Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
EL PARLAMENT EUROPEU APROVA LA DIRECTIVA SOBRE REGISTRE DE DADES DE PASSATGERS (PNR)
  
El Parlament Europeu va aprovar el 14 dabril la nova directiva que regula ls de registre de dades de passatgers aeris per a la prevenci, detecci, investigaci i enjudiciament de delictes terroristes i altres delictes greus. Aquesta norma obligar les aerolnies a entregar a les autoritats nacionals les dades dels passatgers de tots els vols arribats a la UE des de tercers pasos i viceversa.

Els Estats membres hauran destablir una Unitat dinformaci sobre els passatgers encarregada de gestionar les dades recopilades per les companyies aries. Les dades seran conservades durant cinc anys, per desprs dun perode inicial de sis mesos, estaran desprovedes de tota informaci que serveixi per identificar directament a la persona a la qual corresponen (com el nom, adrea, dades de contacte i de pagament)

Ms informaci: Parlament Europeu

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
SUBVENCIONS PER PROMOURE EL DEBAT I EL CONEIXEMENT DE LES PRIORITATS POLTIQUES DE LA UE
  
La Representaci de la Comissi Europea a Espanya ha obert una convocatria destinada a subvencionar projectes i iniciatives de comunicaci duniversitats, think-tanks, ONGS i altres organitzacions sense nim de lucre per promoure el coneixement i les prioritats poltiques de la UE.

Aquesta convocatria t com a objectiu proporcionar cofinanament a projectes com ara universitats destiu o mduls acadmics, conferncies, debats pblics, seminaris, colloquis i sessions dintercanvi dinformaci i bones prctiques, amb els quals es promogui la sensibilitzaci i simpulsi el debat sobre les prioritats poltiques claus de la UE.

Termini: 20 de maig 2016

Ms informaci: Representaci de la Comissi Europea a Espanya

  
  
  
2 CONVOCATRIA DEL PROGRAMA EUROPEU DACCELERACI DE STARTUPS STARTUP SCALEUP
  
s una iniciativa de la Comissi Europea amb la qual es busquen startups que estiguin desenvolupant negocis entorn a lInternet de les coses (IoT) i els serveis mbils (sensors, robots conectats a Internet, smart cities, e-health, indstria 4.0, etc.).

Startup Scaleup ofereix un programa acelerador de sis mesos, amb formaci en internacionalitzaci, marketing, inversors i tecnologia. Les start up podran seguir el programa des del seu lloc dorigen o b es podran desplaar a un dels 4 centres de lacceleradora situats en 4 pasos de la UE: Dubln, Amsterdam, Cartagena i Vilnius. Les start up seleccionades participaran en almenys dos esdeveniments internacionals on es posaran en contacte amb inversors i grans corporacions del sector de lInternet de les coses. Aquestes start up seleccionades formaran part de Startup Europe, el ms gran ecosistema emprenedor dEuropa.

Termini: 13 de maig 2016.

Ms informaci: programa Startup Scaleup

  
  
  
CONSULTA PBLICA SOBRE EL REGISTRE DE TRANSPARNCIA OBLIGATORI DE LA UE
  
La Comissi Europea ha obert una consulta pblica sobre el Registre de Transparncia (registre dels representants dinteressos que pretenen influir sobre la tasca de les institucions de la UE), amb lobjectiu de recollir opinions sobre el rgim actual daquest registre i sobre la seva futura evoluci cap a un rgim de registre obligatori de grups dinters tant pel Parlament Europeu com pel Consell de la UE i la Comissi.

La participaci a la consulta est oberta a les parts interessades, societat civil i ciutadans. Shi pot participar fins el 24 de maig 2016.

Ms informaci: Consulta pblica sobre el Registre de Transparncia de la UE

  
  
  
3. SOM EUROPA
CONSULTA PBLICA SOBRE ELS CENTRES EUROPE DIRECT
  
La Comissi Europea est procedint a l'avaluaci intermdia de Centres d'informaci Europe Direct durant el perode 2013-2017. En el marc d'aquesta avaluaci, s'ha llanat una consulta pblica per a ciutadans i entitats per tal de conixer els serveis sollicitats, el tipus de consultes realitzades, la seva satisfacci en recrrer a aquests centres, entre altres.

Us animem a participar-hi i que valoreu la nostra feina per tal de poder seguir oferint els nostres serveis a ms de millorar-los. Grcies per la vostra collaboraci.

Es pot participar en aquesta enquesta fins el 4 de maig.

Ms informaci i enlla a la consulta

  
  
  
4. DESTAQUEM
BEQUES PER A CURSOS DANGLS A IRLANDA, ESTIU 2016
  
Convocatria de 15 beques Eurolingua 2016 per a la realitzaci de cursos d'angls a Irlanda de dues setmanes de durada durant el mes d'agost de 2016 en un programa d'immersi tot incls. Les beques estan adreades a estudiants universitaris, de secundria, batxillerat o formaci professional, que hagin nascut abans del 30 de desembre del 2001. Presentaci de sollicituds fins el 25 dabril.
Eurolingua

  
  
  
BEQUES ARQUIA PER A LA REALITZACI DE PRCTIQUES PROFESSIONALS EN ESTUDIS EUROPEUS D'ARQUITECTURA
  
La Fundaci Arquia convoca la XVII edici del concurs Arquia, amb el qual concedeix 20 beques adreades a estudiants en els ltims anys de la carrera i a joves arquitectes acabats de titular, destinades a la realitzaci de prctiques professionals en estudis europeus d'Arquitectura (Basilea, Lisboa, Londres, Porto, Pars, Rotterdam) Presentaci de sollicituds fins el 2 de maig.
Fundaci Arquia

  
  
  
PRCTIQUES AL TRIBUNAL DE JUSTCIA DE LA UE
  
El Tribunal de Justcia de la UE ofereix places per realitzar prctiques remunerades, de mxim 5 mesos de durada, a la Direcci dInvestigaci i Documentaci, al Servei de Premsa i Informaci i a la Direcci General de Traducci i Interpretaci. Sadrecen a titulats universitaris en Dret, Cincies Poltiques (especialitat Dret) o intrpret de conferncies.
Enviament de sollicituds fins el 30 dabril. Les prctiques comenaran a loctubre 2016.
Tribunal de Justcia de la UE

  
  
  
BEQUES DINTERNACIONALITZACI EMPRESARIAL ICEX 2018
  
ICEX Espanya convoca les beques dinternacionalitzaci empresarial 2018 amb lobjectiu de formar joves professionals especialitzats en internacionalitzaci empresarial. Es convoquen 285 ajuts, i el programa de beques consta de dues fases: una primera de formaci a la xarxa doficines econmiques i comercials de les ambaixades dEspanya a lestranger; i una segona fase de formaci prctica en empreses i institucions dins i fora dEspanya i en organismes internacionals.
Per optar-hi cal tenir la nacionalitat dun Estat membre de la UE, haver nascut a partir de l1 de gener de 1988, tenir una titulaci universitria superior i coneixements avanats dangls (mnim B2).
Enviament de sollicituds fins el 15 de maig 2016.
ICEX

  
  
  
5. PRIORITATS DE LA COMISSI JUNCKER: UNI ENERGTICA
LA UE INVERTEIX 5,6 MILIONS D'EUROS PER FER POSSIBLE EL PROJECTE MIDCAT D'INTERCONNEXI DE GAS ENTRE LA PENNSULA IBRICA I LA RESTA D'EUROPA
  
La Uni Energtica s una de les prioritats de la Comissi Juncker i per fer-la possible cal invertir en les interconnexions pendents. La Comissi Europea va firmar el 6 dabril dos acords de subvenci de 5,6 milions d'euros per a la realitzaci dels estudis necessaris per iniciar les obres de construcci del gasoducte MidCat. Aquesta inversi ajudar a augmentar l'actual capacitat d'interconnexi entre els sistemes de gas francs i espanyol i permetr ms fluixos bidireccionals de gas entre els dos pasos. Com a resultat, s'assegurar la integraci del mercat de la Pennsula Ibrica amb la resta d'Europa.

Ms informaci: Uni Energtica

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí