Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
30 ANYS DESPANYA A LA UNI EUROPEA
  
L1 de gener de 1986 Espanya va comenar a formar part de la Comunitat Econmica Europea (CEE), lactual Uni Europea. L'entrada d'Espanya i Portugal va significar la tercera ampliaci de la UE i amb els dos nous estats membres el club europeu va passar de 10 a 12 socis.

Durant el 2016 tindran lloc un seguit dactes entorn el 30 aniversari dEspanya a la UE, amb lobjectiu danalitzar, celebrar i fer balan daquestes tres dcades a la UE. Al web de la Comissi Europea es poden trobar informacions sobre les inversions de la UE a Espanya entre 1986 i 2013 (ltim any del perode anterior de programaci pressupostaria europea), aix com altres dades dinters sobre la poltica de cohesi a Espanya.

Ms informaci: web de la Comissi Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA DE PROPOSTES DEL PROGRAMA EUROPA PER ALS CIUTADANS 2016
  
Els objectius generals del programa Europa amb els ciutadans sn contribuir a millorar la comprensi de la Uni Europea, la seva histria i la seva diversitat, per part dels ciutadans. Tamb preten fomentar la ciutadania europea i millorar les condicions per a la participaci ciutadana i democrtica a nivell de la UE.

Aquesta convocatria est oberta per a dos captols del programa:

Captol 1. Memria histrica europea

Captol 2. Comproms democrtic i participaci ciutadana: inclou agermanament de ciutats; xarxes de ciutats; projectes de la societat civil.

Termini: 31 de mar 2016
Ms informaci: convocatria Europa amb els ciutadans

  
  
  
PROGRAMA INTERREG EUROPE: PUBLICACI DE LA SEGONA CONVOCATRIA DE PROPOSTES
  
Lobjectiu del programa Interreg Europe s la creaci de xarxes i projectes per compartir bones prctiques i per facilitar la transferncia dexperincies entre regions en els mbits de la recerca i la innovaci, de la competitivitat de les pimes, de leconomia baixa en carboni i del medi ambient i leficincia energtica.

Sha publicat el calendari per a la segona convocatria del programa: les bases es publicaran al voltant del 10 de febrer, i el proper 22-23 de mar tindr lloc a Rotterdam un acte per al treball en xarxa i la cerca de socis. La presentaci de propostes romandr oberta des del 5 dabril fins el 13 de maig de 2016.

Ms informaci: web del programa Interreg Europa

  
  
  
PROGRAMA MOBILICAT DE PRCTIQUES PROFESSIONALS A L'ESTRANGER
  
Programa impulsat pel Departament dEmpresa i Ocupaci dins del marc del programa Garantia Juvenil,adreat a joves d'entre 18 a 30 anys que no treballen ni estudien. Ofereix prctiques formatives no remunerades a entitats o empreses, pbliques o privades, d'estats membres de la Uni Europea en un perode de 2 a 4 mesos (Alemanya, Itlia i Frana).

A la provncia de Lleida aquest programa est gestionat per Enfoc, lrea de serveis formatius de lAssociaci Alba. s un programa 100% finanat pel Fons Social Europeu. Hi poden participar joves de 18 a 29 anys (ambds inclusos) inscrits a la Garantia Juvenil‪, que tinguin un CFGM, CFGS o estudis universitaris i que no tinguin experincia laboral en l'mbit dels estudis cursats (o tenir-ne menys de 3 mesos)

Termini de presentaci de sollicituds: 31 de gener 2016.
Ms informaci: Enfoc, serveis formatius

  
  
  
3. SOM EUROPA
DILEG QUINA EUROPA VOLS?, EL 22 DE GENER A VIELLA
  

La Representaci de la Comissi Europea i el Consell General dAran organitzen, el proper divendres 22 de gener a Viella, el dileg ciutad Quina Europa vols? La teva opini s important i la volem conixer, amb lobjectiu de parlar i debatre temes com la lluita contra el canvi climtic i el paper de la UE, qu ha de fer la UE per crear treball o com sha dafrontar el repte de la immigraci.

Comptar amb la participaci de Lus Carlos Medina, conseller del Consell General dAran, i Ferran Tarradellas, director de la Representaci de la Comissi Europea a Barcelona.

Hora i lloc: 19.00h, sala de premsa a la 3a planta del Conselh Generau dAran (passeg dera libertat 16, Vielha)

  
  
  
4. DESTAQUEM
PRCTIQUES A LA COMISSI EUROPEA
  
Prctiques de 3 a 5 mesos per a titulats universitaris a diversos serveis i Direccions Generals de la Comissi Europea. Cal tenir tenir bon nivell dangls, francs o alemany i no haver gaudit anteriormente duna beca de prctiques a qualsevol instituci europea per estades superiors a 6 setmanes.
Sollicituds fins el 21 de gener 2015. Inici de les prctiques: octubre 2016.
Comissi Europea

  
  
  
PRCTIQUES AL BANC MUNDIAL
  
Programa de prctiques adreat a titulats universitaris que estiguin matriculats en estudis de postgrau (Mster o Doctorat), i amb bon nivell dangls.
Termini de presentaci de sollictiuds: fins el 31 de gener 2016. Les prctiques es desenvoluparan entre juny i setembre de 2016.
Banc Mundial

  
  
  
BEQUES DE POSTGRAU - OBRA SOCIAL "LA CAIXA"
  
- Convocatria de 65 beques per cursar estudis de Postgrau a universitats europees. Presentaci de sollicituds fins el 8 de febrer de 2016.
- Convocatria de 55 beques per cursar estudis de Mster o Doctorat a universitats de l'Amrica del Nord (Estats Units o Canad) i la zona sia-Pacfic (Austrlia, Corea del Sud, ndia, Jap, Singapur i Xina). Presentaci de sollicituds fins el 4 d'abril de 2016.
Obra Social La Caixa

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí