Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
LA COMISSI EUROPEA INVERTIR 16.000 MILIONS DEUROS EN RECERCA I INNOVACI ELS PROPERS DOS ANYS
  
La Comissi Europea fomentar la competitivitat invertint prop de 16.000 milions deuros en recerca i innovaci en els propers dos anys en el marc del programa Horitz 2020, el programa europeu de finanament de la recerca i la innovaci.

El nou programa de treball 2016-2017 aprovat per la Comissi Europea ofereix oportunitats de finanament mitjanant una srie de convocatries de propostes, contractacions pbliques i altres iniciatives. En total, sabastaran uns 600 temes. El programa Horitz 2020 se centra en les prioritats a llarg termini de la UE i en els reptes socials ms apressants per tamb abordar els nous problemes que estan apareixent com ara els brots de noves malalties o plagues. A ms, el nou programa de treball tamb servir per finanar una srie diniciatives transversals, com la modernitzaci de la indstria europea; les tecnologies i normatives relacionades amb la conducci automtica; les ciutats intelligents i sostenibles, entre altres.

Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA DE PROJECTES DEL PROGRAMA INTERREG MED 2014-2020
  
En el marc del programa INTERREG MED de cooperaci transnacional sha publicat la primera convocatria de projectes adreats a:

- la innovaci (creixement blau, creixement verd, indstries creatives i culturals i innovaci social
- leconomia baixa en carboni (eficincia energtica en edificis pblics, fonts denergia renovable locals, transport urb sostenible
- els recursos naturals i culturals (turisme sostenible costaner i martim, gesti i xarxes drees protegides)

Termini: 2 de novembre 2015

Ms informaci: programa Interreg MED

  
  
  
CONVOCATRIA DE PROJECTES DEL PROGRAMA INTERREG SUDOE 2014-2020
  
El programa de cooperaci territorial transnacional SUDOE ha publicat la primera convocatria de projectes adreats a les cinc prioritats temtiques del programa: recerca i innovaci; competitivitat de les PIMES; economia baixa en carboni; lluita contra el canvi climtic; medi ambient i eficincia de recursos.

Els projectes han de ser presentats per un partenariat transnacional format per entitats procedents dalmenys dues regions elegibles de dos estats diferents que participen en el Programa. Les regions elegibles per aquest programa sn: les sis regions del sud-oest de Frana, totes les comunitats autnomes espanyoles excepte Canries, les regions continentals de Portugal, Regne Unit (Gibraltar) i el Principat d'Andorra.

Termini: 6 de novembre 2015

Ms informaci: programa SUDOE

  
  
  
CONVOCATRIA EUROPA CREATIVA-MEDIA DE SUPORT ALS FESTIVALS DE CINEMA
  
Les accions elegibles per aquesta convocatria seran els festivals que ofereixin un mnim dun 70% de programaci europea o b un mnim de 100 llargmetratges (o 400 curts) de pasos que pertanyin al subprograma MEDIA. Daquests, el 50% hauran de ser films no nacionals i amb un mnim de 15 pasos representats. Shi poden presentar els organismes europeus registrats en algun pas membre del programa MEDIA.

Hi ha dos terminis de presentaci de candidatures:
-17/12/2015: per a festivals que comencin entre l1 de maig i el 31 doctubre de 2016
-28/04/2016: per a festivals que comencin entre l1 de novembre de 2016 i el 30 dabril de 2017

Ms informaci: oficina Europa Creativa-Media Catalunya

  
  
  
3. SOM EUROPA
VISITA DESTUDIANTS LLEIDATANS DE LIES TORRE VICENS AL PARLAMENT EUROPEU A BRUSSELLES
  
Un grup de 18 joves de Lleida, acompanyats pels seus professors, visita avui el Parlament Europeu a Brusselles. El viatge, organitzat per lAjuntament de Lleida i el Parlament Europeu, es produeix amb motiu del premi aconseguit pel grup destudiants de lInstitut Torre Vicens de Lleida com a guanyadors de la Gimcana Dest Europa, celebrada el passat 6 de maig dins el programa dactivitats de la Setmana dEuropa a Lleida.

La gimcana va ser organitzada per lAjuntament de Lleida, amb el suport de lOficina del Parlament Europeu a Barcelona, per a tots els centres de secundria de la ciutat, en el marc dels actes de celebraci de la setmana dEuropa per commemorar el Dia dEuropa, 9 de maig.

Ms informaci: Ajuntament de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
PROGRAMA JOVES VOLUNTARIS DE NACIONS UNIDES 2015
  
LAECID convoca 13 places per al programa de Joves Voluntaris de NNUU en pasos en desenvolupament (Arglia, Colmbia, Rep. Dominicana, Ecuador, Guatemala, Hondures, Panam, Moambic, Filipines, Cambodja, Gmbia i Kenya). Per participar-hi cal tenir entre 23 i 29 anys, ttol universitari i alt nivell dangls parlat i escrit.
Presentaci de sollicituds fins el 23 doctubre.
AECID

  
  
  
SUBVENCIONS PER AFAVORIR LA INCORPORACI AL MERCAT DE TREBALL DE JOVES INSCRITS AL PROGRAMA EUROPEU DE LA GARANTIA JUVENIL
  
Ajut econmic per tal de facilitar la inserci laboral dels joves menors de 30 anys acollits al Programa de Garantia Juvenil, mitjanant l'autoocupaci. Tamb va adreat a les persones treballadores autnomes i a les entitats de l'economia social, que portin a terme activitat econmica, que hagin contractat un jove acollit al Programa de Garantia juvenil.
El termini per sollicitar la subvenci s fins el 31 d'octubre de 2016.
Generalitat de Catalunya

  
  
  
CONVOCATRIA DE BEQUES CANIG PER A LA REALITZACI DE PRCTIQUES EN ORGANITZACIONS INTERNACIONALS 2015
  
Aquestes beques pretenen fomentar la realitzaci de prctiques destudi o treball en organitzacions internacionals pbliques de carcter intergovernamental i multilaterals. La durada de la beca ser la de l'estada en l'organitzaci internacional, amb un lmit mnim de tres mesos i un lmit mxim de nou mesos.
Presentaci de sollicituds fins el 4 de novembre de 2015.
Generalitat de Catalunya

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí