ministeri d'Educaci.
Cal disposar una titulaci universitria i ser menor de 35 anys. Les prctiques s'inicien l'1 i el 15 de cada mes. Presentaci de sollicituds fins l1 de setembre de 2016.
Beques Argo

  
  
  
PRCTIQUES REMUNERADES AL COMIT ECONOMIC I SOCIAL DE LA UNI EUROPEA
  
El Comit Econmic i Social de la Uni Europea, amb seu a Brusselles, convoca les seves prctiques remunerades de llarga durada que comenaran el 16 de febrer de 2016 per un perode de 5 mesos. S'adrecen a titulats universitaris nacionals dels Estats membres de la UE. Presentaci de candidatures fins el 30 de setembre.
Comit Econmic i Social de la UE

  
  
  
CONVOCATRIA DOPOSICIONS DEL PARLAMENT EUROPEU PER A LA CASA DE LA HISTRIA EUROPEA
  
El Parlament Europeu treballa per crear una Casa de la Histria Europea a Brusselles que oferir als visitants loportunitat de conixer la histria dEuropa i convoca oposicions per cobrir diferents llocs de treball permanents (categoria AD7): conservadors, mediadors culturals, gestors i conservadors de la collecci. Presentaci de candidatures fins el 23 de juliol.
Oficina de selecci de personal UE

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí