Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
UNA EMPRESA DE LLEIDA I ALTRES QUATRE CATALANES REBEN FINANAMENT EUROPEU PER A PROJECTES INNOVADORS
  
185 petites i mitjanes empreses de vint-i-sis pasos rebran finanament de la UE en la primera fase dimplementaci de linstrument dedicat a les Pimes, en el marc del programa Horitz 2020. Entre les empreses seleccionades n'hi ha 5 de catalanes, quatre ubicades a Barcelona i una a Lleida. Es tracta de lempresa lleidatana AXEB BIOTHECH SL, ubicada al Parc Cientific i Tecnolgic Agroalimentari de Lleida.

Per cadascun dels projectes les empreses rebran 50.000 euros per desenvolupar estudis de viabilitat de productes nous que puguin pertorbar el mercat. A ms, les empreses tamb poden demanar un mxim de tres dies dassessorament gratut.

La Comissi Europea va rebre 2.057 propostes de projectes.

Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA COSME: ERASMUS PER A JOVES EMPRENEDORS
  
L'objectiu d'aquesta convocatria s ampliar i enfortir la xarxa d'organitzacions intermediries (OI) per al perode 20162021. Les OI seleccionaran i prestaran assistncia als emprenedors que es vulguin beneficiar daquest programa, que consisteix en intercanvis transnacionals d1 a 6 mesos per a persones que volen crear una empresa per aprendre dempresaris experimentats daltres pasos de la UE.

Aquesta convocatria est oberta a agncies de desenvolupament regional, cambres de comer, centres i parcs tecnolgics, associacions empresarials, entitats de suport a empreses i universitats, instituts de formaci professional, etc. Sestabliran entre 20 i 30 convenis, amb partenariats formats entre 5 i 10 entitats de 5 pasos participants al COSME.

Termini: 5 abril 2016
Ms informaci: EASME- Agncia executiva per a les PIMES

  
  
  
CONVOCATRIA INICIATIVA DE VOLUNTARIS DE LA UE
  
La iniciativa Voluntaris d'ajuda de la UE reuneix voluntaris i organitzacions de diferents pasos en una acci conjunta, proporcionant suport prctic en la prestaci d'ajuda humanitria i contribuint a l'enfortiment de les capacitats locals i a la recuperaci de les comunitats afectades per desastres.

Lobjectiu daquesta convocatria s complir el requisit previ daquesta iniciativa de certificar organitzacions d'enviament de voluntaris europeus i organitzacions d'acollida en tercers pasos davant una posterior convocatria dirigida al finanament de projectes.

Per tant, el resultat ser una llista dorganitzacions certificades per participar posteriorment en el programa, que tindr una validesa de 3 anys.

Termini: 30 setembre 2020.
Ms informaci: convocatria Voluntaris de la UE

  
  
  
CONVOCATRIA ERASMUS + PER ACTIVITATS DE JOVENTUT
  
L'Instituto de la Juventud ha publicat una resoluci per a la concessi d'ajuts per a la realitzaci d'activitats finanades per la Comissi Europea en el captol de joventut del Programa d'acci comunitari Erasmus+. El pressupost conjunt de les accions s de 10.597.852,40.

En concret shan convocat les segents accions:
- Acci clau 1: Mobilitat de persones per motius d'aprenentatge
- Acci clau 2: Cooperaci per a la innovaci i l'intercanvi de bones practiques
- Acci clau 3: Suport a la reforma de les poltiques

Terminis: 2 de febrer, 26 d'abril i 4 d'octubre de 2016 (depenent de quan sinici i es desenvolupi cada projecte)

Ms informaci: INJUVE

  
  
  
3. SOM EUROPA
SESSIONS "EUROPA A L'ABAST" ALS INSTITUTS DE LLEIDA
  
Divendres 5 de febrer es van dur a terme dues noves sessions informatives sobre la UE i oportunitats que sofereixen als joves adreades a estudiants de primer de batxillerat als Instituts Joan Or i la Mitjana de Lleida.

Lobjectiu daquesta iniciativa s que els alumnes densenyament secundari, batxillerat i cicles formatius dels centres densenyament de Lleida puguin comprendre la importncia de la UE en lactualitat i com els afecta. A ms, els estudiants que es troben ms a prop de laccs al mercat de treball podran conixer les eines de mobilitat que permeten desenvolupar prctiques formatives i laborals internacionals.

Els centres interessats en acollir una xerrada informativa poden contactar el Europe Direct Lleida.

Ms informaci: Europe Direct Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM
CONCURS DARTICLES SOBRE LA UE
  
Les institucions europees a Barcelona convoquen la novena edici del Concurs dArticles sobre la UE. Hi poden participar estudiants de qualsevol grau universitari o joves que faci com a mxim 5 anys que hagin acabat els seus estudis. El premi s un viatge a Brusselles i la publicaci de l'article guanyador a El Punt Avui. Els participants han d'escriure un article sobre la Uni Europea en qualsevol de les dues categories proposades: opini i informaci. Poden presentar-se textos en catal, castell, angls i francs; i en qualsevol gnere periodstic.
Els articles es poden presentar articles fins el 13 de mar.
Comissi Europea

  
  
  
CONSULTA PBLICA SOBRE EL PLA DE MOBILITAT EL TEU PRIMER TREBALL EURES
  
La Comissi Europea ha obert una nova consulta pblica en lnia, en el marc de l'estudi sobre el pla de mobilitat el Teu Primer Treball EURES i les opcions per a futures mesures de la UE sobre mobilitat laboral de joves dins la UE. Aquest pla de mobilitat proporciona suport financer per a joves d'entre 18 i 30 anys que busquin treball en un altre pas de la UE diferent al de la seva residncia, aix com a empreses interessades en la contractaci de treballadors joves provinents daltres pasos de la UE.

La consulta estar oberta fins el 22 d'abril, i hi poden participar beneficiaris, organitzacions i entitats vinculades al mercat laboral i ciutadans.
Comissi Europea

  
  
  
PRCTIQUES AL COMIT DE LES REGIONS DE LA UE
  
Programa de prctiques remunerades de 5 mesos a Brusselles per a titulats universitaris. Cal tenir la nacionalitat dun pas de la UE o dun pas candidat, tenir excellent nivell duna de les llenges oficials de la UE i un coneixement satisfactori duna de les llenges de treball: angls o francs. Presentaci de sollicituds fins el 31 de mar. Les prctiques siniciaran al setembre de 2016.
Comit de les Regions

  
  
  
BEQUES PER A ESTUDIS DE POSTGRAU A L'EXTERIOR
  
La Fundacin Ramn Areces ha convocat 22 beques per a la realitzaci d'estudis en universitats i centres de recerca a l'estranger durant el curs 2016/2017, sobre temes deconomia pblica, histria econmica, poltica econmica, economia de l'empresa, distribuci comercial, economia internacional, economia de l'educaci i dret de la Uni Europea. Presentaci de sollicituds fins el 22 de febrer 2016.
Fundacin Areces

  
  
  
5. PRIORITATS DE LA COMISSI EUROPEA: PLA DINVERSIONS PER A EUROPA
  
El Pla d'Inversions o 'Pla Juncker' t l'objectiu de rellanar la inversi a Europa, que ha caigut considerablement durant la crisi, per promoure el creixement i incrementar l'ocupaci a la Uni Europea.

Es tracta de la primera prioritat de la Comissi Juncker i consta de tres eixos bsics d'actuaci:
- Mobilitzar 315.000 milions d'euros d'inversi en tres anys
- Donar suport a la inversi en l'economia real
- Crear un entorn propici per a la inversi

Segons les previsions de la Comissi Europea, aquest paquet de mesures podria fer crixer el PIB de la UE de 330.000 a 410.000 milions d'euros en els propers anys i crear fins a 1,3 milions de llocs de treball.

Ms informaci: Comissi Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí