Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
LA UNI EUROPEA CREA UN FONS FIDUCIARI DEMERGNCIA PER A FRICA
  
La Comissi Europea va constituir el passat dijous, a la Cimera de Valetta (Malta), un Fons fiduciari demergncia de la UE per a lestabilitat a frica, que permeti fer front a les causes profundes de la migraci irregular i del desplaament de persones, amb una aportaci de 1.800 milions deuros. Aquesta aportaci prov del pressupost de la UE i del Fons Europeu de Desenvolupament, que es completar amb contribucions dels estats membres i altres donants.

Aquest fons fiduciari permetr donar una resposta com, rpida, complementria i flexible a les situacions demergncia, i beneficiar una srie de pasos dfrica entorn a les grans rutes de migraci africana cap a Europa. Els pasos beneficiaris seran: Burkina Faso, Camern, Txad, Gmbia, Mali, Mauritnia, Nger, Nigria, Senegal, Yibuti, Eritrea, Etiopia, Kenya, Somlia, Sudan del Sud, Sudan, Tanznia, Uganda, Marroc, Arglia, Tunisia, Lbia i Egipte.

Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA DE PROPOSTES 2016 DEL PROGRAMA ERASMUS +
  
Convocatria de propostes per al 2016 del programa europeu d'educaci, formaci, joventut i esport de la UE. Erasmus + ofereix oportunitats de formaci per a individus, dins i fora la UE: estudi i formaci, prctiques, desenvolupament docent i professional i activitats no formals per a joves, com voluntariat, aix com projectes en lmbit esportiu.

Les accions subvencionables dins de la convocatria sn:
- Acci clau 1: Mobilitat de les persones per motius d'aprenentatge
- Acci clau 2: Cooperaci per a la innovaci i l'intercanvi de bones prctiques
- Acci clau 3: Suport a la reforma de les poltiques
- Activitats Jean Monnet
- Accions en lmbit de lesport

Hi ha diferents terminis de presentaci per les diferents accions.

Ms informaci: Departament dEnsenyament de la Generalitat de Catalunya

  
  
  
AJUTS PER A MESURES D'INFORMACI EN L'MBIT DE LA POLTICA AGRCOLA COMUNA (PAC) PER AL 2016
  
Les mesures d'informaci tenen com a objectius: contribuir a explicar, aplicar i desenvolupar la PAC, sensibilitzar l'opini pblica sobre el seu contingut, informar els agricultors i altres agents del mn rural, i tamb promoure el model d'agricultura europea.

El tema daquesta convocatria de propostes s la poltica agrcola comuna i els desafiaments vinents. Poden optar a aquesta convocatria les entitats jurdiques establertes en un Estat membre de la UE.

Termini: 30 de novembre 2015

Ms informaci: Comissi Europea Agricultura i Desenvolupament Rural

  
  
  
CONVOCATRIA EUROCAMPUS 2015 DE LEUROPREGI PIRINEUS MEDITERRNIA: AJUTS A LA CREACI DE DOBLES TITULACIONS
  
LEurocampus Pirineus Mediterrnia t com a objectiu afavorir lintercanvi de coneixements i la mobilitat destudiants, professors i investigadors en lEuroregi Pirineus Mediterrnia, aix com fer ms atractiu lensenyament superior al territori euroregional.

Aquesta convocatria vol potenciar la cooperaci universitria en el marc de lEurocampus mitjanant la creaci de dobles titulacions binacionals. Est oberta a tots els camps del coneixement, per especialment als relacionats amb els mbits de les TIC al servei de la salut, gesti sostenible de laigua, agroalimentari i turisme.

Termini: 20 de novembre de 2015.

Ms informaci: Euroregi Pirineus Mediterrnia

  
  
  
3. SOM EUROPA
EUROPA A LABAST: XERRADES SOBRE LA UNI EUROPEA EN CENTRES EDUCATIUS DE LLEIDA
  
LEurope Direct Lleida ofereix sessions informatives sobre la UE i oportunitats per als joves a centres densenyament dESO, Batxillerat i Cicles Formatius de la ciutat a travs del Programa Educaci a lAbast que lAjuntament de Lleida posa a disposici dels professionals de lensenyament a Lleida.
Lobjectiu daquesta iniciativa s que els alumnes dels centres densenyament de Lleida puguin comprendre la importncia de la Uni Europea en lactualitat i com afecta en el dia a dia.

Les primeres sessions informatives han tingut lloc a lINS Maria Rbies, lIES Ronda i lINS Manel Lladonosa. Els centres interessats en aquesta iniciativa poden adrear-se al centre Europe Direct Lleida.

Ms informaci: Europe Direct Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
CONCURS EUROSCOLA 2016 DEL PARLAMENT EUROPEU
  
Euroscola s un concurs online convocat per lOficina del Parlament Europeu a Espanya adreat a joves dentre 15 i 18 anys que estudin ESO, Batxillerat o Cicles de FP de Grau Mig, que vol fer Europa ms propera per als joves.

Aquesta edici del concurs est dedicada als 30 anys de pertinena dEspanya a la Uni Europea (1986-2016), i vol fer reflexionar els joves sobre el procs de transformaci d'Espanya des que sintegra a la Uni Europea el 1986, amb pensament crtic i valorant i analitzant els desafiaments i els reptes que es plantegen per al futur.

Els guanyadors obtindran com a premi la participaci al Programa Euroscola del Parlament Europeu a la seva seu d'Estrasburg i una ajuda econmica per sufragar part de les despeses del viatge.
Euroscola

  
  
  
BEQUES PER ESTUDIAR ALEMANY A ALEMANYA: CURSOS DESTIU DE 3-4 SETMANES I INTENSIUS DE 2 MESOS
  
Beques adreades a estudiants universitaris de grau, postgrau o doctorat de totes les especialitats que hagin cursat com a mnim dos anys destudis superiors.
Cal haver aprovat un curs dalemany (mnim nivell A1 i mxim B1) i el perode de lestada ser de 3 setmanes o de 2 mesos.
Sollicituds fins l1 de desembre 2015.
Servei d'Intercanvi Acadmic Alemany

  
  
  
CONVOCATRIA DE PROFESSORS VISITANTS ALS EUA I CANAD (2016-2017)
  
Convocatria adreada a professors deducaci infantil, primria i secundria, de nacionalitat espanyola. Durada: un curs acadmic (prorrogable).
Sollicituds fins el 25 de novembre de 2015.
Ministeri dEducaci, Cultura i Esports

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí