Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
EL PROJECTE NEOBALLAST, AMB PARTICIPACI LLEIDATANA, ESCOLLIT PER REBRE 1,59 MILIONS DE FONS EUROPEUS
  
Les empreses catalanes Sorigu, COMSA i Verds, juntament amb una empresa belga, rebran 1,5 milions d'euros de finanament europeu per a Neoballast, un projecte que s'est desenvolupant a Catalunya i que t l'objectiu de millorar les propietats del balast ferroviari (el material que es fa servir per a les vies del tren).

El Neoballast s un producte innovador, ecolgic, dalt rendiment i de vida til molt llarga que millora el balast ferroviari i resol els dos problemes ms greus que t: el nivell de degradaci i les vibracions i el soroll que produeix la circulaci dels trens.

La iniciativa ha estat seleccionada per la Comissi Europea en el marc de la convocatria Via rpida cap a la innovaci, del programa europeu dinvestigaci i innovaci Horitz 2020, que t com a objectiu finaar la fabricaci de productes innovadors suficientment madurs i assajats per poder ser comercialitzats en poc temps. En la tercera convocatria daquest programa la Comissi concedir 30,5 milions deuros a quinze projectes innovadors on participen seixanta-vuit socis de setze pasos.

Ms informaci: Sorigu

  
  
  
2. CONVOCATRIES I PROGRAMES
CONVOCATRIA SME INSTRUMENT PER A PIMES
  
LSME Instrument s un programa de la Comissi Europea que ofereix subvencions a fons perdut a les pimes amb projectes innovadors de gran impacte i amb un alt potencial de creixement internacional. Compta amb un pressupost de 3.000 M per al perode 2014-2020, repartit en convocatries peridiques que sobren cada 3 mesos aproximadament.

Aquest programa permet a les pimes presentar els seus propis projectes i fer-ho de manera individual, sense necessitat de formar consorci. La Comissi Europea planteja dues fases daccs a lSME Instrument per a totes les pimes:

FASE 1: Estudi de concepte i viabilitat. Ajut de 50.000
FASE 2: R+D, demostraci i aplicaci comercial. Ajut del 70% per a projectes entre 0,5 i 2,5 M.

Termini: hi ha diferents terminis durant el 2016 (14 abril, 3 maig, 15 juny, 7 setembre, 13 octubre, 9 novembre)
Ms informaci: Portal del Participant Recerca& Innovaci

  
  
  
CONVOCATRIA EUROPA CREATIVA: ACCIONS CULTURALS PER A LA INTEGRACI DE REFUGIATS
  
Europa Creativa ha obert una convocatria especfica per al finanament de projectes europeus de cooperaci cultural de suport a la integraci de refugiats. Lobjectiu general de la convocatria s la realitzaci de projectes culturals i audiovisuals transectorials que facilitin als refugiats la seva integraci en lentorn europeu, millorar el coneixement cultural mutu i promoure el dileg intercultural i interreligis, la tolerncia i el respecte a altres cultures.

Els sollicitants (entitats jurdiques) hauran de constituir un consorci de com a mnim tres socis en almenys dos pasos. El pressupost total s d1,600.000 , amb un cofinanament del 80%.

Termini: 28 abril 2016
Ms informaci: Oficina Europa Creativa Catalunya

  
  
  
CONVOCATRIA VOLUNTARIS DAJUDA DE LA UE PER AL DESPLEGAMENT DE VOLUNTARIS DAJUDA HUMANITRIA A TERCERS PASOS
  
La iniciativa Voluntaris d'ajuda de la UE reuneix voluntaris i organitzacions de diferents pasos en una acci conjunta, proporcionant suport prctic en la prestaci d'ajuda humanitria i contribuint a l'enfortiment de les capacitats locals i a la recuperaci de les comunitats afectades per desastres.

Lobjectiu daquesta convocatria s subvencionar projectes que prevegin el desplegament de Voluntaris d'Ajuda de la UE. Aquests hauran de contribuir a reforar la capacitat de la Uni per oferir ajuda humanitria basada en les necessitats i dirigida a millorar la capacitat i resistncia de les comunitats vulnerables i afectades per catstrofes en tercers pasos.

Totes les organitzacions que participin en aquesta convocatria i que actun com a organitzacions denviament o dacollida hauran destar certificades conforme a la iniciativa Voluntaris d'Ajuda de la UE. Les organitzacions participants en el projecte presentat sagruparan en consorcis, i cada consorci haur destar format com a mnim per dues organitzacions denviament pertanyents a dos pasos diferents, i per dues organitzacions dacollida.

Termini: 17 maig 2016
Ms informaci: convocatria Iniciativa Voluntaris d'ajuda de la UE

  
  
  
3. SOM EUROPA
LA UNIVERSITAT DE LLEIDA FORMA PART D'UN PROJECTE EUROPEU PER A LA DETECCI DE VDEOS FALSOS
  
Investigadors de la Universitat de Lleida participen en el projecte europeu In Video Veritas (InVID), que coordina el Centre de recerca i tecnologia Hellas (Grcia). Aquesta iniciativa, que s'emmarca en el programa Horitz 2020, est finanada per la Uni Europea i compta amb un pressupost total de 3,1 milions d'euros.

L'objectiu de InVID s la creaci d'una plataforma web per a detectar, autentificar i comprovar la veracitat dels vdeos que es difonen per les xarxes socials i gestionar-ne els drets de propietat intellectual. Els mitjans de comunicaci serien els principals usuaris del projecte, que els facilitaria el procs de detecci de vdeos falsos.
A ms, tres de les set empreses europees que formen part del consorci sn lders en la indstria periodstica: l'agncia de notcies Agence France Press (AFP), l'agncia austraca Austria Presse Agentur (APA) i la radiotelevisi pblica alemanya Deutsche Welle (DW).

Ms informaci: Universitat de Lleida

  
  
  
LEMPRESA AXEB BIOTECH, UBICADA AL PARC CIENTFIC DE LLEIDA, LIDERA EL PROJECTE PETLIFE, FINANAT PER LA UNI EUROPEA
  
Axeb Biotech lidera el projecte dIntroducci dun grup de derivats de L-cistena com a additius nutricionals en pinsos de mascotes per reduir lobesitat i allargar la vida animal (PetLife), que finana la Uni Europea dins del programa marc dinvestigaci i innovaci Horitz 2020. Aquest programa atorga entre 1 i 2,5 milions deuros a projectes per a Pimes que demostren un alt potencial per desenvolupar productes innovadors.

Axeb Biotech s la primera empresa europea i mundial que validar i introduir en el mercat derivats de L-cistena com a additius nutricionals per a mascotes amb la finalitat de millorar la seva salut i allargar-los la vida. Axeb utilitza els derivats de L-cistena en productes vegetals, i la seva experincia en aquest sector ha estat clau per liderar el projecte europeu. Lempresa opera en diferents pasos dEuropa, lAmrica Llatina, el Prxim Orient, el sud-oest asitic i lfrica.

Ms informaci: Axeb Biotech

  
  
  
4. DESTAQUEM
PRCTIQUES AL DEFENSOR DEL POBLE EUROPEU
  
Programa de prctiques de 4 a 12 mesos per a titulats en dret, especialment per a estudiants de postgrau. Per accedir-hi cal tenir la nacionalitat dun pas de la UE i un coneixement excellent dangls.
Presentaci de sollicituds fins el 30 dabril. Linici de prctiques ser al setembre.
Defensor del Poble Europeu

  
  
  
PRCTIQUES AL PARLAMENT EUROPEU
  
El Parlament Europeu ofereix les beques Schuman opci general, de periodisme o Premi Skharov per a graduats universitaris que tinguin la nacionalitat dun pas de la UE. Aquestes beques permeten completar els coneixements adquirits durant els estudis, familiaritzar-se amb l'activitat de la UE, en particular, del Parlament Europeu i conixer les tasques d'una oficina de premsa.
Enviament de sollicituds fins el 15 de maig. Les prctiques comenaran l1 doctubre 2016 i tindran una durada de 5 mesos.
Parlament Europeu

  
  
  
SELECCI DE PERSONAL PER TREBALLAR A FLANDES (BLGICA)
  
La xarxa Eures organitza els propers 13 i 14 dabril a Madrid una Fira de Treball per a la regi belga de Flandes. Hi participaran empresaris dels sectors de lenginyeria, TIC i salut, collegis professionals daquests sectors i altres organitzacions.
Les persones interessades a participar-hi shan dinscriure a travs del web de la Fira.
Fira Work in Flandes

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí