Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UNI EUROPEA
LA UNI EUROPEA AMB LA CULTURA: NOU PROGRAMA "EUROPA CREATIVA" A PARTIR DE 2014
  
La Comissi Europea ha publicat vries convocatries de propostes en el marc del programa MEDIA 2007, el programa de suport al sector audiovisual europeu. En concret, les convocatries publicades van destinades a promoure el desenvolupament de projectes de producci destinats al mercat europeu i internacional i presentats per productores europees independents dins dels segents gneres: ficci, documental de creaci i animaci. Tamb hi ha lnies de finanament per al suport a la difusi televisiva d'obres audiovisuals europees; suport a la distribuci transnacional de films europeus; i suport al desenvolupament d'obres interactives sobre plataformes en lnia o fora de lnia.

El programa MEDIA, MEDIA Mundus i el programa Cultura quedaran integrats, a partir del 2014, en el programa Europa Creativa, la gran aposta de la Comissi Europea per impulsar les indstries culturals i creatives, que sn una important font docupaci i creixement a Europa. El nou programa proposat per la Comissi Europea, amb un pressupost de 1.800 milions deuros per als anys 2014-2020, sest discutint actualment per part dels Estats membres i el Parlament Europeu.
Ms informaci: Programa Europa Creativa- Comissi Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA DEL FEDER CATALUNYA (EIXOS 2 I 4) PER A OPERACIONS DELS ENS LOCALS
  
El 24 d'octubre es van publicar les bases reguladores per seleccionar operacions dels ens locals susceptibles de cofinanament pel FEDER Catalunya 2007-2013, eixos 2 (medi ambient i prevenci de riscos) i 4 (desenvolupament sostenible local i urb) i es va obrir la convocatria per presentar sollicituds (DOGC nm. 50750).

Import destinat a aquesta convocatria: 1.175.000 per a l'eix 2 i 3.655.000 per a l'eix 4. La taxa de cofinanament ser del 50% de la despesa elegible. Prioritats de cada eix:

Eix 2: Medi ambient i prevenci de riscos. Categories: rehabilitaci de zones industrials i terrenys contaminats; prevenci de riscos, incloses l'elaboraci i aplicaci de plans i mesures per prevenir i gestionar els riscos naturals i tecnolgics.

Eix 4: Desenvolupament local i urb. Categories: altres ajuts per millorar els serveis turstics; protecci i conservaci del patrimoni cultural; projectes integrats per a la regeneraci urbana i rural.
Les operacions objecte d'aquesta convocatria no poden haver-se iniciat abans de l'1 de gener de 2007 i hauran d'estar executades i pagades el 31 de desembre de 2014.

Termini: fins el 19 de desembre de 2012.

Ms informaci i presentaci de sollicituds: Web de lEACAT

  
  
  
CONVOCATRIA DACCIONS INNOVADORES DEL FONS SOCIAL EUROPEU (FSE)
  
S'han publicat les bases per a la concessi de subvencions per a projectes innovadors i experimentals cofinanades pel Fons Social Europeu i s'obre la convocatria per a l'any 2012 per a ajuntaments i entitats dependents o vinculades a aquells, consells comarcals i institucions i entitats sense nim de lucre (DOGC de 22 doctubre).

Dotaci financera de la convocatria: 3.800.000. La quantia subvencionable ser del 75% del total del projecte, i la quantia mxima de subvenci ser de 250.000.

Objectiu del programa: impulsar el desenvolupament d'actuacions innovadores per dinamitzar econmicament els territoris, reforar la competitivitat de sectors productius i generar i facilitar ms ocupaci. Els tipus de projectes finanables sn de dos tipus:

 • projectes experimentals o projectes pilot que abordin la creaci, el desenvolupament i la posada en marxa d'accions integrades que dinamitzin l'ocupaci, l'activitat econmica dels territoris i sectors productius i que responguin a una diagnosi i planificaci prvia;
 • projectes consolidats en determinats sectors o territoris amb potencial efecte multiplicador, que aportin valor afegit i que siguin susceptibles de ser transferits a altres entorns.

  Tipus d'accions que hauran de desenvolupar els projectes: informes i dictmens; assessorament i assistncia tcnica; difusi i promoci; seminaris; formaci; xarxes de cooperaci; metodologies; bones prctiques; recursos ocupacionals; tutoria/acompanyament/mentoria.

  Termini: 12 de novembre de 2012.

  Ms informaci: Convocatria DOGC

 •   
    
    
  CONVOCATRIA DEL PROGRAMA MEDIA 2007- FESTIVALS AUDIOVISUALS (EACEA/29/12)
    
  La convocatria va dirigida a facilitar la promoci i circulaci de les obres audiovisuals europees en festivals i mercats dins i fora d'Europa, aix com a millorar l'accs del pblic a les obres audiovisuals europees. Noms seran subvencionables els festivals que posin en marxa activitats que contribueixin a la realitzaci dels objectius de la convocatria i que exhibeixin, com a mnim, un 70% d'obres europees procedents de, com a mnim, 10 dels pasos que participen al programa MEDIA.

  Les activitats hauran d'iniciar-se obligatriament entre l'1 de maig del 2013 i el 30 d'abril del 2014.

  Terminis: 2 dates: 16 de novembre del 2012, per a projectes iniciats entre l'1 de maig del 2013 i el 31 d'octubre del 2013; 30 d'abril del 2013, per a projectes iniciats entre l'1 de novembre del 2013 i el 30 d'abril del 2014.

  Ms informaci: Web de lAntena del Programa Media a Barcelona

    
    
    
  CONVOCATRIA DE PROPOSTES DEL 7 PM - NIT DELS INVESTIGADORS (FP7-PEOPLE-2013-NIGHT)
    
  La Nits dels Investigadors s una convocatria que s'organitza per tal de produir diferents esdeveniments adreats al pblic en general, durant un vespre o una nit, al voltant de la recerca i els investigadors. S'organitza un cop l'any des de 2005 el quart divendres de setembre. s una convocatria oberta a entitats legalment constitudes, privades o pbliques (universitats, centres de recerca, empreses, autoritats pbliques, museus, associacions dinvestigadors, fundacions, organitzacions sense nim de lucre, etc.)

  El 2013 la data ser el 27 de setembre. Les activitats organitzades per aquests dia tenen com a objectius: apropar la cincia i els investigadors al pblic en general i que el pblic s'acosti a la cincia i als investigadors; assenyalar l'impacte positiu del treball dels investigadors en la vida quotidiana dels ciutadans; promoure les carreres relacionades amb la investigaci, en particular entre els joves i els seus pares.

  Termini: 8 de gener de 2013.

  Ms informaci: Web del Set Programa Marc

    
    
    
  3. DESTAQUEM
  GUIA DE PRCTIQUES I TREBALL A LESTRANGER
    
  El centre Europe Direct Lleida i la Regidoria de Joventut han elaborat una completa guia que ofereix informaci sobre les possibilitats de dur a terme una estada en prctiques en una empresa, instituci o entitat a l'estranger aix com les diferents opcions per buscar feina en un altre pas. Aquesta eina est dirigida a totes aquelles persones que vulguin complementar els seus estudis amb una estada professional a l'estranger o vulguin treballar en un altre pas, ja sigui a la Uni Europea com en un altre pas fora de l'mbit europeu.
  Es troba disponible en versi electrnica al segent enlla : Guia de prctiques i treball a l'estranger

    
    
    
  XERRADES INFORMATIVES SOBRE TREBALL I PRCTIQUES A LESTRANGER
    
  Dies: 31 doctubre, 7 de novembre i 12 de novembre, a La Palma-Centre de Recursos Juvenils de Lleida.

  Aquestes xerrades serviran per conixer les diferents opcions per anar a treballar a un altre pas (prctiques laborals en una empresa o instituci, treball en pasos europeus, borses de treball, etc.)

  Inscripci gratuta a travs del telfon 973 700666 o b a joventut@paeria.es


    

  Europe Direct Lleida
  C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

  Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
  Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí