Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
LA UE POSA EN MARXA UN COS MDIC EUROPEU PER RESPONDRE RPIDAMENT A LES SITUACIONS DEMERGNCIA
  
La Uni Europea ha posat en marxa el cos mdic europeu, la finalitat del qual s poder mobilitzar equips mdics i de salut pblica i material demergncia dins i fora de la UE. Grcies a aquest cos mdic europeu, els Estats membres de la UE i la resta de pasos europeus que hi participin posaran a disposici material i equips mdics que es podran desplegar rpidament arreu del mn abans no es produeixi cap emergncia i es garantir una resposta rpida i previsible. El cos mdic podria incloure equips mdics demergncia, experts en coordinaci mdica i salut pblica, laboratoris mbils de bioseguretat, avions per poder fer evacuacions mdiques i equipaments de suport logstic.

Fins ara han aportat equips i material al fons com voluntari Alemanya, Blgica, Espanya, Finlndia, Frana, Luxemburg, els Pasos Baixos, la Repblica Txeca i Sucia.

Ms informaci: Comissi Europea

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA DEL PROGRAMA EUROPEU DE DRETS, IGUALTAT I CIUTADANIA
  
Els objectius de la convocatria sn: afrontar els estereotips vinculats a les carreres professionals i promoure la igualtat de gnere en leducaci, la formaci i lorientaci professional; incrementar la presncia de les dones en sectors dominats pels homes i els homes a les professions dominades per les dones; assegurar que les prctiques als llocs de treball promouen la igualtat i no reforcen els estereotips.

La convocatria preveu la concessi de subvencions per a activitats de suport a projectes transnacionals que promoguin les bones prctiques en els rols de gnere i superar els estereotips de gnere en leducaci, la formaci i en els llocs de treball.

La convocatria est oberta a entitats pbliques o privades sense nim de lucre, i els projectes han de comptar amb organitzacions de tres pasos diferents com a mnim.

Termini: 27 maig 2016
Ms informaci: convocatria de la Comissi Europea

  
  
  
CONVOCATRIA DEL COMIT DE LES REGIONS PER ORGANITZAR ACTES PBLICS SOBRE LA UE
  
El Comit Europeu de les Regions (CdR) ha publicat una convocatria per donar suport a la celebraci d'actes pblics organitzats a nivell local o regional i promoure el debat sobre Europa amb ciutadans. Els actes pblics hauran de tenir com a objectius fer participar als ciutadans, especialment als joves, en un dileg bilateral sobre assumptes referents a la UE; contribuir als treballs legislatius del CdR; fomentar l'intercanvi de coneixements i bones prctiques entre les ciutats i les regions; i reforar la cooperaci amb altres institucions de la UE.

El CdR oferir ajut per finanar els costos del moderador, d'interpretaci, de les activitats de comunicaci i promoci amb premsa, i dels desplaaments i allotjament de membres del CdR.

Ms informaci: Comit de les Regions

  
  
  
3. SOM EUROPA
PARTICIPACI DEL CENTRE EUROPE DIRECT A LA FIRA UdL TREBALL, DIMECRES 16 DE MAR
  
El proper dimecres 16 de mar se celebra a la Universitat de Lleida (Centre de Cultures i Cooperaci Transfronterera del campus de Cappont) la Fira UdL Treball, una fira adreada als/les estudiants de la Udl. Els objectius daquesta fira, on participaran 66 empreses, s conixer empreses de Lleida, descobrir les opcions laborals del mercat, i aprendre a emprar les xarxes socials per trobar feina o com superar una entrevista de treball.

El centre Europe Direct estar present a la fira amb un espai informatiu sobre la UE i les diferents possibilitats de fer prctiques laborals o de cercar feina en altres pasos dEuropa, aix com altres opcions per fer estades a lestranger per a joves. Aquestes opcions es troben recollides a la Guia de prctiques i treball a lestranger, del Europe Direct Lleida i Joventut de Lleida.

Ms informaci: Fira Udl Treball

  
  
  
4. DESTAQUEM
PRCTIQUES AL COMIT ECONMIC I SOCIAL (CES)
  
Prctiques de 5 mesos a la seu del CES a Brusselles per a titulats universitaris. Requisits: tenir la nacionalitat dun estat membre de la UE i tenir bons coneixements dangls o francs (llenges de treball del CES).
Presentaci de sollicituds fins el 31 de mar. Linici de les prctiques ser al setembre de 2016.
Comit Econmic i Social

  
  
  
PRCTIQUES A LES OFICINES EXTERIORS D'ACCI
  
L'Agncia per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat de Catalunya (ACCI) ha publicat vacants per fer prctiques no laborals a les seves oficines exteriors a Bogot, Bombai, Mxic, Miami, Mont-real, Nova York, Panam, Stuttgart i Xangai
Requisits: no haver complert els 26 anys en la data d'inici de les prctiques, tenir un grau universitari o un grau superior de formaci professional relacionat amb lobjectiu de les prctiques, nivell mnim d'angls B2.
No hi ha un termini fixat per a la presentaci de candidatures.
ACCI

  
  
  
AJUTS A PROFESSORS PER A ESTADES PROFESSIONALS A DIFERENTS PASOS EUROPEUS
  
Convocatria de 110 places per a la realitzaci d'estades professionals (visites destudis de dues setmanes) en centres educatius d'Alemanya, ustria, Blgica, Frana, Itlia, Pasos Baixos, Regne Unit, Repblica d'Irlanda i Sussa. Requisits per accedir-hi:ser funcionaris / ries de carrera del cos de mestres d'Educaci Infantil i Primria, professors d'Ensenyament Secundari, catedrtics d'Ensenyament Secundari, professors d'escoles oficials d'idiomes, catedrtics d'escoles oficials d'idiomes, professors tcnics de Formaci Professional, Professors de Msica i Arts escniques i Professors d'Arts Plstiques i Disseny, i que estiguin impartint docncia de llengua estrangera o d'una disciplina no lingstica en alguna llengua estrangera.
Presentaci de candidatures fins el 29 de mar de 2016.
BOE

  
  
  
5. PRIORITATS DE LA COMISSI JUNCKER
PAQUET DE SEGURETAT ENERGTICA SOSTENIBLE
  
La Comissi ha presentat un paquet de mesures sobre seguretat energtica amb el qual es pretn equipar la UE per a la transici energtica mundial per tal de fer front a possibles interrupcions del subministrament d'energia.

El paquet estableix un seguit de mesures per reforar la capacitat de resistncia de la UE davant dinterrupcions de l'abastament de gas. Entre aquestes mesures cal citar les segents: moderar la demanda d'energia, augmentar la producci d'energia a Europa (fins i tot a partir de fonts renovables), seguir desenvolupant un mercat interior de l'energia efectiu i plenament integrat i diversificar les fonts d'energia, provedors i rutes.

La dimensi relativa a la seguretat energtica s una de les pedres angulars de l'Estratgia de la Uni de l'Energia, que es compta entre les principals prioritats poltiques de la Comissi Juncker.

Ms informaci: Comissi Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí