Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
PROPOSTA DE LA COMISSI EUROPEA SOBRE LA CRISI DELS REFUGIATS A EUROPA
  
El passat 9 de setembre a Estrasburg, el president de la Comissi Europea, Jean Claude Juncker, va presentar la nova proposta de la Comissi per acollir 120.000 refugiats arribats a Itlia, Grcia i Hongria, entre els pasos de la UE a travs d'un sistema de distribuci obligatori. Aquesta proposta se suma a lanterior (40.000 refugiats) que ja va proposar la Comissi el passat mes de maig. La gesti de la crisi dels refugiats ser tractada de nou en el Consell Europeu extraordinari del proper dia 23.

En el seu discurs, Juncker, va recordar que els europeus no haurien d'oblidar que Europa s un continent on tothom, en algun moment, ha estat refugiat. I va apellar a la solidaritat europea.

Davant aquesta situaci, l'Ajuntament de Lleida ha presentat una proposta d'actuaci amb 14 mesures per preveure i coordinar l'acollida de famlies a la ciutat, com a resposta a la situaci d'emergncia humanitria que afecta a les persones refugiades.

Ms informaci: pla de la Comissi Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
EUROPA CREATIVA CULTURA: CONVOCATRIA PER A PROJECTES DE COOPERACI EUROPEA
  
La Comissi Europea ha publicat una convocatria per a projectes de cooperaci europea, dins el subprograma Cultura d'Europea Creativa, que t per objectiu donar suport a projectes de mobilitat transnacional d'artistes i professionals, desenvolupament d'audincies i creaci de capacitats (digitalitzaci, nous models empresarials, i educaci i formaci)

Poden presentar la seva candidatura els operadors culturals i creatius que operin en els sectors cultural i creatiu, que tinguin com a mnim dos anys amb personalitat jurdica i que estiguin legalment establerts en un dels pasos que participen en el subprograma Cultura.

L'import disponible per aquesta convocatria s de 35M.

Termini: 7 d'octubre 2015
Ms informaci: convocatria de l'AECEA

  
  
  
PRESENTACI DEL PROGRAMA OPERATIU INTERREG V-A ESPANYA-FRANA-ANDORRA 2014-2020, EL 29 DE SETEMBRE A SARAGOSSA
  
El 29 de setembre tindr lloc a Saragossa el seminari de presentaci del programa POCTEFA 2014-2020, el programa de cooperaci transfronterera creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer dEspanya, Frana i Andorra. El 10 de setembre es va obrir la primera convocatria de projectes, que estar oberta fins el 10 de novembre de 2015.

En aquest seminari es presentaran els eixos i objectius del programa, es tractaran els temes financers dels projectes i sinformar de les novetats respecte al programa anterior.

Ms informaci: programa

  
  
  
GUIES PER AJUDAR ELS ENS LOCALS A PREPARAR ELS PROJECTES COFINANATS AMB FONS EUROPEUS FEDER
  
El Departament de Governaci i Relacions Institucionals ha publicat les guies sobre Projectes dEspecialitzaci i Competitivitat Territorial (PECT) i per als projectes inclosos en els Eixos 4 i 6 del programa operatiu aprovat per la Comissi Europea (projectes de lmbit del medi ambient i del patrimoni cultural vinculats amb el turisme, i projectes per a desenvolupar leficincia energtica), per assistir els ajuntaments a preparar i presentar els projectes susceptibles de ser finanats amb fons europeus FEDER.

Ms informaci: Generalitat de Catalunya Municat

  
  
  
3. SOM EUROPA
VISITA A LLEIDA DUNA DELEGACI DE LAGLOMERACI DE PERPINY-MEDITERRNIA
  
Una delegaci de 8 persones, entre representants pblics, directors de Serveis de lAglomeraci Perpiny-Mediterrnia i representants de lAtelier de Perpiny van visitar Lleida el 2 de setembre per conixer el Parc del Riu, la Mitjana i el sistema de ponts i passarelles que la ciutat ha desenvolupat en els darrers anys.

La visita s'inscriu en la recerca de solucions al territori de Perpiny per a la millora del seu riu Tet en el pas pels trams urbans, i va permetre conixer la gran via verda que representa la lnia duns 14 km que va des de linici de la Mitjana fins a lextrem final de la zona dels aiguamolls de Rufea. Daquesta manera, els representants francesos van conixer la forma de desenvolupament daquesta zona i sobretot la forma de connexi dels dos costats del riu a la ciutat, amb un sistema propi de ponts i passarelles.

Ms informaci: web de la Paeria

  
  
  
4. DESTAQUEM
AJUTS EURES PER TREBALLAR A L'ESTRANGER
  
La iniciativa 'Tu trabajo EURES preveu ajuts econmics per anar a treballar a lestranger. En la seva nova versi, el programa s'ha ampliat no noms a contractes de treball, sin tamb a prctiques laborals i tamb laprenentatge de llenges. No hi ha lmit d'edat (a diferncia amb l'anterior versi del programa) ni cal que sigui una oferta de la xarxa EURES.
SEPE

  
  
  
PRCTIQUES REMUNERADES AL COMIT ECONMIC I SOCIAL DE LA UNI EUROPEA
  
El Comit Econmic i Social de la Uni Europea, amb seu a Brusselles, convoca les seves prctiques remunerades de llarga durada (5 mesos) que comenaran el 16 de febrer de 2016. S'adrecen a titulats universitaris nacionals dels Estats membres de la UE .
Presentaci de candidatures fins el 30 de setembre.
Comit Econmic i Social

  
  
  
PRCTIQUES ROBERT SCHUMAN AL PARLAMENT EUROPEU
  
Convocatria de prctiques per a graduats universitaris al Parlament Europeu, opci general o de periodisme. Les prctiques, de 5 mesos de durada, permeten completar els coneixements adquirits durant els estudis i familiaritzar-se amb lactivitat de la UE, especialment el Parlament Europeu. Linici de les prctiques s l'1 de mar de 2016.
Presentaci de candidatures fins el 15 doctubre.
Parlament Europeu

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí