Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
LA COMISSI EUROPEA APROVA ELS PROGRAMES DELS FONS SOCIAL EUROPEU PER A CATALUNYA I LES ILLES BALEARS
  
La Comissi va arpovar el 21 de desembre els onze programes operatius pendents del Fons Social Europeu (FSE) destinats a Espanya, inclosos els de Catalunya, i les Illes Balerars. Lobjectiu de les inversions del FSE del perode 2014-2020 s reduir latur, millorar leducaci i impulsar la inclusi social.

El programa operatiu de Catalunya disposa dun pressupost de 609 milions deuros, la meitat dels qual prov del pressupost de la UE. Aquest programa operatiu fa especial mfasi en la necessitat de fer front a les debilitats estructurals de leconomia catalana mitjanant la consolidaci del teixit empresarial de la regi. ix es pretn aconseguir impulsant el creixement de les PIME i lemprenedoria. Tamb es vol posar un fort mfasi en els segents aspectes:

- augmentar les oportunitats de trobar feina, especialment en el cas dels aturats de llarga durada, els treballadors menys qualificats i els ms grans de 45 anys;
- abordar les necessitats de les persones amb ms risc de caure en lexclusi social i la pobresa mitjanant mesures actives dinclusi social i un accs als serveis socials ms fcil i econmic;
- modernitzar els serveis pblics docupaci de la Generalitat de Catalunya.

Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA DACCIONS URBANES INNOVADORES
  
La Comissi Europea ha publicat la primera convocatria d'Accions Urbanes Innovadores, una iniciativa que proporciona recursos a zones urbanes de tot Europa per provar solucions noves i no provades per abordar els desafiaments urbans. La iniciativa compta amb un pressupost total del FEDER de 372 milions d'euros per al perode 2014-2020.

La convocatria t una dotaci pressupostria de 80 milions deuros i est centrada en quatre temes: transici energtica, pobresa urbana, inclusi de migrants i refugiats i ocupaci en l'economia local. La convocatria sadrea a autoritats urbanes de ms de 50.000 habitants o agrupacions dautoritats urbanes amb poblaci total de com a mnim 50.000 habitants, dels 28 Estats membres. Cada projecte pot rebre fins a 5.000.000 euros, amb un finanament de la UE del 80%.

Termini: 31 de mar 2016
Ms informaci: Accions Urbanes Innovadores

  
  
  
CONVOCATRIA DE CURSOS DE FORMACI DEL PROGRAMA ERASMUS+
  

El programa Erasmus + ofereix diferents cursos de formaci, dirigits especialment als joves, en diferents pasos de la Uni Europea. Actualment est obert el registre per inscriures en ms de 20 programes formatius de curta durada, durant els primers mesos de 2016. LAgncia Nacional Espanyola del programa Erasmus + finana la participaci en alguns dels cursos, segons el seu pla dacci.

Termini: diferent en funci del curs.

Ms informaci: web Injuve-Erasmus +

  
  
  
PREMI JOVE EUROPEU CARLEMANY
  
El Parlament Europeu i la Fundaci Premi Internacional Carlemany han convocat la IX edicin del Premi Jove Europeu Carlemany, adreat a premiar els joves que presentin les millors idees per fomentar lenteniment entre persones de diferents pasos europeus i mostrin exemples prctics de la convivncia entre diferents nacionalitat duna mateixa comunitat.
Els participants han de tenir entre 16 i 30 anys i ser ciutadans dun estat membre de la UE.

Hi haur tres guanyadors, que rebran premis de 5.000, 3.000 i 2.000 euros, respectivament, i seran convidats a visitar el Parlament Europe (a Brusselles o Estrasburg).

Temini: 25 de gener 2016.
Ms informaci: web del Premi Jove Europeu Carlemany

  
  
  
3. SOM EUROPA
LA COMISSI EUROPEA RENOVA LA SUBVENCI AL CENTRE EUROPE DIRECT DE LAJUNTAMENT DE LLEIDA
  

La Comissi Europea ha concedit a lAjuntament de Lleida una subvenci de 25.000 euros per acollir un punt dinformaci europeu Europe Direct i desenvolupar activitats de difusi de la UE durant el 2016. LAjuntament de Lleida, que ja realitza aquesta tasca a travs del centre dinformaci Europe Direct des de fa 7 anys, es consolida daquesta manera com un dels quatre punts informatius que desenvoluparan aquesta funci a Catalunya a partir del proper 1 de gener de 2016.

L'Europe Direct Lleida est situat a les dependncies de lAjuntament de Lleida de ledifici del Casino (carrer Major 31), juntament amb Turisme de Lleida.

Ms informaci: Ajuntament de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
PRCTIQUES AL TRIBUNAL DE COMPTES DE LA UNI EUROPEA A LUXEMBURG
  
El Tribunal de Comptes de la UE ha obert la convocatria per a les prctiques remunerades per al perode maig-setembre 2016. S'adrecen a joves amb una titulaci universitria interessats en el treball del Tribunal (control de ls dels fons de la UE) i amb bon nivell de dues llenges oficials de la UE.
Termini de presentaci de candidatures: fins el 31 de gener de 2016.
Tribunal de Comptes de la UE

  
  
  
OFERTES DE TREBALL A DISNEYLAND PARS
  
El parc datraccions Disneyland Pars ha publicat, a travs de la xarxa Eures-SEPE, una oferta per seleccionar treballadors per a diferents rees, amb contractes temporals durant el 2016: hostesses, cambrers/es, xefs, venda de tickets i merchandising. Cal tenir nivell bsic dangls i de francs.
Es faran entrevistes a Madrid els dies 12, 13 i 14 de gener 2016.
SEPE

  
  
  
PROGRAMA DE BEQUES PER A ESTUDIS DE DOCTORAT A LINSTITUT UNIVERSITARI EUROPEU DE FLORNCIA (EUI)
  
Programa de 4 anys per cursar estudis de doctorat en economia, dret, histria i cincies poltiques i socials, i est totalment finanat. Els candidats espanyols hauran de sollicitar, a ms de ladmissi a lIUE, la beca del Ministeri dEducaci, Cultura i Esports.
Presentaci de sollicituds fins el 31 de gener de 2016.
EUI

  
  
  
BEQUES PER A ESTUDIS DE POSTGRAU EN UNIVERSITATS EUROPEES
  
La Fundaci la Caixa ha convocat 65 beques per cursar estudis de postgrau, durant el curs 2016-2017, a universitats de lEspai Europeu dEducaci Superior. Sadrecen a persones amb nacionalitat espanyola que disposin dun ttol superior (de llicenciatura, grau, diplomatura, arquitectura o enginyeria tcnica o superior) obtingut entre el gener de 2007 i el juny de 2016) i tinguin alt coneixement de l'idioma del pas de dest. Les beques es concediran per un curs, i es podran prorrogar un segon curs, fins a un mxim de 24 mesos.
Presentaci de sollicituds fins el 8 de febrer 2016.

Fundaci la Caixa

  
  
  
L'EQUIP DEL EUROPE DIRECT LLEIDA US DESITJA BONES FESTES I MOLT BON ANY NOU 2016!
  

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí