Europa en un click
  
  
1. ACTUALITAT DE LA UE
FINANAMENT DEL BANC EUROPEU DINVERSIONS (BEI) PER AL SECTOR AGROALIMENTARI
  
El BEI i lInstitut de Crdit Oficial (ICO) han subscrit un prstec de 100 milions deuros destinat a finanar els autnoms i pimes del sector agroalimentari. LICO complementar aquest prstec amb una contribuci addicional duns altres 100 milions deuros, amb la qual cosa el volum global de finanament ser de 200 milions.

Els prstecs podran destinar-se a finanar nous projectes dinversi i/o necessitats de capital circulant. Podran accedir a aquest finanament petites i mitjanes empreses, inclosos autnoms i cooperatives, de diferents rees del sector agrari i agroalimentari, com explotacions agrries, ramaderia, silvicultura, pesca, indstria agroalimentria i comer a lengrs alimentari. Els fons es canalitzaran a travs de les entitats financeres amb les quals lICO t subscrits acords per a la distribuci de les lnies de mediaci.

Ms informaci: Ministeri d'Economia i Competitivitat

  
  
  
2. PROGRAMES I CONVOCATRIES
CONVOCATRIA DE SUBVENCIONS DEL PARLAMENT EUROPEU PER A ORGANITZAR ACTES SOBRE AQUESTA INSTITUCI
  
El Parlament Europeu ha publicat una nova convocatria de subvencions per a propostes dorganitzaci dactes, tant online com offline (preferiblement amb component web), de carcter no partidista, com ara seminaris, conferncies, debats, frums de discussi, exposicions, concursos, activitats culturals o esportives, dirigides a proporcionar una plataforma de comunicaci per als ciutadans.

Els projectes acceptats podran rebre un cofinanament per part del Parlament Europeu mxim del 60% del seu pressupost total.

Termini: 31 de maig 2016

Ms informaci: Parlament Europeu

  
  
  
CONVOCATRIA INICIATIVA VOLUNTARIS UE: ASSISTNCIA TCNICA A ORGANITZACIONS DENVIAMENT I ACOLLIDA PER RESPONDRE A CRISIS HUMANITRIES
  
Lobjectiu daquesta convocatria del Programa Iniciativa de Voluntaris de la UE s reforar les capacitats de fins a 115 organitzacions denviament i acollida que desitgin participar a la Iniciativa de Voluntaris de la UE, amb la finalitat de sollicitar la certificaci necessria per a desplegar els Voluntaris dAjuda de la UE.

Aquesta iniciativa permetr reforar la capacitat daquestes per a gestionar el risc de catstrofes, com per exemple el vincle entre ajuda demergncia, rehabilitaci i desenvolupament; el voluntariat local de tercers pasos; la capacitat per obtenir la certificaci i per a difondre una alerta rpida a les autoritats locals. Poden presentar-shi organismes civils i ONG amb seu en territori de la UE, a ms de la Federaci Internacional dOrganitzacions Nacionals de la Creu Roja.

Termini: 4 de juliol 2016
Ms informaci: convocatria Iniciativa Voluntaris de la UE

  
  
  
AJUTS A LA MOBILITAT INTERNACIONAL DE LESTUDIANTAT AMB RECONEIXEMENT ACADMIC DE LES UNIVERSITATS CATALANES CURS 2016-2017 (MOBINT)
  
Lobjecte daquesta convocatria, gestionada per l'Agncia de Gesti d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), s concedir ajuts a l'estudiantat de les universitats catalanes que hagi estat seleccionat per a una estada acadmica de mobilitat, per tal de contribuir al finanament de les despeses que comporta estudiar en altres pasos.

Hi ha dues modalitats:
Modalitat A: estada acadmica, amb reconeixement acadmic, en el marc del programa ERASMUS (reservada als pasos del programa Erasmus+).
Modalitat B: estada acadmica, amb reconeixement acadmic, en el marc dels programes de mobilitat internacional (amb 2 submodalitats en funci de la llengua de docncia)

Termini: 9 de juny 2016
Ms informaci: AGAUR

  
  
  
3. SOM EUROPA
LESCOLA BRESSOL MUNICIPAL DE BALFIA PARTICIPA EN UN PROJECTE EUROPEU ERASMUS +
  
LEscola Bressol Municipal Balfia participa en el projecte Erasmus+ Sal y disfruta aprendiendo durant el curs 2015-16, sobre lobservaci i laprenentatge de bones prctiques sobre la metodologia Outdoor learning en espais exteriors.

En el marc daquest projecte, dues mestres de lEscola Bressol Balfia van fer, el mes dabril, una estada duna setmana a la ciutat noruega dOslo on van poder observar i aprendre bones prctiques sobre la metodologia aplicada en espais exteriors Outdoor learning. Lestada de treball va ser a lescola FUS Kulturparken AS Barnehagen, reconeguda internacionalment per la seva tasca en aquest mbit. Aquesta experincia permetr una millora qualitativa en el treball educatiu que es duu a terme en les EBM de Lleida. Aix mateix, dues mestres ms van realitzar una estada de 5 dies en una eco- escola anglesa que tamb aplica aquesta metodologia.

Ms informaci: Escoles Bressol de Lleida

  
  
  
4. DESTAQUEM

PRCTIQUES A LAGNCIA EUROPEA DE MEDICAMENTS A LONDRES
  
Programa de prctiques remunerades de 12 mesos adreat a universitaris graduats que es trobin a linici de la seva carrera professional en rees com Farmcia, Medicina, Cincies de la Salut, Qumica, Tecnologia, Dret, Recursos Humans, Finances, Comunicacions, Biblioteconomia i Cincies de la Informaci.
Els candidats han de tenir nacionalitat europea, ttol universitari, bons coneixements dangls i domini duna segona llengua oficial de la UE.
Presentaci de sollicituds fins l'1 de juny (les prctiques comenaran l1 doctubre 2016)
Agncia Europea de Medicaments

  
  
  
PROCS SELECCI EURES - PROFESSORAT A ANGLATERRA 2016-17
  
La Xarxa Eures coordina un procs de selecci de 91 places de professor/a de secundria per treballar a Anglaterra en les segents matries: biologia, fsica, informtica, matemtiques i qumica
Es preveu la incorporaci al lloc de treball a partir del proper curs 2016-2017.
Presentaci de candidatures fins el 8 de juny de 2016.
Oficina de Treball Generalitat

  
  
  
CONVOCATRIA DE LECTORATS DESPANYOL ALS ESTATS UNITS
  
Es convoquen fins un mxim de 14 places per a lectors despanyols en universitats dels EUA en el marc del programa Fulbright Foreign Language Teaching Assistants, per un perode de 9 mesos del curs 2016-2017.
El programa ofereix loportunitat dadquirir experincia en lensenyament despanyol i de conixer la societat i cultura nordamericanes a travs de la realitzaci dun lectorat despanyol en una universitat o college dels EUA al mateix temps que sestudien 2 o 3 assignatures. Per optar-hi cal tenir nacionalitat espanyola, titulaci superior amb experincia laboral o formaci acreditada en lensenyament didiomes i bon nivell dangls.
Presentaci de sollicituds fins el 2 de juny 2016.
Programa Fulbright

  
  
  
5. PRIORITATS DEL PLA JUNCKER: MIGRACI
LA COMISSI EUROPEA PROPOSA UN SISTEMA EUROPEU COM DASIL, EQUITATIU I SOSTENIBLE
  
La Comissi Europea va presentar el 4 de maig propostes de reforma del Sistema Europeu Com d'Asil, per crear un sistema ms equitatiu, eficient i sostenible per tal de repartir les sollicituds d'asil entre els Estats membres. El principi bsic seguir sent el mateix: els sollicitants d'asil -tret que tinguin familiars en una altra part- han de presentar la sollicitud en el primer pas en qu entrin, per un nou mecanisme, ms just, garantir que cap Estat membre es trobi amb una desmesurada pressi en el seu sistema d'asil.

Aquestes propostes tamb inclouen la transformaci de l'actual Oficina Europea de Suport a l'Asil (EASO) en una autntica Agncia Europea per a l'Asil i la consolidaci de la base d'empremtes dactilars de la UE (EURODAC) per gestionar millor el sistema d'asil i contribuir a eliminar la immigraci irregular.

Ms informaci: Comissi Europea

  

Europe Direct Lleida
C/Major, 31 bis - 25007 Lleida | Tel. 973 700 675 http://europedirect.paeria.cat/

Per consultar els enllaços, cal obrir el correu prèviament, ja que no funcionen en 'Vista prèvia'
Per consultar, modificar o cancel·lar les seves dades d'aquest servei premi aquí