Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
FI DEL ROAMING A LA UNI EUROPEA LANY 2017
  

El Parlament Europeu ha donat llum verda a lacord entre els governs dels pasos de la UE i la Comissi Europea que permetr posar fi al roaming (tarifa ditinerncia) el juny de 2017. Lacord preveu que els preus baixin lany 2016, i a partir del juny de 2017, els ciutadans europeus podran utilitzar el mbil quan viatgin per qualsevol dels 28 Estats membres sense crrecs extra a la tarifa que tinguin contractada al seu pas, tant per a trucades com per dades de navegaci per Internet.

Entre el 30 dabril de 2016 i el 14 de juny de 2017 es desenvolupar un perode transitori en el qual els operadors podran sumar un petit recrrec a les tarifes nacionals.

Ms informaci: Parlament Europeu

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA DAJUTS DEL PROGRAMA HORITZ 2020 PER A PIMES
  
Convocatria dajuts del programa Estatal de Lideratge Empresarial en el marc del Pla Estatal d'Investigaci Cientfica i Tcnica i d'Innovaci 2013-2016 que tenen com a objectiu finanar un estudi de viabilitat (tcnica i comercial) que inclogui un pla de negoci d'un projecte innovador a aquelles pimes que, havent-se presentat a la Fase I de l'Instrument PIME del programa Horitz 2020, han estat avaluades per la Comissi Europea amb una puntuaci igual o superior a 12 punts, i que per raons pressupostries no han pogut ser finanades.

Les actuacions de les PIMES hauran de consistir en la realitzaci d'estudis de viabilitat (tcnica i comercial) que incloguin un pla de negoci de productes, processos o serveis innovadors, que incloguin la realitzaci d'activitats com ara anlisi de riscos, estudis de mercat o de gesti de la propietat intellectual d'un nou producte, un servei o una nova aplicaci de les tecnologies existents.

Termini: 28 de juliol 2015.
Ms informaci: convocatria BOE

  
  
  
CONVOCATRIA DEL PROGRAMA EUROPA CREATIVA PER DONAR SUPORT A JOVES CREATIUS I EMPRENEDORS
  
En el marc del programa Europa Creativa s'ha publicat la convocatria "Projecte pilot per a donar suport a joves creatius i emprenedors a la UE i a pasos tercers" (EAC/S11/2015). L'objectiu d'aquesta convocatria s crear una plataforma que reuneixi diferents xarxes existents de joves emprenedors que treballin en els sectors culturals i creatius de la UE i de tercers pasos; i facilitar la creaci de noves xarxes.

La plataforma tamb permetr intercanvis entre professionals i ajudar la una nova generaci d'experts creatius per accelerar el seu desenvolupament professional. Poden presentar-shi organitzacions pbliques i privades. El pressupost s de 800.000 euros, amb un cofinanament mxim del 80%.

Termini: 15 de setembre 2015.
Ms informaci: convocatria de la Comissi Europea

  
  
  
CONVOCATRIA DEL PROGRAMA EUROPA AMB ELS CIUTADANS
  
El programa Europa amb els ciutadans 2014-2020 vol impulsar la participaci activa dels ciutadans de la UE a travs del finanament de plans i activitats que promoguin el coneixement de la histria i els valors compartits dEuropa, aix com la participaci democrtica en el funcionament futur de la UE.

Actualment estan obertes dues lnies de subvencions dins el captol 2 del programa (comproms democrtic i participaci ciutadana).
- Mesura 2.1: agermanament de ciutats
- Mesura 2.2: xarxes de ciutats

Termini: 1 setembre 2015
Ms informaci: Punt Europeu de Ciutadania

  
  
  
3. SOM EUROPA
INTERCANVI JUVENIL INTERNACIONAL A LLEIDA
  
Entre el 6 i el 17 de juliol ha tingut lloc a Lleida un intercanvi de joves itailians, txecs i lleidatans al parc de La Mitjana, en el marc del programa europeu Erasmus +. Lintercanvi juvenil, promogut per lAjuntament de Lleida a travs de les Regidories de Joventut i Medi Ambient, ha tingut com a socis la Regidoria de Joventut de lAjuntament de Tortona (Italia) i lentitat Dum Deti de Praga (Repblica Txeca).

La finalitat de lintercanvi ha estat afavorir la mobilitat dels joves de la Uni Europea promovent la interrelaci, la tolerncia, la cohesi social europea i sensibilitzar els / les joves de la importncia de respectar el medi ambient. Durant la seva estada i intercanvi a Lleida els joves han realitzat activitats d'observaci i preservaci del medi ambient, a la Mitjana, a lHorta de Lleida i als Aiguamolls de Rufea i als projectes de sostenibilitat de la ciutat. Tamb han conegut els projectes sostenibles que hi ha Lleida: edificis construts amb tcniques de bioconstrucci, installacions de tractament de residus, disseny de jardins per lestalvi daigua, camps solars, etc projectes inclosos dins del smart green map de lleida. Aix mateix, els joves italians i txecs han presentat projectes que fan als seus pasos.

Ms informaci: Regidoria de Joventut

  
  
  
4. DESTAQUEM
PRCTIQUES A LA COMISSI EUROPEA
  
Prctiques remunerades de 3 a 5 mesos per a graduats universitaris a diversos serveis i Direccions Generals de la Comissi Europea. Cal tenir bon nivell dangls, francs o alemany. Les prctiques comenaran el mar de 2016. Presentaci de sollicituds fins el 31 dagost.
Comissi Europea

  
  
  
PRCTIQUES AL CONSELL DE LA UE
  
Prctiques remunerades de 5 mesos per a universitaris recent graduats a la Secretaria General del Consell de la Uni Europea. Requisits: tenir la nacionalitat d'un estat membre de la UE o d'un pas candidat i tenir coneixements de francs o angls.
Presentaci de sollicituds fins el 31 dagost.
Consell de la UE

  
  
  
SELECCI DE PROFESSORS PER AL REGNE UNIT
  
La Xarxa Eures coordina un procs de selecci de 35 professors de secundria de les rees de Matemtiques, Cincies i Informtica per a escoles pbliques i privades de diferents regions del Regne Unit. Cal tenir una Llicenciatura, Diplomatura o Grau a ms del CAP o Mster de professorat i nivell C1/C2 o B2+ dangls. Enviament de CVs fins el 15 de setembre.
Oferta Eures

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí