Europa en un click
  
  
ACTUALITAT DE LA UE
LA UNI EUROPEA REP EL PREMI NOBEL DE LA PAU
  
La UE va rebre el divendres 12 doctubre el Premi Nobel de la Pau com a reconeixement a les ms de sis dcades de contribuci al progrs de la pau i la reconciliaci, la democrcia i els drets humans a Europa.
El comit noruec encarregat de concedir el premi Nobel tamb va destacar que el paper estabilitzador desenvolupat per la UE ha contribut a transformar la major part dEuropa dun continent de guerra a un continent de pau.

Ms informaci : Comissi Europea

  
  
  
PROGRAMES I CONVOCATRIES
APRENENTATGE PERMANENT: CONVOCATRIA DEL PROGRAMA APRENENTATGE PERMANENT 2013
  
La Comissi Europea ha publicat la convocatria de propostes 2013 del programa Aprenentatge Permanent, que pretn fomentar l'intercanvi, la cooperaci i la mobilitat entre els sistemes d'educaci i formaci de la Uni Europea, perqu es converteixin en una referncia de qualitat mundial. En concret, shan convocat les convocatries dels segents programes especfics:

 • Comenius: mobilitat individual d'alumnes
 • Comenius i Grundtvig: formaci en prctiques
 • Ajudanties Comenius
 • Comenius, Erasmus, Leonardo da Vinci i Grundtvig: projectes multilaterals, xarxes i mesures d'acompanyament
 • Leonardo da Vinci: projectes multilaterals per a la transferncia d'innovaci
 • Leonardo da Vinci: mobilitat (incls el certificat de mobilitat Leonardo da Vinci); Erasmus: cursos intensius d'idiomes (IECL)
 • Programa Jean Monnet
 • Comenius, Leonardo da Vinci i Grundtvig: associacions; Comenius: associacions Comenius Regio; Grundtvig
 • Erasmus: programes intensius, mobilitat d'estudiants per a estudis i perodes de prctiques (incls el certificat cat de prctiques d'un consorci Erasmus) i mobilitat de personal (tasques docents i formaci de personal)
 • Grundtvig: ajudanties i projectes de voluntariat per gent gran
 • Programa transversal: activitat clau 1: visites d'estudi
 • Programa transversal: les altres activitats

  Les dates lmit de presentaci de propostes varien depenent del sub-programa. Ms informaci : Programa Aprenentatge Permanent

 •   
    
    
  CULTURA: CONVOCATRIA DE PROPOSTES DEL PROGRAMA CULTURA 2012
    
  La Comissi Europea ha publicat una convocatria de propostes en el marc del programa Cultura dirigida al finanament de projectes plurianuals de cooperaci; accions de cooperaci; accions de traducci literria; i subvencions als festivals culturals europeus. El programa Cultura t tres objectius especfics: promoure la mobilitat transnacional de les persones que treballen en el sector cultural; fomentar la circulaci transnacional d'obres i productes artstics i culturals; i afavorir el dileg intercultural.

  La convocatria 2012 abasta els segents captols:

  1. Suport a accions de cooperaci cultural: suport a projectes plurianuals de cooperaci (amb una durada d'entre tres i cinc anys), entre com a mnim sis operadors culturals, d'almenys sis pasos participants. Data lmit de presentaci de propostes: 7 de novembre de 2012.

  2. Projectes de cooperaci (amb una durada mxima de 24 mesos) per com a mnim tres operadors culturals de com a mnim tres pasos participants. Data lmit de presentaci de propostes: 7 de novembre de 2012.

  3. Accions de traducci literria (amb una durada mxima de 24 mesos). Data lmit de presentaci de propostes: 6 de febrer de 2013.

  4. Subvencions als festivals culturals europeus (projectes d'una durada de fins a 12 mesos). Data lmit de presentaci de propostes el 5 de desembre de 2012.

  Ms informaci : Programa Cultura

    
    
    
  PREMIS A LA INNOVACI EN L'ADMINISTRACI PBLICA
    
  La Comissi Europea convoca aquests premis amb lobjectiu de recompensar l'excellncia i la innovaci i les iniciatives pbliques innovadores exitoses que ja estiguin en marxa gestionades per les administracions pbliques nacionals, regionals o locals dels estats membres o pasos associats del Programa Marc de Recerca. Hi ha tres categories de premis:

  1. Iniciatives per als ciutadans
  2. Iniciatives per a les empreses
  3. Iniciatives per a l'educaci i la investigaci

  Termini de presentaci: 15 febrer 2013

  Ms informaci : Bases del Premi

    
    
    
  EFICINCIA EN LA GESTI DE RECURSOS: CONVOCATRIA DE LEUROREGI PIRINEUS MEDITERRNIA
    
  L'Euroregi Pirineus Mediterrnia ha publicat una convocatria sobre eficincia en la gesti dels recursos (eficincia energtica o gesti sostenible dels recursos hdrics), oberta a la participaci d'ens locals de Migdia-Pirineus, Catalunya, Llenguadoc-Rossell i les Illes Balears.

  Els projectes presentats hauran de contribuir a un s eficient dels recursos (energia o aigua), a travs d'accions de comunicaci, d'informaci, de recerca, formaci, etc.

  Termini: 20 de novembre de 2012.

  Ms informaci : Web de lEuroregi

    
    
    
  DESTAQUEM
  ACTE DE LLIURAMENT DEL PREMI INTERNACIONAL CIUTAT DE LLEIDA, EDICI 2012, AL DR. FERRERUELA
    
  El 23 d'octubre a les 19h tindr lloc l'acte de lliurament del guard del Premi Internacional Ciutat de Lleida, que enguany ha estat concedit al Dr. Rafael Ferreruela, oftalmleg i promotor de la Fundaci Ferreruela Sanfeliu.

  Aquesta iniciativa de lAjuntament de Lleida t com a lobjectiu promoure la projecci internacional de Lleida i la seva rea dinfluncia. Aix, amb aquest premi es reconeix pblicament i institucional la trajectria de persones, entitats de la societat civil, empreses i/o institucions que hagin destacat per la seva aportaci, a travs del seu treball acadmic, cientfic, econmic, social o cultural, a la visibilitzaci, coneixement o ress internacional de la ciutat de Lleida i el seu territori ms proper.

  Dia i lloc: 23 d'octubre 2012, 19h, Sal de Plens de la Paeria

  Confirmaci d'assistncia:
  Tel. 973 700675 / projeccioexterior@paeria.es

  Ms informaci: Premi Internacional Ciutat de Lleida

    
    
    
  SOLIDRIUM 2012: 20 I 21 D'OCTUBRE, LA LLOTJA
    
  Els propers 20 i 21 d'octubre tindr lloc, a La Llotja de Lleida (Avda. Tortosa), la XI Mostra d'Informaci i Documentaci per al Desenvolupament i la IX Fira d'Entitats Solidries de Lleida.

  El centre Europe Direct Lleida participar en aquesta edici del Solidrium amb un estand informatiu sobre la Uni Europea on es podran trobar publicacions i documentaci sobre les poltiques socials i de cooperaci al desenvolupament de la UE.

  Ms informaci: Solidrium 2012

    

  Europe Direct Lleida
  C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

  Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
  Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí